ΕΝΟΤΗΤΑ: «Ο ρόλος μας δεν θα εξαντληθεί στην αντιπολίτευση»
Πολιτική

ΕΝΟΤΗΤΑ: «Ο ρόλος μας δεν θα εξαντληθεί στην αντιπολίτευση»

Οι υποψήφιοι και υποστηρικτές του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι πραγματοποίησαν συγκέντρωση προκειμένου να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Λευτέρης Μαγιάκης ευχαρίστησε τους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, συνεχάρη τους υποψηφίους που εκλέγησαν και απέδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού σε χαμηλή κοινωνική διείσδυση, καθυστέρηση στην τελική συγκρότηση του ψηφοδελτίου και σε ελλιπή επικοινωνιακή τακτική του συνδυασμού στο διάστημα που προηγήθηκε των εκλογών, όπως φαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2-6-2014 συγκέντρωση των υποψηφίων και υποστηρικτών του συνδυασμού για την εκτίμηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού Λευτέρης Μαγιάκης ευχαρίστησε τους 4.810 Μαρουσιώτες και Μαρουσιώτισσες που τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό, τους υποψηφίους, τις υποψήφιες καθώς και τους φίλους και υποστηρικτές του συνδυασμού που πρόσφεραν εθελοντικά και με ενθουσιασμό τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, καθώς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΕΠΑΜ που στήριξαν το συνδυασμό.

Συνεχάρη τις/τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και τόνισε:

Ήταν ένας ωραίος και ανιδιοτελής αγώνας που μας έφερε όλους πιο κοντά, ανάδειξε την αξία της συλλογικότητας και της συμμετοχής και άνοιξε δρόμους για τους τρόπους βελτίωσης της ζωής μας στην πόλη, σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Αναδειχθήκαμε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Αυτό αποτελεί ιστορική πρωτιά στην πόλη για παράταξη με αριστερό πρόσημο στο πρόγραμμά της. Είναι γεγονός που μας ενθουσιάζει, αλλά ταυτόχρονα μας φορτώνει και μεγάλη ευθύνη.

Παρά ταύτα, υπογράμμισε, το ποσοστό που πετύχαμε υπολείπεται αυτού που αναμέναμε και ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό.

Μεταξύ των κυριοτέρων αιτίων αναφέρθηκαν η χαμηλή κοινωνική διείσδυση, η καθυστέρηση στην τελική συγκρότηση του ψηφοδελτίου και η ελλιπής επικοινωνιακή τακτική του συνδυασμού στο διάστημα που προηγήθηκε των εκλογών.

Σε αντίθεση με την τακτική του συνδυασμού του κ. Πατούλη που αξιοποίησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις σχέσεις του με τα μέσα επικοινωνίας, στηρίχθηκε από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια του κ. Σγουρού και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αξιοποίησε εντελώς παράτυπα τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών και τον μηχανισμό του Δήμου στον προεκλογικό του αγώνα, διέπραξε παραβάσεις του εκλογικού νόμου, εξυπηρέτησε με πελατειακή λογική τους πολίτες και εν τέλει τους έπεισε για την αποτελεσματικότητα της αυτοδιοικητικής του πολιτικής.

Η επόμενη περίοδος θα είναι πυκνή σε πολιτικές εξελίξεις και αυτές θα επηρεάσουν αναμφισβήτητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εμείς, συνέχισε, θα υπερασπίσουμε το πρόγραμμα και τις θέσεις μας, θα αναβαθμίσουμε την αυτοδιοικητική μας παρουσία και θα αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες της προηγούμενης περιόδου.

Ο ρόλος μας σαν μείζονος μειοψηφίας δεν θα πρέπει να εξαντληθεί στην αντιπολίτευση αλλά και στην προβολή προς την κοινωνία των δικών μας προγραμματικών θέσεων και προτάσεων.

Δεν αρκεί όμως η διατύπωση θέσεων και η παραγωγή συγκεκριμένης αυτοδιοικητικής πολιτικής. Επιβάλλεται η δημιουργία γεγονότων στην πόλη για την προβολή τους με στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας και την ανάδειξη νέων προσώπων.

Η τακτική μας απέναντι στις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας θα καθοριστεί με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις σε μια προσπάθεια δημιουργίας προγραμματικών συγκλίσεων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Καραμέρος, νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου, που δέχθηκε και τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων.

Ο κ. Γ. Καραμέρος σναφέρθηκε στη μεγάλη πολιτική και κοινωνική σημασία της ανατροπής που έγινε στην Περιφέρεια Αττικής και δήλωσε πως από τη θεσμική του θέση θα προσπαθήσει να έχει καλή συνεργασία με τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η συνάντηση έκλεισε σε κλίμα ενθουσιασμού για το νέο ξεκίνημα που θα γίνει από τον Σεπτέμβρη.

Αποφασίστηκε πως μέσα στον Ιούνιο και σε επόμενη συγκέντρωση θα καθοριστεί το οργανωτικό σχήμα λειτουργίας.

Επίσης μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα θα διοργανωθεί και μεγάλη εορταστική εκδήλωση που θα κληθούν να συμμετάσχουν οι φίλες και οι φίλοι του συνδυασμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet