Ενότητα: Έκθετη η κα Διακολιού με τις αβάσιμες διαπιστώσεις της
Πολιτική

Ενότητα: Έκθετη η κα Διακολιού με τις αβάσιμες διαπιστώσεις της

Αντικρούει τις δηλώσεις της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου, Μαίρης Διακολιού, με τις οποίες την κατηγορεί για «κυβερνητισμό» η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, η παράταξη, στην οποία ανήκε η κα Μ. Διακολιού πριν ανεξαρτητοποιηθεί, κάνει λόγο για αβάσιμες διαπιστώσεις από μέρους της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου με τις οποίες εκτίθεται η ίδια, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Έκθετη η κα Διακολιού με τις αβάσιμες διαπιστώσεις της

Με αφορμή δήλωση της δημοτικής συμβούλου κας Μ. Διακολιού, που αφορά συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης μας με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλο, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Αρχικά να παρατηρήσουμε ότι στη δήλωση αναφέρονται πλήθος ονομάτων υπουργών, δημοτικών συμβούλων, κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων πλην ενός, αυτού του κ. Πατούλη και της παράταξής του.

Όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα θα είχαν κάποια βάση αν η παράταξη μας για τις υποθέσεις του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και της «νομιμοποίησης» του Mall δεν είχε κάνει πλήθος παρεμβάσεων με γραπτές, σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις:

 • Σε όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης.
 • Σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή που συστήθηκε στον Δήμο και με δική μας πρόταση.
 • Στους τοπικούς συλλόγους που ασχολήθηκαν με τα θέματα αυτά.
 • Στους ενεργούς πολίτες που συμμετείχαν στη διαβούλευση.
 • Στις Υπηρεσίες του ΥΠΕΝ που θα γνωμοδοτήσουν για τη ΣΜΠΕ του Mall (ΔΙΠΑ, Μητροπολιτικός Σχεδιασμός).
 • Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
 • Στην περιφερειάρχη Αττικής.
 • Στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής.
 • Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
 • Στον τοπικό Τύπο με συνεντεύξεις Τύπου και πλήθος δημοσιεύσεων.
 • Σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων και φορέων της πόλης.

Αν μετά από όλα αυτά θεωρείται «άκρατος κυβερνητισμός» η παρουσίαση των θέσεων μας και σε υπουργικό επίπεδο, όπως εξ άλλου είχαμε δηλώσει ότι θα κάναμε, το αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.

Η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι δεσμεύεται  από το πρόγραμμά της και μόνο, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις ή εξαρτήσεις.

Με βάση τις θέσεις της έκρινε αρνητικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί επέτρεψε στο ΤΑΙΠΕΔ να υπογράψει την αγοραπωλησία του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, που ξεκίνησε επί Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, μετά την υπογραφή της απόφασης Ταγαρά τον Ιανουάριο 2015.

Μετά την παρέμβασή μας στο ΥΠΕΝ πετύχαμε να μειώσουμε στα 4.000 τ.μ. την επιφάνεια του κτηρίου από 5.000 τ.μ. που είχαν αδειοδοτηθεί αρχικά από την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου με συναίνεση και της διοίκησης Πατούλη. Εκκρεμεί, επίσης, η προσφυγή δύο δημοτικών μας συμβούλων στο Διοικητικό Εφετείο για τη συνολική ακύρωση της άδειας.

Ανάλογα θα πράξουμε αν τελικά δεν δικαιωθούν οι θέσεις μας για τη «νομιμοποίηση» του Mall.

Ας μην εκτίθεται λοιπόν η κ. Διακολιού με ηχηρές διαπιστώσεις περί «κυβερνητισμού», «παρελάσεων», «προνομιακών σχέσεων» και με άσκοπη παροχή μαθημάτων αυτοδιοικητικής συνέπειας.

Άλλος είναι ο αντίπαλος και όχι η παράταξη από την οποία αποχώρησε για λόγους προσωπικής προβολής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet