Ενότητα: “Αγωνιζόμαστε για μια αυτοτελή Αυτοδιοίκηση σε μια ανεξάρτητη χώρα”
Πολιτική

Ενότητα: “Αγωνιζόμαστε για μια αυτοτελή Αυτοδιοίκηση σε μια ανεξάρτητη χώρα”

Ανακοίνωση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, με βάση την οποία δεσμεύει τα αποθεματικά των ΟΤΑ, εξέδωσε η δημοτική παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, η κυβέρνηση αποφάσισε, με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, να μεταφερθούν υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και των περιφερειών της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» δεν συμφωνεί με την έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και τον αιφνιδιασμό των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Ο αιφνιδιασμός του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και η έλλειψη διαβούλευσης συνιστούν αρνητικές εξελίξεις και η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι τεχνικά αόριστη και πιθανόν ανεφάρμοστη στο σύνολό της.

Ωστόσο, δεν ξεχνούμε πως η πατρίδα μας δίνει ίσως την πιο σημαντική μάχη για την αξιοπρέπεια των πολιτών της, για την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της. Η αντίσταση ενάντια στις επιδιώξεις των δανειστών,  είναι καθήκον όλων μας. Οι δανειστές, μη μπορώντας να διανοηθούν ότι ο Ελληνικός λαός, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων, αποφάσισε να αντισταθεί, πιέζουν με την οικονομική ασφυξία για να πετύχουν την υποταγή του.  

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπερασπιστεί τον αυτοδιοικητικό της ρόλο, οφείλει να βρεθεί κοντά στους πολίτες και να τους στηρίξει, οφείλει να στηρίξει και το μέτωπο της αντίστασης για να σταθεί στα πόδια της η χώρα μας.

Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε «παρών» στο ψήφισμα της διοίκησης Πατούλη, γιατί ενώ διαφωνεί με την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν δέχεται τη λογική του ψηφίσματος, καθώς και την υποκρισία της δημοτικής αρχής, που μετά από πέντε χρόνια στραγγαλισμού της Αυτοδιοίκησης αλλά και της πατρίδας μας, από τις κυβερνήσεις των μνημονίων, θυμήθηκε να υπερασπιστεί την οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet