Ενότητα: “Απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών, δουλειές για… συνεργάτες”
Πολιτική

Ενότητα: “Απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών, δουλειές για… συνεργάτες”

Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στρέφεται κατά της δημοτικής αρχής του δημάρχου Γιώργου Πατούλη με αφορμή τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Α.Ε., με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών για υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου:

Με απόφαση της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου συνάφθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Δήμου Αμαρουσίου, ύψους 467.400 ευρώ, με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών για υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση τριών έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.900.000 ευρώ.

Η αιτιολογία συνηθισμένη: «έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου». Για όσους δεν γνωρίζουν, τους ενημερώνουμε ότι και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ δεν διαθέτει προσωπικό (εκτός από 2-3 άτομα ).

Οι μελέτες θα ανατεθούν στους «συνεργάτες» της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ χωρίς διαγωνισμούς και άλλες «χρονοβόρες» διαδικασίες σαν αυτές που θα απαιτούνταν αν η επιλογή των μελετητών γινόταν από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Η αδιαφάνεια στο απόγειό της, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ είναι μονοπαραταξιακό, με επιλογή της διοίκησης Πατούλη, παρά τις διαμαρτυρίες της παράταξής μας εδώ και πολλά χρόνια.

Για όσους γνωρίζουν την «αγορά», είναι σίγουρο ότι τις «μελέτες» θα τις κάνουν αυτοί που θα υποβάλλουν την πρόταση στο «ΕΣΠΑ» μαζί με τον Δήμο και θα πάρουν στο τέλος το «πρόγραμμα».

Επειδή όμως αυτά δεν μπορούν να γίνουν μέσα από τις Υπηρεσίες του Δήμου, επιλέγουν την προγραμματική σύμβαση με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ που τους «λύνει τα χέρια».

Από τα 7,9 εκαατ. € τα 7,4 εκατ. € αφορούν: «Ενεργειακή και Τεχνολογική Αναβάθμιση και Διαχείριση του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού με μακροχρόνια παραχώρηση της εκμετάλλευσης, επέκτασης, συντήρησης και λειτουργίας του».

Δηλαδή μιλάμε για μεγάλη «δουλειά», με εξασφαλισμένα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες.

Η ενεργειακή αναβάθμιση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης είναι απαραίτητη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εκχωρούμε στους ιδιώτες την εκμετάλλευση, επέκταση, συντήρηση και λειτουργία.

Είπαμε σε αυτή τη χώρα να αλλάξουμε σελίδα. Όμως κάποιοι μένουν κολλημένοι στα παλιά και κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν.

Θα απογοητευθούν λίαν συντόμως όταν συνειδητοποιήσουν πως τα κόλπα τους δεν περνάνε πια.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι για ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet