Ενότητα: Δεν θα “ξεπλύνουμε” την κακοδιαχείριση του παρελθόντος
Πολιτική

Ενότητα: Δεν θα “ξεπλύνουμε” την κακοδιαχείριση του παρελθόντος

Για πλήρη δικαίωση των θέσεών της αναφορικά με τους λογαριασμούς εκκαθάρισης κι ανάληψης υποχρεώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου κάνει λόγο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τη σχετική απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Μάλιστα, η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει “να ξεπλυθεί η κακοδιαχείριση του παρελθόντος”, χρησιμοποιώντας “όλα τα μέσα που μας προσφέρει ο Νόμος”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ενότητας:

Δημοσιεύτηκε στις 7-5-2015 η 35288 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΑΔΑ:6Ξ7ΒΟΡ1Κ-Ψ39) σύμφωνα με την οποία ακυρώνονται οι αποφάσεις 88 και 89 /2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

Υπενθυμίζεται ότι με τις δύο αυτές αποφάσεις έγινε έγκριση λογαριασμών εκκαθάρισης και ανάληψης υποχρεώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του Δήμου.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται οι λόγοι της απόρριψης ακριβώς όπως είχαν εκτεθεί από την παράταξή μας τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στην από 13-3-2015 προσφυγή μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι λόγοι αυτοί κυρίως έχουν να κάνουν με την πλήρη αοριστία ή και έλλειψη εγγράφων που θα έπρεπε να συνόδευαν τις αποφάσεις, όπως έκθεση για τη λήξη της εκκαθάρισης, συγκεκριμένη κατάσταση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο Δήμος που να συμφωνεί και με τον Ισολογισμό εκκαθάρισης, και άλλων εγγράφων που προβλέπονται από τον Νόμο.

Το ίδια ακριβώς ισχύουν και με τις επιχειρήσεις Αλληλεγγύης και Πρόληψης (ΚΕΑΠΔΑ) και Τέχνης και Πολιτισμού (ΚΕΤΠΔΑ).

Η δημοτική αρχή απαξίωσε την Αποκεντρωμένη και δεν απάντησε σε τέσσερα σχετικά έγγραφα που της απηύθυνε και ζητούσε διευκρινήσεις κατόπιν των από 27-2-2015 προσφυγών μας. Έτσι η Αποκεντρωμένη δεν απεφάνθη εντός δύο μηνών που έχει προθεσμία και μας παρέπεμψε στην Επιτροπή του άρθρου 152.

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να ρίξει ένα πέπλο αδιαφάνειας στις παρατυπίες και την κακοδιαχείριση που γίνονταν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων και πελατειακών σχέσεων.

Η περίπτωση αυτή έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά αλαζονικών συμπεριφορών της διοίκησης και του ίδιου του κ. δημάρχου που αγνοεί συστηματικά τις παρατηρήσεις της μειοψηφίας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται ως θεματοφύλακας της νομιμότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να «ξεπλυθεί» η κακοδιαχείριση του παρελθόντος. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που μας προσφέρει ο Νόμος.

Το κύρος της Αυτοδιοίκησης δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί ούτε με συνεδριακές φιέστες ή επικοινωνιακού χαρακτήρα επισκέψεις στις Βρυξέλλες. Απαιτείται η αποκάλυψη και η κάθαρση του οργίου κακοδιαχείρισης και σπατάλης του παρελθόντος στους Δήμους, όπου υπήρξε, και η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Απόφαση Α.Δ. (σελ.1)Απόφαση Α.Δ. (σελ.2)Απόφαση Α.Δ. (σελ.3)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet