Ενότητα: Η διοίκηση Αμπατζόγλου «ενοικιάζει» από ιδιώτες οδηγούς για τη Δημοτική Συγκοινωνία
Κοινωνία

Ενότητα: Η διοίκηση Αμπατζόγλου «ενοικιάζει» από ιδιώτες οδηγούς για τη Δημοτική Συγκοινωνία

Για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της Δημοτικής Συγκοινωνίας κατηγορεί τη διοίκηση του Θεόδωρου Αμπατζόγλου η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μαγιάκη.

Όπως υποστηρίζει, ελήφθη απόφαση για «ενοικίαση» οδηγών από ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκης λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας της πόλης, κάτι που -κατά την παράταξη- ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Ενότητα αναφέρει:

Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/5/2020, στην οποία συζητήθηκε και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία το Μεσοπρόθεσμο του Δήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2021-2024. Στη συνεδρίαση αυτή δηλώσαμε ότι η διοίκηση Αμπατζόγλου, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως τις υποδείξεις του ΥΠ.ΕΣ., δεν πρόκειται να αυξήσει το προσωπικό του Δήμου και θα αντιμετωπίσει με ιδιωτικοποιήσεις τις  ανάγκες των δημοτών.

Δυστυχώς, για τους δημότες, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.

Με απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή στις 26/5/2020 ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία που θα «ενοικιάσει» στον Δήμο οδηγούς για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Αρχικά να δηλώσουμε ότι ήταν και είναι και δικό μας αίτημα η επέκταση και η πύκνωση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων λεωφορείων, η χρήση φυσικού αερίου ως καυσίμου, η αντικατάσταση όσων είναι πεπαλαιωμένα. Και σε αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση φαίνεται πως κινείται.

Η δημοτική αρχή όμως οφείλει, ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση των δημοτών, να διαφυλάξει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου.

Δεν μπορεί, επικαλούμενη τις ανάγκες τους, να αξιοποιεί το αντιδραστικό μνημονιακό νομικό πλαίσιο (Ν. 3979/2011). Να προβαίνει με τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Σήμερα η Δημοτική Συγκοινωνία, αύριο η Καθαριότητα και πάει λέγοντας!

Καλούμε τη δημοτική αρχή Αμπατζόγλου  να αφήσει στην άκρη τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, που κατέρρευσαν πλήρως με την κρίση του κορωνοϊού. Να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμων οδηγών της Δημοτικής Συγκοινωνίας, αφού το προσωπικό αυτό θα εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτή την απόφαση της διοίκησης και να μην επιτρέψουν να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Το επόμενο βήμα θα είναι η παραχώρηση όλου του στόλου στον ιδιώτη και οι απολύσεις των οδηγών. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει και ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στις 5/5/2020 με το «περιβαλλοντικό» νομοσχέδιο.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν και αυτοί στην ιδιωτικοποίηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας γιατί έτσι ανοίγουν ο «ασκός του Αιόλου». Η εμπειρία δείχνει ότι όπου ακολουθήθηκαν αυτές οι λύσεις αυξήθηκε τελικά το κόστος για τους δημότες και χειροτέρεψαν οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet