Ενότητα: “Η υπεκφυγή είναι συγκάλυψη κ. Πατούλη”
Πολιτική

Ενότητα: “Η υπεκφυγή είναι συγκάλυψη κ. Πατούλη”

Για “υπεκφυγή” που συνιστά “συγκάλυψη” κατηγορεί τη δημοτική αρχή του δημάρχου Γιώργου Πατούλη η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, αναφορικά με τη άρνησή της να συστήσει επιτροπή που θα διερευνήσει πώς δημιουργήθηκε το χρέος δημοτικών επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ. Ένα χρέος που, όπως υποστηρίζει η παράταξη του κ. Λευτέρη Μαγιάκη θα βαρύνει τους δημότες της πόλης για τα επόμενα 80 χρόνια.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Με μια εσπευσμένη απόφαση που πάρθηκε τη Δευτέρα 5/1/2015, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την υπαγωγή του Δήμου στις ρυθμίσεις του Ν. 4316 για τις οφειλές του στο Δημόσιο και το ΙΚΑ. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτές, η κυβέρνηση παρακρατεί από την ήδη μειωμένη κατά 60% κρατική επιχορήγηση (ΚΑΠ), ένα επιπλέον ποσοστό 5% για την εξόφληση των παραπάνω οφειλών.

Σε απόλυτους αριθμούς για τον Δήμο Αμαρουσίου, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2015, το ποσό αυτό ανέρχεται στις 400.000-450.000 € ετησίως.

Το τραγελαφικό της περίπτωσης είναι ότι ο Δήμος αιτείται να μπει στη ρύθμιση χωρίς να «γνωρίζει» το ύψος της οφειλής που ρυθμίζει. Βεβαίως υποκρίνεται, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι το ύψος των οφειλών προς Δημόσιο και ΙΚΑ ξεπερνά κατά πολύ τα 33 εκατ. €, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, όπως είχαμε καταγγείλει από τον περασμένο Οκτώβρη. Είναι οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων και κυρίως του «αμαρτωλού» Οργανισμού Εργασίας, που χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά για την εξυπηρέτηση των πελατειακών προσλήψεων.

Η δημοτική Αρχή και  ο κ. Δήμαρχος προσωπικά, συσκοτίζουν την υπόθεση γιατί δεν θέλουν να αποκαλυφθεί, και μάλιστα προεκλογικά, η τεράστια ευθύνη που βαρύνει πλην άλλων και την παράταξή τους. Για τον λόγο αυτό απέρριψαν και την πρόταση να λειτουργήσει διαπαραταξιακή επιτροπή που θα διερευνήσει πότε και από ποιους δημιουργήθηκε αυτό το τεράστιο χρέος.

Με τη ρύθμιση αυτή καταδικάζουν τον Δήμο να πληρώνει το παραπάνω ποσό για τα επόμενα 80 χρόνια. Φορτώνουν στις επόμενες τρεις γενιές χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Θέση της παράταξής μας είναι ότι οι οφειλές αυτές πρέπει να εξοφληθούν γιατί είναι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ εργαζομένων και φόροι προς το Δημόσιο. Πριν όμως από αυτό και για να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου των δημοτών, οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτού του τεράστιου χρέους πρέπει να αποκαλυφθούν και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να διωχθούν και ποινικά.

Αν πραγματικά ο κ. Δήμαρχος δεν αισθάνεται υπεύθυνος για τη δημιουργία αυτού του χρέους, γιατί τότε αρνήθηκε τη σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση του χρέους; Η υπεκφυγή είναι συγκάλυψη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet