Ενότητα: Καινούργια χρέη στον Δήμο με την εκκαθάριση της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.»
Πολιτική

Ενότητα: Καινούργια χρέη στον Δήμο με την εκκαθάριση της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.»

Πραγματοποιήθηκε η εκκαθάριση της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.», εταιρείας του Δήμου Αμαρουσίου, και όπως σημειώνει η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι «καινούργια χρέη μεταφέρθηκαν στον Δήμο Αμαρουσίου μετά την εκκαθάρισή της».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29-5-2018 έκλεισε ο κύκλος της ζωής της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.», της ανώνυμης εταιρείας που δημιούργησε η παράταξη του κ. Πατούλη το 2009, με αρνητικό αποτέλεσμα 829.905,92 ευρώ.

Το σύνολο του ανωτέρω ποσού μεταφέρθηκε στον Δήμο, δηλαδή στους δημότες, και αφορά χρέη της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ» κυρίως προς προμηθευτές και το Δημόσιο.

Κλείνει έτσι με ζημιά για τους δημότες ένα ακόμα υπερφίαλο εγχείρημα της διοίκησης Πατούλη που ξεκίνησε το 2009 με σκοπό να συμβάλει, μεταξύ άλλων, «στην προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής, και γενικότερα βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου».

Στην πράξη η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» δεν ασχολήθηκε για τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε. Λειτούργησε, κυρίως, για τη διεκπεραίωση των πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου, δηλαδή τον δημόσιο έλεγχο στη διαδικασία της λήψης και της εκτέλεσης των αποφάσεων.

Στόχος ήταν, μέσω των πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων, να εξυπηρετηθεί η επικοινωνιακή πολιτική του κ. δημάρχου, οι πελατειακές σχέσεις και το βόλεμα ημετέρων, με πλήρη αδιαφάνεια.

Αυτός ήταν εξ άλλου και ο λόγος που η διοίκηση Πατούλη, παρά τις επίμονες προτάσεις μας, αρνιόταν πεισματικά να διορίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ» εκπρόσωπο από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» του Δήμου Αμαρουσίου είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα κακοδιαχείρισης των χρημάτων των δημοτών από τις προηγούμενες, αλλά και τη σημερινή διοίκηση. Θυμίζουμε ενδεικτικά την άλλη αμαρτωλή εταιρία του Δήμου Αμαρουσίου, ΔΕΑΔΑ, που έκλεισε με συνολικά χρέη γύρω στα 20 εκατ. ευρώ, τα οποία μεταφέρθηκαν και αυτά στον Δήμο, όπως και την πρόσφατα ακυρωθείσα σύμβαση για την ελεγχόμενη στάθμευση που κόστισε στους δημότες πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ.

Η διαχρονική ευθύνη όλων των διορισμένων διοικήσεων της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ» για τη δημιουργία αυτού του χρέους είναι τεράστια.

Κανείς από αυτούς που σήκωσαν το χέρι τους για την αποδοχή των χρεών, που οι ίδιοι δημιούργησαν με την αλόγιστη πολιτική τους, αλλά ούτε και ο ίδιος ο κ. Πατούλης, δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν, έστω και τυπικά, μια συγγνώμη από τους Μαρουσιώτες. Έκλεισαν τη σελίδα και πάμε για τα επόμενα!

Κάποιοι δεν φαίνεται να συγκινήθηκαν καθόλου από τα δεινά που υποβάλλεται οκτώ χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών. Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το Κράτος, οι Δήμοι είναι κομματικά τους φέουδα που με τις πλειοψηφίες που διαθέτουν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Διαβεβαιώνουμε τον μαρουσιώτικο λαό ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να αποδοθούν όλες οι διοικητικές, διαχειριστικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet