Επιστολή της Κ. Ψάλτη προς τον πρόεδρος του Δ.Σ. Αμαρουσίου για την Οικονομική Επιτροπή
Πολιτική

Επιστολή της Κ. Ψάλτη προς τον πρόεδρος του Δ.Σ. Αμαρουσίου για την Οικονομική Επιτροπή

Επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σμυρνή απέστειλε η Κατερίνα Ψάλτη, επικεφαλής της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, δημοτική σύμβουλος, σχετικά με τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής.

Η κ. Ψάλτη αναφέρει σχετικά:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Οικονομικής Επιτροπής, παρακαλώ όπως διαβιβάσετε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής με κοινοποίηση στον δήμαρχο και όλους/ες τους/τις δημοτικούς συμβούλους την παρακάτω επιστολή:

Σύμφωνα με το άρθρο 72 του Καλλικράτη (3852/2010), όπως αυτός ισχύει, στο άρθρο 2 προβλέπεται ότι:

“Οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής είναι αποκλειστικές. Με ειδική απόφαση που λαμβάνεται ομόφωνα, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς της στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του. Με απόφασή του, η οποία λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να μεταβιβάζει περαιτέρω αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή”.

Κατόπιν αυτού και σε συνέχεια της απόφασης 2377/2022 του ΣτΕ καλούμε όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής όπως παραπέμψουν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 45/2022 συνεδρίασης της επιτροπής, που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη στις 12/12/2022 και ώρα 13.00, για λήψη απόφασης.

Με τη διαδικασία αυτή, μέχρι την τελική διευθέτησης του θέματος, θα αποφευχθούν μελλοντικές εμπλοκές στη λειτουργία του Δήμου, αφού σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ότι ο τρόπος συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε σύμφωνα με τους νόμους 4623/2019 και 4625/2019 αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1,52 και 102 παρ.2 του Συντάγματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet