Ερωτήσεις για θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και σχολικών υποδομών στο Μαρούσι καταθέτει στο Δ.Σ. ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας
Πολιτική

Ερωτήσεις για θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και σχολικών υποδομών στο Μαρούσι καταθέτει στο Δ.Σ. ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας

Δύο ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή θέτει ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ενωμένο Μαρούσι Πέτρος Κούκουζας στη σημερινή (2/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρώτη ερώτηση αφορά στον πολεοδομικό σχεδιασμό και η δεύτερη στις σχολικές υποδομές του Αμαρουσίου.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις του κ. Κούκουζα:

«Προς:

Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρο

Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Σμυρνή Δημήτρη.

Αντιδήμαρχος πολεοδομίας κ. Ρώτας Κωνσταντίνος

Θέμα: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ                                           

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

παρά την υπόσχεση του κ. δημάρχου για θεματική συζήτηση εντός του δημοτικού συμβουλίου για το πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης με μεγάλη μου απογοήτευση διαπιστώνω πως η υπόσχεση αυτή παραπέμφθηκε στις καλένδες.

Την ίδια στιγμή πολλά κρίσιμα πολεοδομικά ζητήματα απασχολούν την πόλη και το δημοτικό συμβούλιο αποσπασματικά χωρίς αντικειμενική προτεραιοποίηση ούτε αντικειμενική χωροταξική ισορροπία για τις γειτονιές της πόλης μας.

Με βάση την παραπάνω διαπίστωση ερωτάται η διοίκηση:

Α. Ποια η εξέλιξη των υποσχέσεων του δημάρχου από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου για τα οικόπεδα:

  1. Ο.Τ. 460 στην πολεοδομική ενότητα Πολυδρόσου.
  2. Ο αδόμητος χώρος που περικλείεται από τις οδούς Δοξάτου, Ελευθέρων Πολιορκημένων, Αττικής οδού και Αλαμάνας συνολικής έκτασης 2,8 στρεμμάτων περίπου ιδιοκτησίας του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στην πολεοδομική ενότητα Σωρού. 

 Β. Ποια η εξέλιξη του απαραίτητου έργου της αναθεώρησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου της πόλης μας, η οποία κατά τη γνώμη μου θα οφείλει να είναι προς την κατεύθυνση της προστασίας του οικιστικού χαρακτήρα των περιοχών και της ανάπτυξης των κοινόχρηστων και κοινωφελών χρήσεων με παραδοχή του κορεσμού της υπερτοπικής δόμησης. 

Κούκουζας Πέτρος

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου

#Ενωμένο Μαρούσι 

Μαρούσι 02.05.2023».

«Προς:

Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρο

Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Σμυρνή Δημήτρη.

Προέδρο Δημοτικής επιτροπής Παιδείας κα Λέκκα Ελένη

Προέδρους σχολικών επιτροπών κα Βλάχου Ελένη και κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη 

Θέμα: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ                                          

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Α. Οι πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στα σχολικά κτήρια του δήμου μας (π.χ. πτώση σοφάδων στο 2ο Λύκειο, πτώση κουφώματος στο Πρότυπο Λύκειο των Αναβρύτων) καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αφενός άμεσων ελέγχων και αξιολόγησης της επικινδυνότητας των σχολικών κτηρίων προκειμένου να αποτραπεί κάποιο δυστύχημα και αφετέρου τον προγραμματισμό συντηρήσεων με σύντομο χρονικό διάστημα αποπεράτωσης.

Επειδή και στις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις υπήρξαν έγγραφα από τους διευθυντές/τριες των σχολείων ή και τους συλλόγους γονέων, που γνωστοποιούσαν στη σχολική επιτροπή και τη διοίκηση του δήμου την κρισιμότητα της κατάστασης, τα οποία δυστυχώς αγνοήθηκαν ή δεν αξιολογήθηκαν σωστά από τη δημοτική αρχή, ζητείται από τη δημοτική αρχή η κατάθεση αντιγράφων όλων των εγγράφων από τους/τις διευθυντές/τριες και τους συλλόγους γονέων, των σχολείων της Α’βάθμιας και της Β’βάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν σε συντηρήσεις των σχολείων και έχουν κατατεθεί είτε στις σχολικές επιτροπές είτε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου 

Β. Πριν από λίγες ημέρες διενεργήθηκε η κλήρωση που αφορά στους μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στο 1ο Πειραματικό γυμνάσιο Αμαρουσίου το σχολικό έτος 2023 -2024.

Ζητείται από τη δημοτική αρχή να κατατεθεί :

1ο ο αριθμός των μαθητών/τριων που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου (προερχόμενους/ες κυρίως από το 1ο, το 8ο και το 16ο  δημοτικά) που δε θα μπορούν να φοιτήσουν στο πειραματικό γυμνάσιο καθώς επίσης και

2ο ο αριθμός των μαθητών/τριων (προερχόμενους/ες από το 1ο, το 8ο και το 16ο δημοτικά) που κληρώθηκαν και θα φοιτήσουν στο πειραματικό γυμνάσιο Αμαρουσίου. 

Ερωτάται τέλος η δημοτική αρχή σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου αυτοί οι μαθητές/τριες να φοιτήσουν απρόσκοπτα σε κάποια άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Κούκουζας Πέτρος

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου

#Ενωμένο Μαρούσι 

Μαρούσι 02.05.2023»

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet