Ερώτηση του Λ. Μαγιάκη προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου για τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης
Πολιτική

Ερώτηση του Λ. Μαγιάκη προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου για τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης

Ερώτηση προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους κατέθεσε δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Λ. Μαγιάκης σχετικά με το έργο της σύνδεσης της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό.

Ο κ. Μαγιάκης αναφέρει σχετικά:

«Είναι γνωστό ότι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών προχωρά στη δημοπράτηση του έργου της σύνδεσης της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό.

Από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορούμαστε ότι ο δήμαρχος Ν. Μπάμπαλος, μαζί με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου Αττικής, επισκέφθηκαν τον υπουργό Κ. Καραμανλή και του έθεσαν σειρά από αιτήματα, προκειμένου το έργο να μην υποβαθμίσει τις ζωές των κατοίκων από τις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει η λεωφόρος, αλλά, αντίθετα, να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη. 

Από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχουμε πληροφορηθεί να έχουν διατυπωθεί προς το υπουργείο αντίστοιχα αιτήματα, δεδομένου ότι η υπερτοπική κυκλοφορία θα επιβαρύνει και το Μαρούσι ιδιαίτερα στην περιοχή του Ψαλιδίου.

Κατόπιν αυτών θέτουμε προς τον κ. δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Έχουν αποσταλεί προς τον Δήμο η μελέτη του έργου και ειδικότερα η προβλεπόμενη σύνδεση της Λεωφόρου με το οδικό δίκτυο του Αμαρουσίου και σε ποιο ακριβώς σημείο κατασκευάζεται ο σχετικός κόμβος.
  2. Έχει αποσταλεί προς τον Δήμο η ΜΠΕ, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση με τους κατοίκους και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
  3. Υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη που να τεκμηριώνει ότι οι οδικοί άξονες του Αμαρουσίου και ειδικότερα το οδικό δίκτυο του Ψαλιδίου δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω από το έργο.

Στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών σκέφτεται η δημοτική αρχή να ζητήσει συνοδά έργα όπως π.χ.:

  • Nα υπάρξει διέξοδος της οδού Νερατζιωτίσσης-Αρτέμιδος προς το ρεύμα προς Γαλάτσι της Λεωφόρου Κύμης.
  • Nα συνδεθεί η μελλοντική οδός μεταξύ ΜΩΛ και υπουργείου Παιδείας με την Νερατζιωτίσσης.
  • Σκοπεύει η δημοτική αρχή να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού προηγηθεί η σχετική ενημέρωση προς τους συμβούλoυς και τους κατοίκους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet