ΕΝΟΤΗΤΑ: “Πού ήταν ο δήμαρχος στην αντιφασιστική πορεία;”
Πολιτική

ΕΝΟΤΗΤΑ: “Πού ήταν ο δήμαρχος στην αντιφασιστική πορεία;”

Στη συγκέντρωση και πορεία, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιουλίου, ενάντια στη λειτουργία γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι συμμετείχε η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη.

Η παράταξη, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι εκπρόσωποί της, φορείς της πόλης, αλλά και πλήθος κόσμου διαδήλωσαν ειρηνικά για το κλείσιμο των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» και παράλληλα διερωτάται που βρισκόταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και γιατί δεν έχει πάρει ακόμη πολιτική θέση επί του θέματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

H παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία

Συνεπείς στις δημοκρατικές μας υποχρεώσεις, δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι της παράταξης «ΕΝOΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», συμμετείχαμε μαζικά χθες 24/7 στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στο Μαρούσι ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην πόλη μας.

Μαζί με εκπροσώπους και άλλων φορέων, χιλιάδες κόσμου διαδηλώσαμε ειρηνικά με αίτημα το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την πρώτη επίθεση των φασιστών σε συμπολίτη μας την οποία καταγγείλαμε με ανακοίνωσή μας στις 23/7.

Απόντες από τη μεγάλη, ειρηνική διαδήλωση ήταν ο δήμαρχος Γ. Πατούλης και τα στελέχη της παράταξής του.

Εύλογα δημιουργούνται απορίες:

Γιατί ο δήμαρχος δεν έχει πάρει ακόμη πολιτική θέση ενάντια στο άνοιγμα γραφείων μίας οργάνωσης που κατηγορείται από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική και που η παρουσία της αποτελεί διαρκή απειλή για τις οικογένειες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή;

Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο δήμαρχος Γ. Πατούλης θυσιάζει την ειρηνική διαβίωση των πολιτών της πόλης μας για μικροπαραταξιακούς λόγους.

Ωστόσο, η σιωπή του, μας προβληματίζει εύλογα.

Η παράταξή μας χαιρετίζει την αθρόα, αγωνιστική και υπεύθυνη συμμετοχή των πολιτών στην αντιφασιστική πορεία. Μαζί θα συνεχίσουμε τις ενέργειες για το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην επιτρέψουμε να γίνει η πόλη μας ορμητήριο των φασιστών και τη διασφάλιση της ηρεμίας σε μία από τις μεγάλες γειτονιές της.

Μαρούσι δημοκρατικό, αντιφασιστικό.

Γραφείο Τύπου
ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. billpanasteros

    Να εξαφανιστούν οι ναζιστές απο το όμορφο Μαρούσι μας. Να ξεκουμπιστούν άμεσα….ΧΤΕΣ κιόλας.
    Δεν έχουν καμία θέση οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, χιτών και ταγματασφαλιτών, σε έναν απο τους ωραιότερους, φιλήσυχους και ασφαλέστερους δήμους της Αττικής! Ούτε εδώ, ούτε πουθενά.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet