Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατά της επίθεσης της Χ.Α. σε Μαρουσιώτη
Πολιτική

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατά της επίθεσης της Χ.Α. σε Μαρουσιώτη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Νίκος Μπουντούρογλου, Μαρία Καρλατήρα και Θανάσης Φωτόπουλος, καταγγέλλουν την επίθεση φασιστών σε Μαρουσιώτη, ο οποίος μοίραζε ανακοινώσεις ενάντια στη λειτουργία γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι (βλέπε δημοσίευμα Επίθεση «χρυσαυγιτών» σε Μαρουσιώτη).

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν τους «χρυσαυγίτες» ως πληρωμένα τσιράκια του κεφαλαίου, υποστηρίζουν ότι η Χ.Α. είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος και καλούν τα λαϊκά στρώματα να αποκαλύψουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος και την εγκληματική του δράση.

Καταφέρονται, επίσης, εναντίον της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, οι οποίοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποφεύγουν να καταδικάσουν ξεκάθαρα το ναζιστικό – φασιστικό χαρακτήρα της «Χρυσής Αυγής», αλλά και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τη Ν.Δ.».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πάλη ενάντια στον φασισμό μέσα από την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων 

Καταγγέλλουμε την επίθεση των φασιστών σε συμπολίτη μας, την ώρα που μοίραζε ανακοινώσεις ενάντια στη λειτουργία γραφείων της Χ.Α. στο Μαρούσι.

Η Χρυσή Αυγή είναι, όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, εγκληματική ναζιστική οργάνωση που έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ο λαός μας σήμερα έχει την εμπειρία, μπορεί να δει πιο καθαρά ότι πρόκειται για μαφιόζικη, εγκληματική, ναζιστική οργάνωση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς, οι λαϊκές επιτροπές, μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους μπράβους της Χ.Α. και να προστατεύσουν τον λαό από την εγκληματική, δολοφονική δράση τους. Να τους πετάξουμε έξω από τις λαϊκές γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τους μαζικούς φορείς.

Να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση τους, να μπει φραγμός στα σχέδια του συστήματος που τους θρέφει.

Υπάρχει το ποινικό νομικό πλαίσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχαν ληφθεί τέτοια μέτρα. Τα περιστατικά δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Δολοφονία, δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, σε Αιγύπτιους εργάτες, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μέλη του ΚΚΕ και πολλά άλλα.

Και αντί να διαλευκανθούν αυτές οι υποθέσεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όλο αυτό το διάστημα ακούμε από τους απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος τις γνωστές θεωρίες των δύο άκρων που προσπαθούν να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι τη δράση του λαϊκού, ταξικού κινήματος με την εγκληματική δράση των ναζί, στοχεύοντας έτσι να τη νομιμοποιήσουν στη λαϊκή συνείδηση. Παρόμοια αποτελέσματα επιδιώκουν και τοποθετήσεις για δήθεν «αντισυστημική» Χ.Α., και άλλα σχετικά.

Τα λαϊκά όμως στρώματα συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο, μέσα από τη δική τους γνώση και εμπειρία, ότι οι χρυσαυγίτες είναι πληρωμένα τσιράκια του κεφαλαίου, του συστήματος, είναι τα μαντρόσκυλα των εκμεταλλευτών.

Για τους βιομήχανους έστηναν οι χρυσαυγίτες δουλεμπορικά γραφεία για να βάζουν τον κόσμο να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. Για τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεργολάβους έστηναν εθνικιστικό «σωματείο» στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα. Γι΄ αυτό επιτέθηκαν με δολοφονικό και προσχεδιασμένο τρόπο, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα από τις συνομιλίες τους, στους κομμουνιστές συνδικαλιστές της Ζώνης, που είναι πρωτοπόροι, δίνουν καθημερινή μάχη για τους εργάτες, κόντρα στα συμφέροντα των αφεντικών που έχουν καταδικάσει το Πέραμα στην ανεργία.

Όλα αυτά, και πολλά ακόμη παρόμοια περιστατικά, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ ότι η Χ.Α. είναι γέννημα -θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η Ν.Δ. και ο εκλεκτός της δήμαρχος στο Μαρούσι, αποφεύγουν να καταδικάσουν ξεκάθαρα το ναζιστικό – φασιστικό χαρακτήρα, την εγκληματική δράση της Χ.Α. Η πρώτη, οι αστικές δυνάμεις γενικότερα, αναμασούν την ευρωενωσιακής έμπνευσης θεωρία των δύο άκρων προσπαθώντας να εξομοιώσουν την εγκληματική ναζιστική βία με την εργατική λαϊκή ορμή και πάλη. Ο δεύτερος αποφεύγει να κατονομάσει, στις όποιες αναφορές του, το ναζιστικό αυτό μόρφωμα τηρώντας «χρήσιμες» αποστάσεις ασφαλείας και εξαντλώντας τους φραστικούς του μύδρους ενάντια σε όσους δηλώνουν μηδενική ανοχή απέναντί του.

Ο άλλος πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τη Ν.Δ., για την εναλλαγή στην αστική διαχείριση και τον εγκλωβισμό της νεολαίας και γενικότερα του εργατικού κινήματος στην υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας, περιφέροντας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ την ενότητα των «δυνάμεων του συνταγματικού τόξου».

Αυτό που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της ναζιστικής ιδεολογίας και της εγκληματικής δράσης των ναζιστών είναι η λαϊκή παρέμβαση για την απομόνωσή τους, είναι η αποκάλυψη του αντιλαϊκού και αντιδραστικού χαρακτήρα αυτών των μορφωμάτων και της εγκληματικής τους δράσης. Χρειάζεται μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ παντού, για την αντιμετώπιση του φασισμού και του καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννά. Ο λαός και η νεολαία να συντονίσουν και να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από τις γραμμές των ταξικών εργατικών σωματείων και των άλλων οργανώσεων του λαού και της νεολαίας, για την αντιμετώπιση και απομόνωση των ναζιστών – φασιστών της Χρυσής Αυγής. Και γι΄ αυτό χρειάζεται ένταση της πολύπλευρης ιδεολογικής – πολιτικής – οργανωτικής – πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου.

Ο φασισμός γεννιέται μέσα από τη μήτρα της σαπίλας του καπιταλισμού. Η οριστική και τελεσίδικη εξαφάνιση από προσώπου γης των φασιστών είναι η λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που θρέφει τους ναζί. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχει η πάλη και οι αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να απομονώσει τέτοια μορφώματα, γιατί έχει πείρα από τις ναζιστικές θηριωδίες που αιματοκύλησαν την Ελλάδα, αλλά και από τους δικούς του νικηφόρους αγώνες ενάντια στον φασισμό, τους αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τους αγώνες των κομμουνιστών.

Μαρούσι Ιούλης 2014

Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι

Μπουντούρογλου Ν.
Καρλατήρα Μ.
Φωτόπουλος Θ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet