Θ. Αμπατζόγλου: Με τον νέο εκλογικό νόμο αποκαθίστανται «ανωμαλίες» που έδιναν δικαιώματα σε μειοψηφίες
Πολιτική

Θ. Αμπατζόγλου: Με τον νέο εκλογικό νόμο αποκαθίστανται «ανωμαλίες» που έδιναν δικαιώματα σε μειοψηφίες

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή δημοτικών και περιφερειαρχών αρχών», σημειώνει ότι «με την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαθίσταται η “ανωμαλία” που έδινε το δικαίωμα στις μειοψηφίες να συναλλάσσονται, να εκβιάζουν και να αποφασίζουν για τους πολλούς».

Ειδικότερα, ο κ. Αμπατζόγλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το 2019 η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπεβλήθη στη βάσανο του εκλογικού συστήματος της «απλής αναλογικής», με την οποία στόχευε η προηγούμενη κυβέρνηση στην πολιτική αστάθεια και στη δημιουργία διχαστικού κλίματος στις τοπικές κοινωνίες, ακόμη και για τις πιο απλές αποφάσεις.

Σήμερα, με την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαθίσταται αυτή η «ανωμαλία» που έδινε το δικαίωμα στις μειοψηφίες να συναλλάσσονται, να εκβιάζουν και να αποφασίζουν για τους πολλούς.

Οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπήρξαν κοινωνικοί εταίροι και συνδιαμορφωτές του νέου εκλογικού νόμου και όχι παρατηρητές αποφάσεων όπως συνέβη με τον προηγούμενο νόμο.

Ο νέος εκλογικός νόμος επαναφέρει τη λειτουργικότητα και τη Δημοκρατία στις τοπικές κοινωνίες. Προτάσσεται το αποτέλεσμα και η εξυπηρέτηση του πολίτη έναντι οποιασδήποτε μικροκομματικής σκοπιμότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet