Θ. Αμπατζόγλου: Περί αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου
Πολιτική

Θ. Αμπατζόγλου: Περί αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου

Άρθρο «περί αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου» έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου καλεί τους πολίτες σε αντικειμενική αξιολόγηση των υποψηφίων, όπως επισημαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Περί αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά στον Δήμο Αμαρουσίου και τη δρώσα πολιτική ζωή κατ΄ επέκταση… ένα πράγμα είχα μόνο στο μυαλό μου: Πώς μπορώ να είμαι ωφέλιμος στον πολίτη, σε μια εποχή που νιώθει πληγωμένος, προβληματισμένος, απομονωμένος και απογοητευμένος πολλές φορές από αυτά που τον αφορούν… για την καθημερινή του ζωή;

Η αυτοδιοικητική μου επιλογή, δίνει μια προοπτική σε αυτή τη σχέση με τον πολίτη, γιατί σε αυτήν ενυπάρχουν όλες οι δυνατότητες να «εμπλέξεις» τον δημότη με την καθημερινότητά του, δίνοντάς του ρόλο και λόγο πρωταγωνιστικό…

Σε αυτή τη σχέση λοιπόν, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η πολιτική μου αξιοπιστία, με σεμνότητα και υπευθυνότητα, όπου οι δημόσιες απόψεις μου θα συνάδουν με τη δημόσια συμπεριφορά μου – όπου δηλαδή, δεν θα υπάρχει αναντιστοιχία λόγων και πράξεων.

Θεωρώ ότι αυτό που πάνω από όλα έχουν ανάγκη σήμερα οι πολίτες από τους εκπροσώπους που επιλέγουν, είτε σε εθνικό, είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, είναι η πολιτική αξιοπιστία, το πραγματικό κι αδιάλειπτο ανθρώπινο ενδιαφέρον για την ποιότητα ζωής τους, το καθημερινό έργο που γίνεται με στόχο αποκλειστικό την εξυπηρέτηση του κοινού καλού και του δημόσιου συμφέροντος. Γιατί οι πολίτες, έχουν κουραστεί αρκετά από πρακτικές προσωπικής προβολής, ή προώθησης «διχαστικών» αντιλήψεων και συμπεριφορών, σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής της χώρας. Όπου άλλα λέει κάποιος, άλλα κάνει και άλλα σκέπτεται…

Αυτή είναι η δική μου πολιτική φιλοσοφία και αυτή θέλω να υπηρετήσω ως αυριανός δήμαρχος του Αμαρουσίου…

Κάθε άλλη επιλογή που ενισχύει την πολιτική αναξιοπιστία, υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον της πόλης, ευτελίζοντας τον ίδιο τον πολίτη και την ατομικότητά του.

Θα υπηρετήσω με συνέπεια, λοιπόν, αυτή την προοπτική με καθαρότητα και θα σταθώ αν χρειαστεί αντιμέτωπος σε οποιαδήποτε λογική καταστρατηγεί αυτήν την κατεύθυνση. Για να οδηγήσω την πόλη μας σε μια Νέα Εποχή, πέρα από εσωτερικές παθογένειες όπου οι πολίτες εμβρόντητοι θα παρακολουθούν, άλλα να λέγονται δημόσια, άλλα να γίνονται κι άλλα να συμφωνούνται στο παρασκήνιο.

Καλώ τις συνδημότισσες και συνδημότες μου να αξιολογήσουν προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν στο Μαρούσι μας και να σκεφθούν πραγματικά ποιο είναι το όφελος των ιδίων και της πόλης μας σε αυτή τη μεταβατική περίοδο.

Μια νέα περίοδο, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μια νέα επανεκκίνηση, που θα οδηγήσει το Μαρούσι μας σε μια πολιτική αναγέννηση, που τόσο έχει ανάγκη, για να ατενίσει το μέλλον του με αισιοδοξία και προοπτική.

Και κάτι τελευταίο: ας μην εκλαμβάνεται η πολιτική ευπρέπεια ως αδυναμία, γιατί μάλλον κάποιοι υποτίμησαν τη στάση μου ως τώρα, που αποτελεί συνειδητή προσωπική επιλογή ήθους και διαχρονικής στάσης στη δημόσια ζωή.

Το Μαρούσι είναι υπεράνω όλων μας, και αν χρειαστεί θα συγκρουστώ με λογικές ή σκοπιμότητες που δεν το υπηρετούν…

Καλώ τους συμπολίτες μου στον Δήμο μας σε μια πολιτική εγρήγορση και αντικειμενική αξιολόγηση των αυτοδιοικητικών επιλογών που έχουν, και κατά πόσο αυτές υπηρετούν πραγματικά την ανάπτυξη της πόλης. Στόχος μου παραμένει να εμφυσήσουμε και να εμπνεύσουμε ένα νέο Όραμα Προοπτικής και Πολιτικής Ηθικής, που θα εδραιώσει μια νέα αντίληψη σχέσης και αλληλοσεβασμού μεταξύ Δημότη και δημοτικής Αρχής με αξιοπιστία, ανθρώπινο πρόσωπο, αποτελεσματικότητα και ικανότητα παραγωγής έργου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet