Κάλεσμα Ενότητας για συμμετοχή στη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
Πολιτική

Κάλεσμα Ενότητας για συμμετοχή στη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα προς τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες απευθύνει η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο προωθούμενο ν/σ για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Στην ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι αναφέρονται τα εξής:

Συνεδρίασε στις 5-5-2017 η συντονιστική επιτροπή της παράταξης με θέμα το προωθούμενο νομοσχέδιο από την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η περικοπή των συντάξεων από 1-1-2019, οι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, η μείωση του αφορολόγητου, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η συνέχιση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων, των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων σε όφελος των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων.

Αυτά τα νεοφιλελεύθερα – μνημονιακά μέτρα και η διατήρηση των υψηλών πλεονασμάτων, άγνωστο προς το παρόν για πόσα χρόνια, είναι υφεσιακού χαρακτήρα και δεν οδηγούν στην ανάπτυξη και τη δυναμική αποκλιμάκωση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων.

Εξακολουθούν να κρατούν τη χώρα σε διαρκή επιτήρηση από τους δανειστές. Συνεχίζουν το καθεστώς  της μειωμένης  εθνικής  κυριαρχίας και του ελλείμματος δημοκρατίας που υφιστάμεθα  εδώ και οκτώ χρόνια.

Καλούμε όλους τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτές τις πολιτικές και να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στη γενική απεργία που έχουν από κοινού προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, από τις γραμμές όποιου κοινωνικού, συνδικαλιστικού ή κομματικού φορέα οι ίδιοι επιλέξουν.

Η συντονιστική επιτροπή δεν εκτίμησε ομόφωνα τις κοινωνικές, οικονομικές, αναπτυξιακές επιπτώσεις που θα επιφέρουν στον Ελληνικό λαό τα αντίμετρα που θα περιέχονται στο ίδιο νομοσχέδιο, καθώς και η ενδεχόμενη μείωση του χρέους. 

Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας, τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης έχουν το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης της προσωπικής τους θέσης για τα παραπάνω θέματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet