Κατεβαίνει στις εκλογές η Ενότητα
Πολιτική

Κατεβαίνει στις εκλογές η Ενότητα

Θα συμμετέχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, όπως αποφασίστηκε σε ανοιχτή γενική της συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή στις 7 Νοεμβρίου 2018.

Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της παράταξης στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 και ενέκρινε την επικαιροποιημένη Διακήρυξη που, όπως ενημερώνει η παράταξη, θα δημοσιευτεί άμεσα, μετά την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων που διατυπώθηκαν.

Η παράταξη ενημερώνει σχετικά με τη συνέλευση:

«Η συνέλευση αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα προγραμματικής ενότητας και ενιαίας εκλογικής καθόδου στις παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση, τον συνδυασμό του Δορύλαου Κλαπάκη, Εκτός των Τειχών, ΕΠΑΝ, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν τηρήσει μια στάση συνέπειας στα χρόνια των μνημονίων, αλλά και τότε που η πόλη μας άλλαξε φυσιογνωμία με τα τερατουργήματα του Υπερτοπικού Κέντρου και των Ολυμπιακών Έργων.

»Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας ο/η υποψήφιος δήμαρχος που θα ηγηθεί της παράταξης θα αποφασισθεί σε νέα γενική συνέλευση που προσδιορίστηκε για τις επόμενες εβδομάδες, ύστερα από κατάθεση υποψηφιοτήτων των ενδιαφερομένων».

Στην ομιλία του στη συνέλευση ο επικεφαλής της παράταξης, Λ. Μαγιάκης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη στήριξή τους και για πολλούς από αυτούς από πολύ παλαιότερα, ήδη από την εποχή του Κόντρα στον Καιρό.

Αναφέρθηκε στις επικαιροποιημένες θέσεις της παράταξης σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης, την απλή αναλογική, την αντιμνημονιακή πολιτική, την αυτονομία της από κόμματα, που καθορίζουν και την ταυτότητα της.

Εκτίμησε ότι «όσες υποψηφιότητες και αν προκύψουν από την παράταξη Πατούλη, όπως και αυτή του κ. Αμπατζόγλου, ουσιαστικά θα συνεχίσουν με μικρές παραλλαγές την ίδια πολιτική».

Αναφερόμενος στον τελευταίο τόνισε: «Προσπαθούν να ξεπλύνουν τις πολιτικές του Πατούλη με έναν φρέσκο υποψήφιο, δήθεν αμόλυντο. Πού ήταν όμως 12 χρόνια ο κ. Αμπατζόγλου. Δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν στο Μαρούσι. Προφανώς και είχε και συμφωνούσε σε όλα».

Για την υποψηφιότητα Καραμέρου ο κ. Μαγιάκης είπε ότι: «Το μοντέλο πολιτικής που πλασάρει έχει να κάνει  με επικοινωνιακούς σχεδιασμούς, φωτογραφίες, lifestyle και δημόσιες σχέσεις. Χωρίς ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Σήμερα κάποιοι που αποχώρησαν από την παράταξή μας και τότε τον είχαν απορρίψει για αυτούς ακριβώς τους λόγους, σήμερα ετοιμάζονται να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του και να στοιχηθούν πίσω του».

Ανέλυσε τη σημερινή κατάσταση, έκανε λόγο για «υποβάθμιση της πόλης σε όλους τους τομείς» και, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, «ανέδειξε τις ευθύνες της διοίκησης Πατούλη, της Περιφέρειας Αττικής, των μνημονιακών κυβερνήσεων διαχρονικά».

Παρουσίασε, επίσης, τις βασικές θέσεις της παράταξης για την πόλη και το εκλογικό της πρόγραμμα το οποίο θα επεξεργαστεί με λεπτομέρεια το επόμενο διάστημα σε επαφή με τους συλλογικούς φορείς και τους πολίτες.

Ο κ. Μαγιάκης κατέληξε λέγοντας:

«Σε αυτές τις εκλογές το πολιτικό σκηνικό στην πόλη θα αναδιαταχθεί.

»Είναι μια λαμπρή ευκαιρία για τις δυνάμεις που αντιστάθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια στην άναρχη ανάπτυξη της πόλης και στα τελευταία 8 χρόνια στις μνημονιακές πολιτικές να πρωταγωνιστήσουν.

»Η εκλογική διαδικασία ας γίνει αφορμή για μια δημιουργική προοδευτική συσπείρωση στην πόλη και όχι ευκαιρία για καταμέτρηση και περιχαράκωση δυνάμεων.

»Να δώσουμε ξανά την ελπίδα στον κόσμο ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

»Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Χωρίς κομματικά χρίσματα και “λευκούς καπνούς” των κομματικών γραφείων.

»Για μία δυναμική επανεκκίνηση με στόχο τη νίκη στις δημοτικές εκλογές.

»Για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Μαρούσι.

»Για μια Αυτοδιοίκηση με κύρος και ισχύ.

»Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

»Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών 

»Για μια Ελλάδα κυρίαρχη, εθνικά ανεξάρτητη, ειρηνική και εδαφικά ακέραιη».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αικ. Ψάλτη και ο δημοτικός σύμβουλος Β. Ελευθερίου, πολλοί πολίτες του Δήμου, εκπρόσωποι του Τύπου και αρκετοί πρόεδροι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων συλλογικών φορέων και αξιόλογοι καλλιτέχνες της πόλης.

Παραβρέθηκαν, επίσης, οι έγκριτοι δικηγόροι και πρώην μέλη του Δ.Σ. του ΔΣΑ Σ. Θεοδωρόπουλος και Κ. Μακαρώνας, καθώς και ο τ. υπουργός και Μαρουσιώτης Δ. Στρατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet