Κατηγορηματικό ΟΧΙ στο άρθρο 13 από δημοτικές παρατάξεις του Αμαρουσίου
Πολιτική

Κατηγορηματικό ΟΧΙ στο άρθρο 13 από δημοτικές παρατάξεις του Αμαρουσίου

Κατηγορηματικά αντίθετοι στην προωθούμενη από την κυβέρνηση τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», που μεταξύ άλλων αφορά σε εργασιακά ζητήματα και εν γένει βιωσιμότητας των δήμων, δήλωσαν ομόφωνα οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία που διεξήχθη με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, συμμετείχαν οι δημοτικές παρατάξεις Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι και Μαρούσι η Πόλη μας, διά των εκπροσώπων τους, δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κούκουζα, και τον επικεφαλής της παράταξης Κωνσταντίνο Βλάχο, αντίστοιχα. Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, και από μέρους της Διοίκησης του Δήμου οι αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Γιώργος Ζήκος, Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Καρλαύτης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τροποποίηση του άρθρου 13 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, αφορά στη μη απόδοση ανταποδοτικών τελών στους ΟΤΑ, αλλά και την εξαίρεση των εργατών καθαριότητας από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμα για τη βιωσιμότητα των δήμων τα δρομολογούμενα μέτρα, ενημέρωσε διεξοδικά όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε επίπεδο Κεντρικής Ένωσης Δήμων για την ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων δεδομένου ότι αφορούν στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Εσωτερικών, στη λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για απόσυρση του εν λόγω άρθρου, που θα εκπροσωπεί το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τέλος, ενημέρωσε για το ανοιχτό ενδεχόμενο που άφησε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, για περαιτέρω βελτίωση του επίμαχου άρθρου 13 του πολυνομοσχεδίου για τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε αποτυπώνοντας την κατηγορηματική αντίθεση όλων των συμμετεχόντων στις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα, τώρα και στο μέλλον, καθώς μία τέτοια εξέλιξη υπονομεύει την προοπτική συνέχισης της λειτουργίας των ΟΤΑ, αλλά και την αποτελεσματική ανταπόκρισή τους στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet