Κόντρας συνέχεια για Π. Φύσσα μεταξύ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και διοίκησης
Πολιτική

Κόντρας συνέχεια για Π. Φύσσα μεταξύ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και διοίκησης

Το πρόσφατο δελτίο Τύπο του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με τη θέση της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ (Δήμος: «Δεν έχουν θέση στο Μαρούσι οι δήθεν “αριστερούληδες” τυμβωρύχοι»), αναφορικά με την επέτειο ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, “πυροδότησε” τον συνδυασμό του κ. Λευτέρη Μαγιάκη, ο οποίος -με δική του ανακοίνωση- ζητεί να αποκαλυφθεί το όνομα του υπευθύνου του γραφείου Τύπου του Δήμου και ταυτόχρονα επιτίθεται πολιτικά κατά του ίδιου του δημάρχου Γιώργου Πατούλη. Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού.

Πληροφορούμε τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Δήμου και συντάκτη των ανακοινώσεών του, ότι στις δημοκρατίες όλοι οι πολίτες έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες. Εκτός και αν ο ίδιος εμπνέεται από τις «επιτροπές εκτοπίσεων» του εμφυλιοπολεμικού καθεστώτος.

Ας κατονομάσει επιτέλους ο κ. δήμαρχος ‒κατά την πάγια δεοντολογία όλων των δημοκρατικών θεσμικών οργάνων‒ ποιον/α έχει τοποθετήσει επικεφαλής στο γραφείο Τύπου του Δήμου. Αν δεν το πράξει, θα θεωρήσουμε τον ίδιο τον δήμαρχο προσωπικά υπεύθυνο για τον οχετό ψεύδους και λάσπης κατά της παράταξής μας που περιέχεται στην ανακοίνωση.

Ελπίζουμε η ενασχόλησή του με τη χολυγουντιανού τύπου προεκλογική του καμπάνια (με τίνος τα χρήματα;) για την ΚΕΔΕ να του επιτρέψει να ασχοληθεί όχι μόνο με αυτό το θέμα, αλλά κυρίως με τις πλημμύρες και τις καταστροφές που ενέσκηψαν πρόσφατα στην πόλη, όταν ο ίδιος απουσίαζε.

Τέλος, αν αντιμετωπίζονται σαν «τυμβωρυχία» οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά, αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ανοχή απέναντι στην εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της Χ.Α. για καθαρά μικροπαραταξιακούς- ψηφοθηρικούς λόγους.

Αντί λοιπόν για ανιστόρητες και διχαστικές ανακοινώσεις, ας κάνει αυτό που επιβάλλει η δημοκρατική συνείδηση κάθε αντιφασίστα: να κηρύξει ανεπιθύμητη την παρουσία της Χ.Α. στο Μαρούσι και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη γίνουν πάλι οι γειτονιές της πόλης πεδία επιχειρήσεων των ταγμάτων εφόδου της.

 Μαρούσι, 22 Σεπτέμβρη 2014.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet