Κ. Βλάχος: Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι “κωλοτούμπες” της Ενότητας
Πολιτική

Κ. Βλάχος: Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι “κωλοτούμπες” της Ενότητας

Με σκληρή κριτική για τη στάση της δημοτικής παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με σαφείς αιχμές για τις ενδοπαραταξιακές ισορροπίες της, απαντά η παράταξη Μαρούσι η Πόλη μας, με επικεφαλής τον κ. Κώστα Βλάχο, στην πρόσφατη ανακοίνωση (Ενότητα: «Δεκανίκι» της διοίκησης Πατούλη ο «πρόθυμος» Κ. Βλάχος) του συνδυασμού του κ. Λ. Μαγιάκη.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη Μαρούσι η Πόλη μας αναφέρει:

Γιατί άραγε θα πρέπει να χαραμίζουμε δημιουργικό χρόνο, ώστε να απαντούμε στις θεωρίες συνωμοσίας της παράταξης του κ. Λ. Μαγιάκη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι; Είναι χαμένος χρόνος. Πρέπει όμως, να δίνονται κάποιες εξηγήσεις, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.

Ο «συνδυασμός Μαγιάκη» (χάριν συντομίας), για άλλη μια φορά, αντί να φροντίσει να μαζέψει τα συντρίμμια του, λόγω της πανσπερμίας των μελών του, όπως και στο κυβερνών κόμμα στο οποίο υπάγεται, προσπαθεί να κατηγορεί αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί του, νομίζοντας ότι έτσι θα αποπροσανατολίσει τους δημότες Αμαρουσίου.

Αυτή τη φορά, έγραψε ένα σενάριο εις βάρος του συνδυασμού μας και του επικεφαλής του κ. Κ. Βλάχου, σύμφωνα με το οποίο, «κάποιοι χτίζουν συμμαχίες προκειμένου ο Δήμος να παραμείνει αγκιστρωμένος στα νύχια μεγάλων συμφερόντων». Έτσι, γενικά και αόριστα.

Στο σενάριο αυτό, ανακατεύει «χρυσοφόρα σχέδια» για τα απορρίμματα, με το «ανεπαρκές δημόσιο», με τις «ιδιωτικοποιήσεις που βάζουν χέρι στις τσέπες των δημοτών» και με το νέο «κόμμα της αυτοδιοίκησης», που «ετοιμάζεται και θα ανακοινωθεί σύντομα και επίσημα», όπως φαντάζονται.

Ένα σενάριο, που είναι αχταρμάς παραλογισμών και δικαιολογείται μόνον από το γεγονός ότι οι συντάκτες του νομίζουν ότι διαθέτουν το «ηθικό πλεονέκτημα» της «πρώτη φορά Αριστεράς» στη χώρα μας, την οποία εκπροσωπούν στο Μαρούσι. Αν και ούτε αυτό είναι σίγουρο, αφού στο «συνδυασμό Μαγιάκη» υπάρχουν άτομα που κάποτε ζητούσαν συγγνώμη από τους ψηφοφόρους τους, επειδή θα έκαναν «κωλοτούμπα», για να ενταχθούν σ’ αυτόν. Ένα συνδυασμό που εκπροσωπεί μια κυβέρνηση «κωλοτούμπας», η οποία ψηφίστηκε από τον λαό ως αντιμνημονιακή και προέκυψε «μνημονιακή». Ένα συνδυασμό, που όταν η κυβέρνησή του έπαιρνε 32% στις εκλογές στο Μαρούσι, εκείνος λάβαινε 15%, με τους πρώτους συμβούλους του να προέρχονται εκτός ΣΥΡΙΖΑ.  

Και για ποιον λόγο έγραψε το σενάριο ο «συνδυασμός Μαγιάκη»; Επειδή, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η διοίκηση ήθελε έγκριση «για να δημιουργηθούν 14 θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους της οδού Καραολή Δημητρίου» και ψήφισαν «παρών». Ενώ ο συνδυασμός μας ψήφισε «Ναι» και υπήρξε θετικός επίσης για ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, ώστε να μη χαθεί η απορρόφηση των κονδυλίων του. Τους ενόχλησε που ήμασταν θετικοί για την πόλη. Εκείνοι, ήθελαν με το «παρών» να είναι με όλους τους δημότες. Και με αυτούς που ήθελαν τις θέσεις στάθμευσης και με αυτούς που τις έβρισκαν λίγες, αλλά και με αυτούς που δεν τις ήθελαν. Μας θύμισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που κάλεσε τον λαό σε διαδήλωση, εναντίον των επαχθών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παραλογισμός.

Ας καταλάβουν οι άνθρωποι που νομίζουν ότι η χώρα μπορεί να κυβερνάται «με αυτόματο πιλότο», ότι ο συνδυασμός «Μαρούσι η πόλη μας», όπως έχει δηλώσει από την αρχή, θεωρεί ότι καθήκον της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να κάνει ουσιαστικό και εποικοδομητικό έλεγχο στη διοίκηση και όχι «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», γνωρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιείται το 100% των δημοτών. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε στις αποφάσεις μας να οδηγούμαστε από το συμφέρον της πόλης και των δημοτών και όχι από την τάση να ακουγόμαστε οπωσδήποτε και με κάθε ευκαιρία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet