Λάθος φωνές σε λάθος ώρα…
Πολιτική

Λάθος φωνές σε λάθος ώρα…

Για όψιμη αντίδραση στις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής στον χώρο της Υγείας κατηγορεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη ο δημοτικός συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με αφορμή την παρουσία του πρώτου στη συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από το γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην πόλη. Παράλληλα του καταλογίζει ευθύνες για το ότι ” η δική του μνημονιακή κυβέρνηση κατεδαφίζει την τοπική αυτοδιοίκηση”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού, η οποία παρατίθεται παρακάτω:

Στις 19 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος του Συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» Λ. Μαγιάκης, συνοδευόμενος από μεγάλη ομάδα ιατρών του Αμαρουσίου, συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Ο Λ. Μαγιάκης δήλωσε ότι συμπαρίσταται στα αιτήματα των γιατρών που αντιτίθενται στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, απόφαση που έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πολιτών και αποτέλεσμα την ουσιαστική διάλυση του δημόσιου πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας.

Η παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και απερχόμενου δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη ήταν όπως πάντα επιτηδευμένα «εκκωφαντική» και συνοδεύτηκε από πλήθος φωτογραφιών και δηλώσεων. Θα θέλαμε, ωστόσο, να τονίσουμε ότι ο κ. Πατούλης, υποκρινόμενος τον αντιμνημονιακό και τον αντίθετο προς τα πεπραγμένα του υπουργείου Υγείας, ενώ όλος ο ιατρικός κόσμος τον θεωρεί το ίδιο υπεύθυνο με τον υπουργό, δεν πήγε να διαμαρτυρηθεί απευθείας στον κ. Γεωργιάδη, τον πολιτικά υπεύθυνο για την αποψίλωση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας. Η όψιμη αυτή στάση του απερχόμενου δημάρχου Αμαρουσίου θα πρέπει να καταγραφεί στη μνήμη κάθε Μαρουσιώτη και να μην πιστέψει αυτή τη φορά τα μεγάλα λόγια και τα μικρά «Ζάππεια» 1, 2 και 3 του Αμαρουσίου.

Θα περιμέναμε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης να επιδεικνύει την ίδια αγωνιστική διάθεση και ως δήμαρχος και να διαμαρτύρεται με το ίδιο σθένος, όταν η δική του μνημονιακή κυβέρνηση κατεδαφίζει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι επιλεκτικές και ανακόλουθες «διαμαρτυρίες» αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι φωνές του κ. Πατούλη είναι κραυγές εντυπωσιασμού με άρωμα προεκλογικού αγώνα. Όταν αποφασίζεται το ψαλίδισμα των κρατικών επιχορηγήσεων, η υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών και η απαγόρευση των προσλήψεων του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, οι φωνές των υποστηρικτών των μνημονιακών κυβερνήσεων ακούγονται ως πικρό ανέκδοτο.

Τόσο καιρό οι πολίτες και οι εργαζόμενοι φώναζαν για την καταστροφή που ζούσαν. Τώρα έρχονται εκ των υστέρων να φωνάξουν όσοι ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση.

Ποιους θα ακούσουμε;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet