«Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου»: Δεν αποχωρούμε από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. όπως προσδοκά ο δήμαρχος
Πολιτική

«Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου»: Δεν αποχωρούμε από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. όπως προσδοκά ο δήμαρχος

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» καυτηριάζει την απόφασή του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου να πραγματοποιηθεί διά περιφοράς και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Απριλίου.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«“Πριν αλέκτορα φωνήσαι”, ο κ. Αμπατζόγλου αποφάσισε να μην τιμήσει τη δέσμευσή του για τη διενέργεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, επαναφέροντας τη διά περιφοράς λήψη των αποφάσεων με ένα ξερό “Ναι”, “Όχι” ή “Λευκό”. Η υπαναχώρηση αυτή σημαίνει κατάργηση της ζωντανής, σε συνθήκες κορωνοϊού, από κοινού συνεδρίασης των μελών του Δ.Σ. στη διάρκεια της οποίας, με την ανταλλαγή επιχειρημάτων η κάθε παράταξη, μαζί και η δημοτική αρχή, θα έπαιρνε τις ευθύνες της απέναντι στον Μαρουσιώτικο Λαό. Για την προκλητική του αυτή απόφαση ο δήμαρχος απαξίωσε να δώσει κάποια εξήγηση αποκαλύπτοντας έτσι τη βαθύτερη προσήλωσή του στην αντίληψη “αποφασίζουμε και διατάζουμε”. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού κανένα από τα 6  θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν δικαιολογεί τον εμφανώς επείγοντα χαρακτήρα που θα δικαιολογούσε τη διά περιφοράς ψηφοφορία.

»Φαίνεται να καταλήγει εντέλει στην άποψη ότι οι ειλημμένοι, έτσι κι αλλιώς, αντιλαϊκοί σχεδιασμοί για τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, του ίδιου, της διευρυμένης παράταξής του και της κυβέρνησης της Ν.Δ. θα περάσουν με λιγότερες απώλειες μέσα από τις εν κρυπτώ και παραβύστω ψηφοφορίες. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από πλευράς της διαβλέπει ως ενδεχόμενη προσδοκία του κ. Αμπατζόγλου, μέσω των προαναφερθέντων χειρισμών, να οδηγήσει σε αποχώρηση από τις συνεδριάσεις τις λοιπές παρατάξεις προκειμένου να εμφανίζονται «ομόφωνες» οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως ενημερώνει η παράταξη, οι δημοτικοί της σύμβουλοι Μαρία Καρλατήρα και Ειρήνη Σίμου θα συμμετέχουν στη διά περιφοράς ψηφοφορία για να καταψηφίσουν τον για 3η φορά, όπως σημειώνουν, αναμορφωμένο αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet