Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου προς Ενότητα: Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι σας
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου προς Ενότητα: Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι σας

Με μία «σκληρή» ανακοίνωση απαντά η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου στην παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, μετά το κάλεσμα που απηύθυνε η τελευταία σε άλλες παρατάξεις για κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Για «θράσος» από πλευράς της Ενότητας κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι τους».

Ακολουθεί η ανακοίνωση – απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Το έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, το θράσος τους δεν έχει όρια! Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε τον τρόπο που επέλεξαν να ξεκινήσουν την προεκλογική τους δραστηριότητα.

Αναφερόμαστε στη δημοτική παράταξη Ενότητα – Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, που μέχρι πριν λίγο καιρό στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της… ανεξάρτητης «αυτοδιοίκησης» και τώρα, διατηρώντας στο ακέραιο τις αντιλαϊκές πολιτικές της καταβολές, σε ανοικτή επιστολή, που υπογράφει ο επικεφαλής της Λευτέρης Μαγιάκης και που απευθύνεται στις… αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, ζητά κοινή κάθοδο στις τοπικές εκλογές, αναμασώντας τα φθαρμένα ιδεολογήματα του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης και πάντα από τη θέση της πολιτικής εφεδρείας του συστήματος.

Στον ρόλο της αυτό, φτάνει μέχρι το σημείο να απευθύνει πρόταση συνεργασίας και στη Λαϊκή Συσπείρωση(!), τον συνδυασμό του ΚΚΕ στον Δήμο Αμαρουσίου.

Νομίζουν ότι μπορούν ακόμη να «ψαρεύουν σε θολά νερά», δεν έχουν καταλάβει ότι πέρασαν οι καιροί αυτοί.

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στο Μαρούσι και παντού, έχουν αποκτήσει εμπειρία και γνώση στο να ξεχωρίζουν τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό.

Ότι δεν μπορείς δηλαδή από τη μια μεριά να χύνεις δάκρυα για μια χώρα «με εκατομμύρια να ζουν στο όριο της φτώχειας, εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους», για «χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν», για «ελαστικές θέσεις εργασίας» και «κομμένους μισθούς και συντάξεις», για «εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευμένους νέους στη μετανάστευση», για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» (από το εκμεταλλευτικό σύστημα λέμε εμείς) και από την άλλη μεριά, μέσα σ΄ ένα τέτοιο πλαίσιο, να τάζεις λαγούς με πετραχήλια, αν βγάλεις τον δήμαρχο…

Να υπόσχεσαι, δηλαδή, ότι μπορεί «να γίνει το Μαρούσι μια ανοιχτή πόλη, λειτουργική, φιλική για τους πολίτες της…» όλων των κατηγοριών. «Μια πόλη σύγχρονη, ασφαλής, φιλόξενη», με τον «κάθε πολίτη να ζει στη γειτονιά του με ηρεμία και σιγουριά».

Δεν μπορείς να λες τέτοια ψέματα, δεν μπορείς χύνεις τέτοια δάκρυα (εκτός κι αν είναι κροκοδείλια) ελπίζοντας να προσελκύσεις κάποιους τελευταίους ανυποψίαστους. Δεν μπορείς πια να λες τέτοια ψέματα!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι τους. Θα συνεχίσει να πορεύεται απαρέγκλιτα στον δρόμο της σύγκρουσης με τις εξοντωτικές, για τα λαϊκά στρώματα, πολιτικές της τάξης των εκμεταλλευτών του ανθρώπινου μόχθου. Θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται ενεργά στους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις, με προοπτική ένα ελπιδοφόρο μέλλον, όπου οι εργαζόμενοι θα είναι αυτοί που θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου, αντί να επαγγέλλεται μια «τοπική αυτοδιοίκηση» που θα κάνει το Μαρούσι «Γη της επαγγελίας», δηλώνει απερίφραστα ότι και η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά και η επόμενη δημοτική αρχή στην πόλη μας θα τη βρουν και πάλι απέναντί τους, και αυτή τη φορά πιο δυνατή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet