Λαϊκή Συσπείρωση: Η διοίκηση Αμπατζόγλου δίνει τα «διαπιστευτήριά της» στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση: Η διοίκηση Αμπατζόγλου δίνει τα «διαπιστευτήριά της» στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Ανακοίνωση ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, αλλά και αναφορά στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο και το άρθρο περί ανάθεση σε ιδιώτες τμήματος των δημοτικών υπηρεσιών, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου.

Όπως υποστηρίζει η δημοτική παράταξη, και η διοίκηση του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου «έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής», καθώς στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Τετάρτης φέρνει προς ψήφιση δύο θέματα αναθέσεων σε ιδιώτες υπηρεσιών του Δήμου.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Οκτώβρη 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Αμαρουσίου, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στην καθαριότητα των Δήμων, ενάντια στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γενίκευση της ιδιωτικοποίησης βασικών υπηρεσιών των Δήμων, όπως: Συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων, μαζί και των μπλε κάδων, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρηση χώρων πρασίνου, ηλεκτροφωτισμός.

Έ, δεν άφησαν και τίποτα! Πρόκειται για το άρθρο 179 του λεγόμενου «αναπτυξιακού» πολυνομοσχέδιου, που έρχεται να «αναβαθμίσει» επί το αντεργατικότερο το περιβόητο άρθρο 61 του Ν.3979/2011 του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτησε ανέπαφο, παραδίνοντάς το «λουκούμι» στα χέρια της Ν.Δ., ενώ ο ίδιος είχε ρίξει το βάρος του να προχωρήσουν οι ΣΔΙΤ για τις μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικός καθοδηγητής και της διοίκησης Αμπατζόγλου, με το υπόψη «αναπτυξιακό» υπέρ του κεφαλαίου πολυνομοσχέδιο δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές». Εκτός των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, με το πιο πάνω άρθρο 179  δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια «κατά την κρίση τους», χωρίς δηλαδή αιτιολόγηση, και με απλή πλειοψηφία επί των παρόντων, όσοι κι αν είναι αυτοί, να εκχωρούν σε ιδιώτες όλες τις πιο πάνω υπηρεσίες. Και όλα αυτά για να προσφέρει εξασφαλισμένα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλύτερα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά, που θα κληθούν για μια ακόμα φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Από την πλευρά μας, θα αντιπαλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, την πολιτική της κυβέρνησης,  της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της δημοτικής αρχής, που ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα δίνει και στην αυριανή συνεδρίαση καθώς, επικαλούμενη το περιβόητο άρθρο 61 και ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, εν μέσω δίκαιων αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων κατά των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους, φέρνει για ψήφιση:

  • Την ανάθεση σε ιδιώτες της καθαριότητας «πλακοστρώσεων και δαπέδων κοινοχρήστων χώρων» (βλ. θέμα 25).
  • Την ενσωμάτωση σε κωδικό του Π/Υ του Δήμου της ανάθεσης σε «σεκιούριτι» της «φύλαξης του δημαρχιακού μεγάρου» (!) (βλ. θέμα 3).

Απέναντι  στη γενικευμένη αυτή επίθεση οι εργαζόμενοι στους Δήμους οργανώνουν τον αγώνα τους και διεκδικούν:

  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Κάτω  τα χέρια σας από την οργάνωση και δράση των Συνδικάτων.
  • Κάτω τα χέρια σας από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Στον αγώνα τους αυτό βρισκόμαστε δίπλα τους, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και του δικού μας  Δήμου, με σταθερό γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet