Λαϊκή Συσπείρωση: Θα είμαστε αγωνιστικά παρόντες στην καθημερινότητα του Αμαρουσίου
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση: Θα είμαστε αγωνιστικά παρόντες στην καθημερινότητα του Αμαρουσίου

Κατά την έναρξη των δημαιρεσιών στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάσης Φωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

Η τοποθέτηση του νέου δημάρχου Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που κινήθηκε στην πεπατημένη των ευχαριστιών, των υποσχέσεων και των παραινέσεων προς «όλες τις υγιείς – καινούργιο αυτό – δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας» προκειμένου «να κάνουν πράξη το όραμά τους», που συνοδεύτηκε με τροχιοδεικτικές βολές προς τους εργαζόμενους του Δήμου («πρέπει και οι δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργούν υπεύθυνα και άψογα») και όρκους πίστης προς τα υπουργεία («τα πρώτα δείγματα συνεργασίας είναι εξαιρετικά θετικά και μας δίνουν αισιοδοξία»)  δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις.

Άλλωστε η νέα δημοτική αρχή έχει ήδη δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής της. Συνεχίζοντας στην ίδια ρότα με την προηγούμενη του κ. Πατούλη πανηγυρίζει για την εκλογή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση και επιχαίρει που η κυβέρνηση αποφάσισε, λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να μην εφαρμοστεί στην πόλη μας η δίχρονη προσχολική αγωγή, οδηγώντας τις οικογένειες και τα παιδιά της πόλης μας στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως σηματοδοτεί και η συνάντηση που είχε με τους επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες των σχετικών δομών.

Η νέα διοίκηση του Δήμου, οι παρατάξεις που την απαρτίζουν – Αμπατζόγλου, Νικολαράκου, Ρώτα – και οι υπόλοιποι πρόθυμοι και πρόθυμες που θα συμπράξουν με τον δήμαρχο, με ή χωρίς συμφωνητικό, είναι βέβαιο ότι θα εφαρμόσουν μέχρι κεραίας ό,τι πιο αντεργατικό, αντιλαϊκό και αντιδραστικό αποφασίσει η κυβέρνηση.

Καθόλου άλλωστε τυχαίο δεν είναι που η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., επικαλούμενη την «κυβερνησιμότητα» των δήμων, τους έλυσε τα χέρια και σε αυτό. Ήδη, με το «νέο» τρόπο λειτουργίας των Δήμων, βαδίζοντες πάνω στις αντιλαϊκές ράγες του «Κλεισθένη Ι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και παρά τους ψευδεπίγραφους ισχυρισμούς περί «δημοκρατίας», ψήφισαν πριν λίγες μέρες νόμο που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, όσο και στις μειοψηφικές παρατάξεις τους, τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα περίπου ως μονάρχες. Ακυρώνουν στην πράξη την ίδια τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων, αφαιρώντας αρμοδιότητες από αυτό, απαγορεύοντας στην ουσία για κεφαλαιώδη ζητήματα (Προϋπολογισμός, Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων κ.ά.) την καταγραφή της αντίθετης ή και διαφορετικής γνώμης και άποψης.  

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι καταχωρίσαμε δήλωση στο Πρακτικό Ορκωμοσίας ότι «με βάση την τιμή και τη συνείδησή μας, στο πλαίσιο συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου και έξω από αυτό, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού».  Θα εκφράζουμε την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. Θα ελέγχουμε, θα ενημερώνουμε και, το κυριότερο, θα συμβάλλουμε στην  οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης να μπουν εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικούνται και αγωνιστικά λύσεις βάζοντας μπροστά τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι  δήθεν «αυτοδιοικητικοί – αδέσμευτοι, οικολόγοι, ενωτικοί» κ.λπ., λέξη δεν έχουν βρει να πουν για το νέο έγκλημα, που αποφάσισαν από κοινού Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα και τοπικο-διοικητικοί παράγοντες, με τη λειτουργία νέας, τρίτης στη σειρά, χωματερής στη Φυλή ακόμα πιο κοντά σε σπίτια. Η απερχόμενη διοίκηση Δούρου όχι μόνο δεν έκλεισε τη χωματερή, όπως διατυμπάνιζε, αλλά λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της ως περιφερειάρχης και ένα – δυο μήνες ως πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, ανέλαβε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό και σε συνεννόηση με τη νέα περιφερειακή αρχή του Πατούλη,όπως προκύπτει από την μεταξύ τους αλληλογραφία που προηγήθηκε.

Η πραγματικότητα είναι ότι στην τοπική διοίκηση και στον Δήμο Αμαρουσίου, με βάση τους αντιδραστικούς νόμους της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ («Καλλικράτης», «Κλεισθένης Ι», Διατάξεις για την «Κυβερνησιμότητα των Δήμων»), θα συνεχιστεί η πολιτική υποχρηματοδότησης των δήμων, η επέκταση της ανταποδοτικότητας, που σημαίνει διπλή φορολογία για τις λαϊκές οικογένειες, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και της δημοτικής λαϊκής περιουσίας. Οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι από αυτήν την πολιτική είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που προσδοκούν νέες επενδύσεις και κέρδη. Αυτήν την πολιτική υπηρέτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και οι προκάτοχοί τους, αυτήν τη πολιτική υπόσχεται ότι θα συνεχίσει η νέα!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Μαρούσι δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες στην καθημερινότητα της πόλης, θα βρισκόμαστε στο πλάι του λαού, στους εργαζόμενους του Δήμου, όπως ακριβώς κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σε κάθε μέτρο και νόμο, που υποβαθμίζουν την ζωή και το βιοτικό του επίπεδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα τη ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, να διεκδικήσουν, με τα ταξικά τους σωματεία και σταθερό συμπαραστάτη τους το ΚΚΕ, όσα έχουμε ανάγκη, τώρα, άμεσα.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος με αυταπάτες, ψέματα. Πρέπει να πάμε κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Αυτά που δικαιούμαστε, μόνο με αγώνα θα τα κατακτήσουμε. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet