ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Κάλεσμα για συνολική ανατροπή
Πολιτική

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Κάλεσμα για συνολική ανατροπή

Ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση να ξεφύγει από την ηττοπάθεια και την απογοήτευση και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, στηρίζοντα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές απευθύνει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσιου, με επικεφαλής τον Θανάση Φωτόπουλο. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Άνεργε, εργαζόμενε, επαγγελματία, συνταξιούχε, νέε και νέα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου απευθύνεται σε εσένα με καθαρή ματιά και σταράτα λόγια. Άλλωστε, γνωριζόμαστε καλά. Τόσα χρόνια, και ακόμα περισσότερο στα χρόνια της κρίσης, βρεθήκαμε πολλές φορές. Συναντηθήκαμε στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην βάρβαρη πολιτική. Παλέψαμε για μέτρα προστασίας για τους ανέργους, ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία. Συναντηθήκαμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια. Βρεθήκαμε έξω από τα σχολεία, έξω από τα νοσοκομεία, έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, απαιτώντας Παιδεία και Υγεία για όλο το λαό. Αντιταχθήκαμε στην φορομπηχτική πολιτική του Δήμου. Δώσαμε τη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων. Παλέψαμε για το δικαίωμα όλων στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Αποδείξαμε ότι το λιγότερο κράτος π που σήμερα θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, για να βάλει πόδι στην καθαριότητα,τα απορρίμματα και να κερδίσει από κερδοφόρους γι΄ αυτό τομείς της τοπικής διοίκησης, ο εξορθολογισμός και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου που παρουσιάζει ο δήμαρχος της Ν.Δ. Γ.Πατούλης με το πλεόνασμα, δεν ωφελούν σε τίποτα το Λαό του Μαρουσιού.

Οι άλλες παρατάξεις δεν διαφωνούν ουσιαστικά με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Η όποια κριτική τους γίνεται για δευτερεύοντα και η ανούσια αντιπολίτευσή τους γίνεται για να κρύψουν τη συμφωνία τους στο κύριο. Το πέρασμα της κυρίαρχης πολιτικής με όχημα την τοπική διοίκηση.

Γι΄ αυτό οι δημοτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με όποιο όνομα και αν παρουσιάζονται, δεν διαφωνούν με τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, δεν διαφωνούν με το ληστρικό δανεισμό από τις τράπεζες, δεν διαφωνούν με τα έργα βιτρίνας, δεν μπορούν να πείσουν τον Μαρουσιώτικο Λαό ότι τάχα με περισσότερη διαφάνεια και χρηστή διαχείριση θα λυθούν διά  μαγείας τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. Ούτε στη δευτέρα παρουσία.

Γι΄ αυτό προσπαθούν να θολώσουν τις θέσεις τους και να παρουσιαστούν και αυτοί αθώοι, αναμάρτητοι,  ενωτικοί, ανεξάρτητοι και δήθεν χρήσιμοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Γι΄ αυτό πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη ο Λαός και να στηρίξει σε όλες τις κάλπες και τις δυο Κυριακές τα ψηφοδέλτια της ελπίδας και της ανατροπής, να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο και την περιφέρεια.

Φίλε, φίλη, θα σου μιλήσουμε ξανά, όπως και τόσα χρόνια, με τη γλώσσα της αλήθειας: Μην ψάχνεις «σωτήρες». Οι «σωτήρες» μάς τελείωσαν μαζί, με τα παραμύθια τους περί «Ενωμένης Ευρώπης», «ανταγωνιστικότητας», «Καλλικράτη που ανοίγει νέους δρόμους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και τόσα άλλα. Μην περιμένεις «Μεσσίες» που προεκλογικά υπόσχονται «γεφύρια και ποτάμια» και μετεκλογικά συνεχίζουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με νέους φόρους, τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, ανταποδοτικότητα στο δικαίωμά σου στον αθλητισμό και πολιτισμό. Γύρνα την πλάτη στους γυρολόγους και τους «μεγαλοπαράγοντες» που φόρεσαν την προβιά του δήθεν «ανεξάρτητου» (λες και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας) για να σε βάλουν από την πίσω πόρτα στο μαντρί της αντιλαϊκής πολιτικής. Αγνόησε όλους εκείνους που επικαλούνται την «ανατροπή», ενώ τόσα χρόνια ήταν κολαούζοι και δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στον δήμο μας, στο συνδικαλιστικό κίνημα, παντού.

Νέα και νέε, κανένας δεν θα σε σώσει. Χρέος έχεις με τα χέρια σου να σηκωθείς. Παραμέρισε την ηττοπάθεια, την απογοήτευση, την υποταγή.Το εκμεταλλευτικό σύστημα θέλει να είναι οι νέοι άνθρωποι του χεριού του, να στηρίζουν τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του. Εάν αυτό δε συμβαίνει τους θέλει στην άκρη, να απέχουν, να μη γίνονται εμπόδιο. Η απάθεια, ο μηδενισμός, η αδιαφορία συμφέρουν όσους επιδιώκουν να ζήσουμε χωρίς δικαιώματα.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν θέσεις για όλα. Όμως οι δικές μας θέσεις, οι δικές μας προτάσεις έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση τη δική σου ενεργητική συμμετοχή.

Σε καλούμε να συμπαραταχθείς μαζί μας στον αγώνα για την ανασύνταξη του κινήματος. Να γίνουν οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές μας φρούρια του αγώνα.

  • Δυναμώνουμε το ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή και η αντίσταση του λαού και της νεολαίας.
  • Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί τολμά και αποκαλύπτει τους πραγματικούς ενόχους για αυτά που ζούμε.
  • Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο, ακόμα και αν δε συμφωνεί κάποιος σε όλα με το ΚΚΕ.

Το 2012 το ΚΚΕ μειώθηκε εκλογικά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση. Τι θετικό προέκυψε για το λαό και τη νεολαία;νΔυνάμωσαν οι αγώνες; Οι διεκδικήσεις; Μπήκε φρένο στην κατρακύλα; Το αντίθετο έγινε. Μόνο το δυνάμωμα του ΚΚΕ είναι εγγύηση για να δυναμώσει η ελπίδα.

Έλα μαζί μας. Στήριξε μαχητικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για να φρενάρουμε την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ και να συγκροτήσουμε μια μεγάλη μαχητική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση που θα αντιπαλέψει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για να ανοίξουμε τον δρόμο για την συνολική ανατροπή.

ΜΑΡΤΗΣ 2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet