Λ. Μαγιάκης: “Αφήνουμε πίσω τις διοικήσεις της αδιαφάνειας…”
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: “Αφήνουμε πίσω τις διοικήσεις της αδιαφάνειας…”

Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στο Μαρούσι πραγματοποίηση ο συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Μαγιάκη. Παρουσία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών αυτοδιοικητικών υποψηφίων, ο κ. Λ. Μαγιάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι “ο Δήμος σε λίγες μέρες αλλάζει σελίδα”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού:

Ο λαός του Αμαρουσίου σήμερα έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα συμμετοχής, μήνυμα ενότητας, νίκης και ανατροπής για να αλλάξουμε εποχή στον Δήμο και την Περιφέρεια. Η μεγαλειώδης κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού μας επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε εδώ και καιρό: Οι πολίτες καταλαβαίνουν ποιοι λένε την αλήθεια, ποιοι θέλουν να κάνουν πραγματικό έργο, ποιοι είναι εκείνοι που εκφράζουν την ελπίδα για ένα διαφορετικό μέλλον.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς, ενώ η Άννα Χατζησοφιά έστειλε γραπτό χαιρετισμό. Επίσης παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Άλκηστις Τσουλάκου και ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Μανώλης Πάγκαλος. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων της πόλης και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης.

Ολιγόλεπτο χαιρετισμό απηύθυνε προς τη συγκέντρωση και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής»-Ρένα Δούρου. Ο κ. Καραμέρος καταφέρθηκε εναντίον του διδύμου ΣγουρούΠατούλη για την αγαστή σχέση που διατηρούν με τα συμφέροντα που λυμαίνονται την Αττική και το Μαρούσι. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο τοπικός εκπρόσωπος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Νίκος Μπιτσάκος, που εξέφρασε την ολόθερμη στήριξή του στον συνδυασμό «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι».

Στην προεκλογική μας συγκέντρωση συμμετείχαν και οι υποψήφιοι Μαρουσιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» Καλλιόπη Βέττα, Πέτρος Δαμιανός, Χρήστος Κουρλαμπάς και Κατερίνα Μαλακού, που απηύθυναν χαιρετισμό, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον ίδιο συνδυασμό Θανάσης Δημάκης, Ηλίας Ζερβός, Σοφία Κορωναίου, Αιμιλία Τζίβα και Φώτης Χρυσικός.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης, σε μια δυναμική ομιλία, συγκινημένος από την υποστήριξη των φίλων του συνδυασμού, τόνισε ότι ο συνδυασμός έχει γνώση και θέληση να διοικήσει τον Δήμο, είναι έτοιμος να φέρει μια νέα εποχή στα δημοτικά πράγματα, αφήνοντας πίσω τις διοικήσεις της αδιαφάνειας και της βιτρίνας. Στάθηκε στη διαδικασία δημιουργίας του προγράμματος του συνδυασμού, ένα πρόγραμμα που δικαιώνει τη σημασία της λαϊκής συμμετοχής, που φτιάχτηκε «από τα κάτω», από τις ίδιες τις γειτονιές και επισήμανε ότι προσωπική του δέσμευση είναι ο μισθός του ως δημάρχου να πηγαίνει στο ταμείο του Δήμου.

Στη συνέχεια, ο Μανώλης Γλέζος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και υποψήφιος ευρωβουλευτής, εκφώνησε μια συγκινητική ομιλία. Εκθείασε μάλιστα τα συνθήματα του συνδυασμού και τον επαίνεσε θερμά για τους συμμετοχικούς θεσμούς που θέλει να εισαγάγει στον Δήμο, υποσχόμενος ότι στο μέλλον, με δήμαρχο τον Λευτέρη Μαγιάκη, θα επιστρέφει στο Μαρούσι για να ελέγχει αν ο Δήμος αυτοδιοικείται πραγματικά. Σημείωσε ότι οι εκλογές αυτές έχουν διπλό μεν χαρακτήρα, αυτοδιοικητικό και ευρωβουλευτικό, αλλά τόνισε ότι στην πραγματικότητα είναι κοσμοϊστορικές, καθώς κρίνουν το μέλλον και την τύχη της χώρας μας. «Αυτοδιοίκηση σημαίνει αυτοδιοίκηση», επισήμανε, λαϊκή κυριαρχία που δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε καμία κεντρική εξουσία και κανένα συμφέρον, καλώντας τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Πατούλη, που συναίνεσε σε όλες τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, να παραιτηθεί άμεσα υπέρ του Λευτέρη Μαγιάκη.

Με δάκρυα στα μάτια οι δημότες που συνέρευσαν στη συγκέντρωση καμάρωσαν τον αγέρωχο αγωνιστή της αριστεράς Μανώλη Γλέζο, που συνεχίζει ακούραστος να μας δίνει κουράγιο και να μας εμπνέει σε τόσο δύσκολους καιρούς: «Μέσα από μένα μιλούν όλοι οι νεκροί μας σύντροφοι».

Σε δυο μέρες ψηφίζουμε και φεύγουν και στον Δήμο και στην Περιφέρεια!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet