Λ. Μαγιάκης: Οι αποχωρούντες δεν τίμησαν την ψήφο των συμπολιτών τους – Οφείλει να ανεξαρτητοποιηθεί ο Π. Κούκουζας
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: Οι αποχωρούντες δεν τίμησαν την ψήφο των συμπολιτών τους – Οφείλει να ανεξαρτητοποιηθεί ο Π. Κούκουζας

«Οι αποχωρούντες δεν τίμησαν μέχρι τέλους την ψήφο των συμπολιτών τους» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, απαντώντας στα 29 μέλη της που αποχώρησαν.

Συγκεκριμένα για τον δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου Πέτρο Κούκουζα, ο οποίος είναι ένας εκ των 29 που αποχώρησαν, ο κ. Λ. Μαγιάκης ζητεί την ανεξαρτητοποίησή του από την ομάδα των δημοτικών συμβούλων εκλεγμένων με την Ενότητα και δηλώνει ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Κούκουζα, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, δεν εκφράζουν την παράταξη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – απάντηση του επικεφαλής της Ενότητας:

Οι αποχωρούντες δεν τίμησαν μέχρι τέλους την ψήφο των συμπολιτών τους

Με αφορμή τη δήλωση αποχώρησης 29 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν με το ψηφοδέλτιο της παράταξης στις εκλογές του 2014, από τους 60 συνολικά, ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης και η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνουν τα παρακάτω:

Η παράταξη σε όλη τη διαδρομή της από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μέχρι σήμερα τήρησε με συνέπεια τις αρχές, τις αξίες  και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τις οποίες τιμήθηκε και εξελέγη από τους Μαρουσιώτες στη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τήρησε τις θέσεις της για τα ζητήματα της πόλης και άσκησε σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση στη διοίκηση Πατούλη.

Στα γενικότερα θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. τοποθετήθηκε κριτικά, θεσμικά και αγωνιστικά σύμφωνα με το αντιμνημονιακό – αντικαλλικρατικό εκλογικό της πρόγραμμα. Τις ίδιες θέσεις υπερασπίστηκε και στα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης που εξελέγη ο επικεφαλής της Λ. Μαγιάκης.

Εσωτερικά οι αποφάσεις πάντα λαμβάνονταν με βάση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και την αρχή της πλειοψηφίας.

Οι σημερινοί αποχωρούντες (επτά εξ αυτών έχουν ήδη αποχωρήσει από τον Μάρτιο του 2018) είναι αυτοί που αναθεώρησαν τις απόψεις τους για το πρόγραμμα της παράταξης. Αποδείχθηκαν αναξιόπιστοι ως προς τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, όπως διαμορφώθηκαν στις γενικές συνελεύσεις της παράταξης και στη Συντονιστική Επιτροπή, για λόγους που όλοι οι πολίτες κατανοούν.

Επειδή ανάμεσα στους αποχωρούντες περιλαμβάνεται και ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κούκουζας, η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι λόγοι πολιτικής συνέπειας και ηθικής εντιμότητας επιβάλλουν την ανεξαρτοποίησή του, την οποία και αναμένει εκ μέρους του.

Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή και ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης δηλώνουν ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου δεν εκφράζουν την παράταξη.

Όπως αποφασίστηκε και στην τελευταία γενική συνέλευση της παράταξης, τον περασμένο Ιούνιο, η παράταξη θα είναι παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τέλους της θητείας της, σύμφωνα και με την εντολή που έλαβε τον Μάιο του 2014.

Παράλληλα, με ανοιχτές διαδικασίες, θα απευθυνθεί το επόμενο διάστημα στους πολίτες, τους φορείς, τις κινήσεις πολιτών ώστε να επιτευχθεί, στη βάση αρχών και προγράμματος, η ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση και συσπείρωση δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 για έναν Δήμο με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών, για ένα Μαρούσι αντιμνημονιακό, δημοκρατικό, με κατοχυρωμένη τη συμμετοχή των πολιτών, με κοινωνική αλληλεγγύη και αναβαθμισμένη την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet