Λ. Μαγιάκης: Ο κρατικός μηχανισμός απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κακοκαιρίας
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: Ο κρατικός μηχανισμός απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κακοκαιρίας

Για διάλυση του κρατικού μηχανισμού, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς», κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μαγιάκη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη τονίζει:

Παρ’ όλο που η κακοκαιρία “Ελπίδα” αναμενόταν εδώ και μία βδομάδα, για μια ακόμα φορά, ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε αναποτελεσματικός να προστατέψει τους πολίτες.

Δεν θα αναφερθούμε στις ευθύνες του δημάρχου κ. Αμπατζόγλου, που είναι μεγάλες και διαχρονικές, ούτε στις αντίστοιχες ευθύνες του περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, που είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Αυτό που είναι το σημαντικότερο, και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους συμπολίτες μας, είναι η διάλυση του κρατικού μηχανισμού και της Δημόσιας Διοίκησης, που έχουν εντελώς αποδιαρθρωθεί και διαλυθεί στα χρόνια των μνημονίων.

Από την εποχή του “εκσυγχρονισμού” και κυρίως στην τελευταία δεκαετία όλοι οι μηχανισμοί του Κράτους αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν χάσει κάθε δυνατότητα αποτελεσματικής παρέμβασης στο προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Ενδεικτικά θυμίζουμε τις πλημμύρες της Μάνδρας, την πυρκαγιά στο Μάτι, τις κακοκαιρίες του περσινού χειμώνα, την τρέχουσα, αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας.

Εκτός από τα πρόσωπα που φέρουν τις προσωπικές τους ευθύνες και από τα κόμματα για τις πολιτικές που εφάρμοσαν, είναι ηλίου φαεινότερο ότι το πρόβλημα είναι η υποβάθμιση, μέχρι διάλυσης, των δομών του Κράτους, που έχουν καταστήσει αναποτελεσματική την όποια παρέμβασή του.

Όλα αυτά με τις ευλογίες και υπαγορεύσεις των φίλων και σύμμαχων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους οργανισμούς, αλλά και με τη βοήθεια των εγχώριων συνεργατών τους.

Αν τα παραπάνω δεν γίνουν κατανοητά από τους συμπολίτες μας, ώστε να επιβάλλουν με τον αγώνα και την ψήφο τους την αναστροφή αυτής της πορείας, το μέλλον για τη χώρα μας φαντάζει δυσοίωνο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet