Λ. Μαγιάκης: H πλειονότητα της ΚΕΔΕ είναι πλήρως συνταγμένη με τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: H πλειονότητα της ΚΕΔΕ είναι πλήρως συνταγμένη με τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των θέσεων της ΚΕΔΕ, όσον αφορά τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης, υποστηρίζει ότι «η πλειονότητα της ΚΕΔΕ είναι πλήρως συνταγμένη με τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης».

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιάκης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Το Σεπτέμβριο του 2017 δημοσιεύτηκε η μελέτη του ΙΤΑ (Ινστιντούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) «ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ» που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που έγινε το Δεκέμβριο του 2017 στα Γιάννενα.

Τότε ήταν οι παραμονές της ψήφισης του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ (ψηφίστηκε τον Ιούλιο 2018) και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ αντιτασσόταν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που βασιζόταν στο πλειοψηφικό σύστημα.

Στο συνέδριο η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ζητούσε από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρήσει σε αλλαγή του αν προηγούμενα δεν ολοκληρωνόταν η μεταρρύθμιση στην Τ.Α. (πόροι, αρμοδιότητες). Μάλιστα, ζήταγε ο εκλογικός νόμος, εάν τελικά περάσει, να ισχύσει μετά από δύο θητείες και όχι από την επόμενη, όπως και για τις εθνικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet