Μαρία Καπασσά: Η κάλπη ως πεδίο εκφοβισμού και δημιουργίας πόλωσης
Πολιτική

Μαρία Καπασσά: Η κάλπη ως πεδίο εκφοβισμού και δημιουργίας πόλωσης

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι Μαρία Καπασσά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, παραλληλίζοντας τον προεκλογικό στίβο με τη σχολική αίθουσα, εντοπίζει ότι  η αυτοδιοικητική κάλπη του Μαΐου μπορεί να αποτελέσει το πεδίο γύρω από το οποίο μπορούν να εκδηλωθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Μπορεί να είναι ευρύτερα διαδεδομένος ο εκφοβισμός ως φαινόμενο που συναντάται στις σχολικές αίθουσες ή σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται, όμως, ότι ως τακτική μπορεί να εμπνεύσει και να βρει αρκετούς ακολούθους στον δρόμο προς την κάλπη.

Και ενώ περισσεύουν από όλους οι δηλώσεις περί αχρωμάτιστης τοπικής αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο το όφελος της πόλης και της τοπικής κοινωνίας, πυκνώνουν τα φαινόμενα που αποδεικνύουν ότι τελικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα κομματικά στεγανά καλά κρατούν.

Αντιπαραθέσεις και προστριβές με επίκεντρο την κάλπη είναι θεμιτές εκδηλώσεις σε μία εκλογική διαδικασία όταν τις συναντά κανείς σε προσωπικές και ομαδικές επαφές ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε δυνατό «πολιτικό» εργαλείο – σε ένα πλαίσιο πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου. Ωστόσο, όταν φοβικές συμπεριφορές και ψευτοδιλήμματα παίρνουν τη θέση της επιχειρηματολογίας, με προφανή στόχο τη δημιουργία κλίματος πόλωσης, κλονίζεται ο δημοκρατικός χαρακτήρας της κάλπης.

Οι μέθοδοι επηρεασμού της κοινής γνώμης μέσα από την πρόκληση φόβου και τη χρήση κάθε μορφής μη ορθολογικής επικοινωνίας, που αγγίζει μέχρι και τα όρια της προπαγάνδας, αποτελούν πάγιο εργαλείο στα χέρια της εξουσίας. Καλλιεργούν δε και διατηρούν μια κινδυνολογία στον δρόμο προς την κάλπη με ορατό στόχο τη διατάραξη της τάξης και της συνοχής μίας τοπικής κοινωνίας.

Δεν θεωρώ ότι τέτοια φαινόμενα αντανακλούν τις θέσεις και τις απόψεις της μεγάλης πλειονότητας των Μαρουσιωτών και είναι καλό, όταν εντοπίζονται, να απομονώνονται.

Εκτιμώ ότι τις παραπάνω σκέψεις μου, αλλά και την άποψή μου ότι το Μαρούσι χρειάζεται ανανέωση προσώπων, τα συμμερίζεται μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μου. Η τοπική μας κοινωνία δεν θα πάει μπροστά με διχαστικούς τακτικισμούς, αλλά με νέα πρόσωπα, με διάθεση και ικανότητες, που θα υπερπηδήσουν τους παλαιομοδιτισμούς και θα εφαρμόσουν νέες πολιτικές, με στόχο μία σύγχρονη πόλη στην πράξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet