Μαρίνα Πατούλη: Κανείς να μην μείνει θεατής των εξελίξεων σε αυτές τις εκλογές
Πολιτική

Μαρίνα Πατούλη: Κανείς να μην μείνει θεατής των εξελίξεων σε αυτές τις εκλογές

Μια προεκλογική βραδιά σε ατμόσφαιρα γιορτής μοιράστηκε η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Μαρούσι μπορείς – Το μέλλον στα χέρια σου, με φίλους και συνοδοιπόρους, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. «Η αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου του Αμαρουσίου όπου φιλοξενήθηκε η βραδιά πλημμύρισε από κόσμο, ευχές για καλή επιτυχία στις εκλογές και αγάπη προς τη Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Εμφανώς συγκινημένη από τη θερμή ανταπόκριση των Μαρουσιωτών στο κάλεσμά της, η κ. Πατούλη, με αναφορές στη συμπόρευσή τους όλα αυτά τα χρόνια, στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη, «ως αφανής αλλά συνάμα ενεργός συνοδοιπόρος στις κοινωνικές και πολιτιστικές υποθέσεις του Αμαρουσίου», ζήτησε τη στήριξή τους στο πρόσωπό της για να συνεχιστεί το έργο της απερχόμενης διοίκησης και «ώστε πάνω στα γερά θεμέλια που δημιούργησε για την πόλη, να χτιστεί το νέο Μαρούσι». Ο άνθρωπος, η νέα γενιά, ο πολιτισμός ως μέσο εκπαίδευσης και εργαλείο δημιουργικής έκφρασης και διαπαιδαγώγησης, αποτελούν κεντρικούς άξονες των προτεραιοτήτων της, όπως δήλωσε η ίδια.

«Θέλω να κάνω πράξη αυτό που αποκαλώ το κοινωνικό πρόσωπο του Πολιτισμού, τον Πολιτισμό δίπλα στον Άνθρωπο.  Στη βάση του δίπολου εκπαίδευση – πολιτισμός, μπορούμε να δρομολογήσουμε δράσεις που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας, ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα που τους αφορούν. Επίσης, μέσα από παιδικά και νεανικά φεστιβάλ, μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, κάθε ηλικίας, ευκαιρίες ποιοτικής ψυχαγωγίας και τα κατάλληλα ερεθίσματα για να ανθίσει το πολιτιστικό αισθητήριο στις ψυχές τους» είπε η κ. Πατούλη και συνέχισε:

»Θέλω να εργαστώ για τα παιδιά. Γιατί η επένδυση στα παιδιά μας, σε όλα τα επίπεδα, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στην ασφάλεια και στη θωράκισή τους μπροστά σε κάθε είδους κινδύνους, για μένα είναι αδιαπραγμάτευτη. Θέλω να ενεργοποιήσω την εκπαιδευτική κοινότητα με πρωτοβουλίες όπως η εισαγωγή θεματικών ενοτήτων διδασκαλίας για τον πολιτισμό στα σχολεία μας, η πραγματοποίηση επισκέψεων, σεμιναρίων, με στόχο την αφύπνιση της πολιτιστικής συνείδησης των νέων μας. Θέλω να αναδείξω την πολιτιστική κληρονομιά μας μέσα από την ενεργοποίηση και συμμετοχή των τοπικών φορέων και συλλόγων, αλλά και την προώθηση διαδημοτικών συνεργασιών, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου και του έργου των σημαντικών πολιτιστικών δομών της πόλης μας.

»Θέλω να εργαστώ για τη γυναίκα μέσα από τον πολυσύνθετο ρόλο της, για τις ανάγκες της. Η επένδυση στη Γυναίκα μητέρα, στη Γυναίκα εργαζόμενη, στην άνεργη, στη Γυναίκα θύμα κακοποίησης, στη Γυναίκα που διεκδικεί τον ρόλο της μέσα σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία, στην εργασία, στην πολιτική, στην τέχνη, στο τοπικό γίγνεσθαι. Αυτόν τον ρόλο της Γυναίκας μέσα και από την Αυτοδιοίκηση, το αυτονόητο δικαίωμά να συμμετέχει στα κοινά, θέλω να υπερασπίσω και να διεκδικήσω με τη δική σας στήριξη στο πρόσωπό μου. Θέλω να εργαστώ για ένα Μαρούσι, ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη. Μια πόλη φιλική στον πεζό, στη μητέρα που κινείται με το καροτσάκι, στον συμπολίτη μας με αναπηρία. Θα ήθελα να δω περισσότερο πράσινο, ακόμη περισσότερους ποδηλατόδρομους, λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα. Θέλω ένα Μαρούσι πόλη λειτουργική, που ταυτόχρονα να σέβεται τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον».

Η κ. Πατούλη, κάλεσε τους συμπολίτες της να μην μείνουν θεατές των εξελίξεων σε αυτές τις εκλογές και να κάνουν την υπέρβαση: «Η Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να έχει “χρώματα” ούτε και “χρίσματα”. Θα ήθελα, λοιπόν, να δω τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες σε αυτές τις κάλπες να κάνουν την υπέρβαση, και να επιλέξουν εκπροσώπους όχι με βάση την κομματική γραμμή, τη συγγένεια ή τη συμπάθεια, αλλά με κριτήριο την ικανότητα, την αξιοσύνη, την εμπειρία και τη διάθεση προσφοράς στα κοινά. Αλλά και για να μπορέσει ο Δήμος να πάει μπροστά, δεν μπορεί να συνεχίσει ούτε με τα φθαρμένα υλικά».

Σε σύντομο μήνυμα που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε με ενότητα, αγάπη και αλληλεγγύη, το Μαρούσι να πάει ακόμα πιο μπροστά, και με τη στήριξη της Περιφέρειας, αποκαθιστώντας όποιες αδικίες έχει υποστεί. Με σύνθημα «μπροστά στο μέλλον», ευχήθηκε κάθε δυνατή επιτυχία στη Μαρίνα Πατούλη.

Το  μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς επιμελήθηκε ο διαχρονικός τραγουδιστής των Idols Βασίλης Κωνσταντινίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet