Με πλειοψηφικό ρεύμα το νέο προεδρείο του Δ.Σ. Αμαρουσίου
Πολιτική

Με πλειοψηφικό ρεύμα το νέο προεδρείο του Δ.Σ. Αμαρουσίου

Με ενισχυμένη πλειοψηφία εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, “μετά την ανταπόκριση των μελών του στο ενωτικό κάλεσμα συνεργασίας και συναίνεσης που απηύθυνε προς όφελος της πόλης και των πολιτών ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης“, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «στο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι είμαστε χρήσιμοι και απαραίτητοι. Θέλουμε την αντιπολίτευση να έχει ένα παραγωγικό έργο ουσίας Μακριά από τους κομματικούς εναγκαλισμούς, με διάθεση αυτοδιοικητική μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στην πόλη μας, τιμώντας τους πολίτες που με τη ψήφο τους μας έφεραν στην αίθουσα αυτή, αλλά και βεβαίως να δημιουργήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό κίνημα που θα είναι χρήσιμο για το Δήμο μας και για άλλους Δήμους».

Με εισήγηση του δημάρχου, ο κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης επανεξελέγη πρόεδρος και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Επί 39 ψηφισάντων, 36 ψήφισαν υπέρ, 3 λευκό, ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν ο συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.

Υπέρ ψήφισαν η πλειοψηφούσα παράταξη ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, με επικεφαλής τον κ. Λευτέρη Μαγιάκη και από την ελάσσωνα μειοψηφία ο συνδυασμός ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Βλάχο. Οι συνδυασμοί ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ για πολιτικούς λόγους ψήφισαν λευκό.

Αναφερόμενος στην εκλογή του νέου προέδρου, ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε:

«Το κόμμα μας είναι το Μαρούσι. Πέρα από τις όποιες κομματικές παραφυάδες μπορεί να έχει ο καθένας, όλοι θα πρέπει να σκεφτόμαστε αυτοδιοικητικά για το καλό της πόλης μας. Στα σπουδαία και τα σημαντικά πάμε σε μια νέα εποχή συνεργασίας που όλοι μπορούν να προσφέρουν. Εύχομαι καλή επιτυχία στο κ. Γαρδέλη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει να ηνία του προέδρου του Δ.Σ.»

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο κ. Δημήτρης Κουτσουβέλης, μετά από πρόταση του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, με ψήφους 36 υπέρ και 3 λευκό.

Με τον ίδιο αριθμό ψήφων εξελέγη για τη θέση του γραμματέα του Δ.Σ. ο κ. Γιάννης Κορομπίλης, που πρότεινε ο συνδυασμός της ελάσσονος μειοψηφίας ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Στη ειδική συνεδρίαση, το Σώμα εξέλεξε επίσης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής, καθώς και τους εκπροσώπους του Δήμου Αμαρουσίου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής.

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν:

Τακτικά μέλη: Αθανάσιος Βελής / Ελένη Βλάχου Σταματάκη / Νικόλαος Κάβαλλος / Δημήτρης Καρλαύτης / Ευθύμιος Τσίγκας / Ελευθέριος Μαγιάκης / Σπυρίδων Βλάχος / Μαρία Καρλατήρα.

Αναπληρωματικά μέλη: Βασίλης Κόκκαλης / Αθανάσιος Βλαχοπιώτης / Μιχάλης Παπαδόπουλος / Ηλίας Γιαννακάκος / Αθανάσιος Φωτόπουλος.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν:

Τακτικά μέλη: Ευάγγελος Κάβαλλος / Ελένη Καλανζάκη- Λέκκα / Νικόλαος Πέππας / Κων/νος Ρώτας / Κατερίνα Φραγκάκη/ Μαίρη Διακολιού/ Παναγιώτης Σαγρής/ Αθανάσιος Φωτόπουλος.

Αναπληρωματικά μέλη: Γεώργιος Ζήκος / Πέτρος Κόνιαρης / Κων/νος Αντωνόπουλος/ Πέτρος Κούκουζας / Μαίρη Καρανάσιου.

Για την Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής εξελέγησαν οι εκπρόσωποι:

Ως τακτικά μέλη από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης ο Δημήτριος Καρλαύτης και ο Σπύρος Σταθούλης και ως αναπληρωματικό μέλος ο Ευάγγελος Καβαλλος.

Από την πλευρά της μειοψηφίας ως τακτικά μέλη εξελέγησαν ο Ελευθέριος Μαγιάκης και ο Κων/νος Βλάχος και ως αναπληρωματικό μέλος Πέτρος Κούκουζας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet