Μικροένταση στο Δ.Σ. Αμαρουσίου για την επέτειο του Π. Φύσσα
Πολιτική

Μικροένταση στο Δ.Σ. Αμαρουσίου για την επέτειο του Π. Φύσσα

Μικροένταση προκλήθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 μεταξύ του προέδρου του Σώματος και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ για την επέτειο από τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης, αφού αναφέρθηκε στη συμμετοχή μελών της παράταξής του στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο, έκανε αιχμηρές αναφορές στη στάση της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του δημάρχου Γιώργου Πατούλη απέναντι στο άνοιγμα γραφείων από την “εγκληματική οργάνωση της ΄Χρυσής Αυγής΄”, στο Μαρούσι, εμπλέκοντας στη συζήτηση και το γεγονός της καθόδου στις επικείμενες εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (σ.σ. στον οποίο ο δήμαρχος κατέχει τη θέση του προέδρου) παράταξης που πρόσκεινται στο εν λόγω κόμμα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Γαρδέλης ανέλαβε να απαντήσει στον επικεφαλής της μείζονος χαρακτηρίζοντας ως “ντροπή” το γεγονός ότι δεύτερος χρησιμοποιεί τον όρο “επέτειο” για μία “ατομική πράξη” όπως είναι η “απλή δολοφονία”, ενώ συνέχισε τον συλλογισμό του καταλογίζοντας στον κ. Λ. Μαγιάκη και την παράταξή του επιλεκτική ευαισθησία, αφού -όπως είπε- δεν έχει επιδείξει ανάλογο ενδιαφέρον για τις δολοφονίες δύο μελών της Χ.Α. (σ.σ. στο Ηράκλειο Αττικής), όπως και για τα θύματα της Marfin (σ.σ. στα γνωστά επεισόδια της Αθήνας).

Η αντίδραση από την πλευρά του επικεφαλής της μείζονος ήταν άμεση, μιλώντας για “βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του προέδρου”, εγκαλώντας τον για το ότι χαρακτήρισε ως “απλή δολοφονία” μία ξεκάθαρα “πολιτική δολοφονία”.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήσεις έκαναν και άλλοι επικεφαλής παρατάξεων, όπως ο κ. Θανάσης Φωτόπουλος, από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (τόνισε ότι παράταξή του τιμά καθημερινά τη μνήμη του Π. Φύσσα, καλώντας τον λαό να ανατρέψει τις πολιτικές που εκτρέφουν το φαινόμενο του φασισμού, αλλά και αφήνοντας αιχμές για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά καιρούς “φλερτάρει” με τους “χρυσαυγίτες”) και ο κ. Δορύλαος Κλαπάκης, από την παράταξη ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ (εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα που ευθύνεται για τη δολοφονία του Π. Φύσσα “στήθηκε από την ίδια ομάδα που έχει διαλύσει σήμερα τη χώρα”, προσθέτοντας ότι “ο φασισμός είναι στην καθημερινότητά μας”).

Όσο για την υπόθεση του ΙΣΑ, την ενημέρωση του Σώματος ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Παναγιώτης Βραχνός (γιατρός και ο ίδιος) ο οποίος, ουσιαστικά, επανέλαβε τη θέση του προέδρου του Συλλόγου, την οποία είχε αναλύσει το πρωινό της ίδιας ημέρας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι δηλαδή δεν μπορούσε κανείς να αποτρέψει την κάθοδο της συγκεκριμένης παράταξης στις επικείμενες εκλογές, αλλά στο τέλος θα απομονωθεί από το ίδιο το σώμα των εκλογέων-γιατρών.

Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Σώματος απουσίαζε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο οποίος -μέσω ανακοίνωσής του (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: «ΟΧΙ σε Δ.Σ. στην επέτειο της δολοφονίας Π. Φύσσα»)- είχε ζητήσει την αναβολή του Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet