Νέα Κοινωφελή Επιχείρηση συστήνει ο Δήμος Αμαρουσίου
Πολιτική

Νέα Κοινωφελή Επιχείρηση συστήνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Τη σύσταση μίας νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης (με ευρείες δραστηριότητες στους τομείς πολιτισμού κι αθλητισμού) αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, γύρω στη 1.30 π.μ. της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2015, την ίδια περίοδο κατά την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε φάση αποδοχής εκκαθαρίσεων και ανάληψης των οικονομικών βαρών παλαιότερων Κοινωφελών Επιχειρήσεων.

Το θέμα, λόγω και του προχωρημένου της ώρας, δεν έτυχε του ανάλογου ενδιαφέροντος εκ μέρους των δημοτικών συμβούλων, με εξαίρεση των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Καταστατικό Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Αμαρουσίου

Κατερίνα Ψάλτη: «Δεν έχουμε δικαίωμα σε νέα λάθη»
Κατερίνα Ψάλτη - Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι
Κατερίνα Ψάλτη – Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι

Εκ μέρους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, τοποθέτηση για το θέμα έκανε η κ. Κατερίνα Ψάλτη, η οποία δήλωσε ότι «είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές», ενώ την ίδια στιγμή αναρωτήθηκε για ποιους λόγους δημιουργούνται Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, από τη στιγμή που οι σκοποί τους είναι παρεμφερείς με αυτές των δήμων («γιατί δημιουργούμε μικρούς δήμους μέσα στους δήμους;», ρώτησε χαρακτηριστικά).

Η δημοτική σύμβουλος της Ενότητας τόνισε ότι η νέα Κοινωφελής Επιχείρηση έρχεται να πάρει κομμάτι των αρμοδιοτήτων του Δήμου που απέτυχε να αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι με τη συγκεκριμένη τακτική θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά αδιέξοδη, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή, όπως πρόσθεσε η κ. Κ. Ψάλτη, με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται δομές που «επεκτείνονται σε χώρους που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας», ενώ η λειτουργία της, υπό τη μορφή ανωνύμου εταιρείας, επιτείνει τα προβλήματα αδιαφάνειας.

Τέλος, η σύμβουλος υποστήριξε ότι υπάρχει «κακό προηγούμενο με αυτές τις Επιχειρήσεις» και «εμείς, ως δημοτικοί σύμβουλοι, δεν έχουμε δικαίωμα σε νέα λάθη».

Θανάσης Φωτόπουλος: «Άλλο ένα φορομπηχτικό εργαλείο»
Θανάσης Φωτόπουλος - Λαϊκή Συσπείρωση
Θανάσης Φωτόπουλος – Λαϊκή Συσπείρωση

Λακωνικός ήταν στη δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δημιουργεί ένα ακόμη «φορομπηχτικό εργαλείο» εις βάρος των λαϊκών οικογενειών, που σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν καμία δωρεάν υπηρεσία.

Ο κ. Θανάσης Φωτόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι η παράταξή του είναι εναντίον των Κοινωφελών Επιχειρήσεων «για λόγους διαφάνειας, αλλά και ουσίας».

Τάσος Σπυρόπουλος: «Κάνετε εμπόρευμα τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό»

«Στόχος της πολιτικής σας και της πολιτικής των μνημονίων είναι να μετατρέψετε τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό από δικαιώματα σε εμπορεύματα» δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Εκτός των Τειχών, απευθυνόμενος προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας και συμπλήρωσε: «Πήγατε να το περάσετε μέσα από την Αναπτυξιακή, δεν σας βγήκε και το επαναφέρετε μέσω της Κοινωφελούς».

Τάσος Σπυρόπουλος - Εκτός των Τειχών
Τάσος Σπυρόπουλος – Εκτός των Τειχών

Ο κ. Τάσος Σπυρόπουλος είπε ότι το αποτέλεσμα λειτουργίας της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης θα είναι να αναζητήσει έσοδα μέσα από τις δραστηριότητες που θα αναλάβει και άρα, θα προκύψουν νέες χρεώσεις για τους δημότες, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet