Νέα Συντονιστική Επιτροπή στην παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι
Πολιτική

Νέα Συντονιστική Επιτροπή στην παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 η Γενική Συνέλευση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε ενημέρωση από τον επικεφαλής Λευτέρη Μαγιάκη σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» που αφορά στην τροποποίηση του «Καλλικράτη» που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο.

Με ομόφωνο ψήφισμα της η Γενική Συνέλευση θεωρεί ότι η προτεινόμενη «μεταρρύθμιση» δεν γίνεται αποδεκτή αφού, όπως σημειώνει η παράταξη, «επί της ουσίας ισχυροποιεί και επεκτείνει τον “Καλλικράτη” ενσωματώνοντας όλες τις μνημονιακές θεσμικές και οικονομικές πολιτικές περικοπών που επήλθαν στην Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια».

Σχετικά με τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής η παράταξη επισημαίνει: «Η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων είναι θετικό αλλά μισό βήμα, αφού παραπέμπει την εκλογή δημάρχου σε δεύτερη Κυριακή και όχι έμμεσα από το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο. Από μόνη της η απλή αναλογική δεν αίρει τη μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη λογική που διέπει όλο το νομοσχέδιο και τελικά περιορίζει το αυτοδιοίκητο και τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα των ΟΤΑ, ωθώντας τους προς την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους».

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στη συνέλευση ενημερώθηκαν για τα προβλήματα στον Δήμο Αμαρουσίου και τη δράση της παράταξης. Συγκεκριμένα, και όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης:

«Η πόλη εξακολουθεί να βιώνει τα χρόνια προβλήματα της χωρίς να έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις από τη διοίκηση Πατούλη, εδώ και 12 χρόνια.

»Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο με την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση και πολεοδόμηση του ΟΑΚΑ, την επέκταση του Golden Hall, τη μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας, τη μεταφορά του υπουργείου Μεταφορών και των γραφείων της αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα Αττικής σε κτήρια επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

»Επιδείνωση του ήδη μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος αναμένεται επίσης στις περιοχές Πολυδρόσου και Σωρού τα επόμενα χρόνια, μετά την τελική ένταξη στο σχέδιο πόλης του νότιου Σωρού και την έναρξη της οικοδόμησής του.

»Η σπατάλη, η κακοδιαχείριση, οι πελατειακές σχέσεις, η κακή ποιότητα των εκτελούμενων έργων, η πλημμελής διαχείριση των απορριμμάτων, η κακή κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων, των οδοστρωμάτων, των πεζοδρομίων, του ηλεκτροφωτισμού έχουν γίνει καθεστώς στον Δήμο Αμαρουσίου.

»Τελευταία έχουν διανθισθεί και με τις εθνικιστικού χαρακτήρα αναφορές του κ. δημάρχου στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM».

Ακολούθως ο κ. Μαγιάκης ενημέρωσε για τις επαφές της παράταξης με πολίτες και συλλογικούς φορείς για την προώθηση της λύσης των προβλημάτων τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ευρύτατη, όπως χαρακτηρίστηκε, συσπείρωση που επετεύχθη στο Μαρούσι, αλλά και στη Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση – Πεύκη με τη δημιουργία κινήματος κατά των πλειστηριασμών των κατοικιών και της περιουσίας πολιτών που έχουν πληγεί από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές.

Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε, επίσης, και στις εσωτερικές εξελίξεις στην παράταξη μετά την αποχώρηση είκοσι μελών της, μεταξύ των οποίων τριών τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών της συντονιστικής επιτροπής, που ανακοίνωσαν τη δημιουργία νέας δημοτικής κίνησης.

Στη συνέχεια η συνέλευση επιβεβαίωσε την «αντιμνημονιακή κατεύθυνση της παράταξης και την αντίθεσή της στις κυβερνητικές πολιτικές που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.».

Με αυτό το σκεπτικό η συνέλευση κάλεσε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «τις κομματικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθούν να παραμένουν στην παράταξη να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες απέναντι στο εκλογικό σώμα που τους εξέλεξε και να μην διακυβεύουν τελικά και την αξιοπιστία της παράταξης».

Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019 η συνέλευση αποφάσισε η παράταξη να είναι παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τέλους της θητείας της, σύμφωνα και με την εντολή που έλαβε τον Μάιο του 2014.

Παράλληλα, με ανοιχτές διαδικασίες, θα απευθυνθεί το επόμενο διάστημα στους πολίτες, τους φορείς, τις κινήσεις πολιτών ώστε, όπως τονίζει η παράταξη, «να επιτευχθεί, στη βάση αρχών και προγράμματος, η ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση και συσπείρωση δυνάμεων για έναν Δήμο με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών, για ένα Μαρούσι Αντιμνημονιακό, Δημοκρατικό, με κατοχυρωμένη τη Συμμετοχή των Πολιτών, με Κοινωνική Αλληλεγγύη και αναβαθμισμένη την Ποιότητα Ζωής των κατοίκων του».

Η συνέλευση εξέλεξε στη Συντονιστική Επιτροπή, στη θέση των τριών αποχωρησάντων, τους Μάκη Κοντογιώργο, Ηλία Μπατσίλα και Γιάννη Σπινάσα.

Στη συνέλευση παρέστη η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ψάλτη και πολλά μέλη διοικητικών συμβουλίων τοπικών και κοινωνικών φορέων της πόλης.

Στο τέλος ο επικεφαλής της παράταξης και η πρόεδρος της συνέλευσης Χρ. Κιτσάκη ευχαρίστησαν όλους και όλες τις παρευρισκόμενες για τη συμβολή τους στην ομαλή και εποικοδομητική διεξαγωγή των εργασιών της συνέλευσης, καθώς και όλες και όλους που με την αγωνιστική και διαρκή παρουσία τους στήριξαν το έργο και τη δράση της παράταξης το τελευταίο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet