Οι Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου στηρίζουν το αίτημα για πολιτικό άσυλο στον Τζαβέντ Ασλάμ
Πολιτική

Οι Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου στηρίζουν το αίτημα για πολιτικό άσυλο στον Τζαβέντ Ασλάμ

Την απόδοση ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ ζητά με ψήφισμά της η δημοτική κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου.

Στο σχετικό ψήφισμά της η κίνηση αναφέρει:

Μετά από 25 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα» ζητά άσυλο στην Ελλάδα. Ο Τζαβέντ Ασλάμ είναι πάντα μπροστά στους αγώνες όλων των μεταναστών και των προσφύγων για δικαιώματα και ελευθερίες, για άσυλο και χαρτιά για όλους, για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία, την εργασία.

Το 2005 ήρθε σε ρήξη με την κυβέρνηση και την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, όταν στήριξε την καταγγελία 28 Πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι έπεσαν θύματα απαγωγών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Ακριβώς για αυτή του τη σθεναρή στάση ο ίδιος και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» στοχοποιήθηκαν από τις πακιστανικές αρχές και την πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Πακιστανική Κοινότητα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής δράσης υπερασπίζοντας τους μετανάστες από τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. Η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, με την παρουσία των γονιών του στην Αθήνα, ήταν η πρώτη καταδίκη με αναγνώριση των ρατσιστικών κινήτρων.

Ήταν στο πλευρό των θυμάτων της φασιστικής και ρατσιστικής βίας διαρκώς, καταγγέλλοντας τα πογκρόμ, τους εμπρησμούς, και τα μαχαιρώματα, αλλά και την αστυνομική βαρβαρότητα και συγκάλυψη των επιθέσεων των φασιστών. Ο Τζαβέντ Ασλάμ ήταν μάρτυρας στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα βρέθηκε στο πλευρό των κατατρεγμένων εργατών ενάντια στη ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία, από τους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας, τη Σκάλα Λακωνίας, τη Θήβα, τον Μαραθώνα μέχρι τα εργοστάσια Ανακύκλωσης Α.Ε. στον Ασπρόπυργο και Κ. Γεωργίου στον Αυλώνα.

Ήταν στη Μάνδρα μετά τη μεγάλη πλημμύρα, με τα φτυάρια στα χέρια, βοηθώντας να καθαρίσουν σπίτια, ήταν στο Μάτι, βοηθώντας τους πυρόπληκτους. Η λειτουργία του σχολείου της Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στα Σεπόλια χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό και στηρίχτηκε τελικά και από τον Δήμο Αθήνας. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» βρίσκεται και τώρα μπροστά στον αγώνα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, για να έχουν σπίτια όλοι και για να πάρουν χαρτιά οι μετανάστες. Συμμετέχει δυναμικά στους εργατικούς αγώνες.

Τυχόν επιστροφή του Τζαβέντ Ασλάμ στο Πακιστάν σημαίνει κίνδυνο για τη ζωή του. Στο πρόσωπό του στοχοποιείται η δράση της Πακιστανικής Κοινότητας, στοχοποιούνται όλοι αυτοί οι αγώνες, οι αγώνες που δίνουμε μαζί. Η απόδοση ασύλου είναι υπόθεση όλων μας.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου στηρίζει το αίτημα για πολιτικό άσυλο στον Τζαβέντ Ασλάμ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet