Οι θέσεις της Μ. Διακολιού στο Δ.Σ. Αμαρουσίου της 25ης Ιουνίου
Πολιτική

Οι θέσεις της Μ. Διακολιού στο Δ.Σ. Αμαρουσίου της 25ης Ιουνίου

Τις θέσεις που παρουσίασε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 δίνει στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή. Παράλληλα, κάνει παρατηρήσεις και τοποθετήσεις επί συναφών θεμάτων που προέκυψαν μετά τη συνεδρίαση αυτή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κ. Διακολιού:

Τα εγκαίνια του περιβόητου «πάρκινγκ Ευτέρπης», ένα νέο μεγάλο «τραύμα» εναντίον της πόλης – Η προβολή της οικογένειας Πατούλη με τη χρήση των πόρων της πόλης… και ο γνωστός κ. Κ. Καραμέρος!
Για τα εγκαίνια της “Smart” πλάκας!

Αρχικά να παρατηρήσω ότι, πριν εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο την διοργάνωση εγκαινίων, αυτά είχαν ήδη ανακοινωθεί δημόσια, είχε γίνει η συμφωνία με τον καλλιτέχνη που θα διασκεδάσει τους παρασταθησομένους, η ταυτότητα του οποίου είχε ανακοινωθεί.

Εκ των υστέρων, κατά πλήρη υποτιμητικό τρόπο, η απερχόμενη δημοτική διοίκηση Πατούλη μάς ζητά να εγκρίνουμε την προειλημμένη απόφαση!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, βλέπω ότι η διοίκηση έχει διάθεση να το γιορτάσει, κιόλας!

  • Δεν φτάνει που οι έμποροι «γονάτισαν» από τις διαρκείς καθυστερήσεις και παρατάσεις του έργου,
  • δεν φτάνει που το πάρκινγκ αυτό δεν λύνει κανένα πρόβλημα της αγοράς,
  • δεν φτάνει που οι Μαρουσιώτες είδαν τον κοινόχρηστο χώρο τους να χτίζεται προς όφελος του εργολάβου,
  • δεν φτάνει που για να νομιμοποιηθεί το χτίσιμο οι Μαρουσιώτες θα δουν τους κήπους και τις αυλές των νεοκλασικών τους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» να γκρεμίζονται… 
    …η – κατ’ ευφημισμόν – “smart” πλατεία που σχεδίασε η εταιρία του κ. Τσαγκαράτου (βλέπε Mall κ.ά.) χωρίζει το κέντρο στα δύο, κόβει το οπτικό πεδίο των διερχομένων πολιτών, οι οποίοι, απλά βλέπουν έναν τοίχο, που επίσης εξυπηρετεί τον εργολάβο γιατί απαγκιάζει την καφετέριά του!

Αυτά γιορτάζουμε; Την κατάτμηση και περαιτέρω αισθητική υποβάθμιση του κέντρου της πόλης μας;

Αυτό ονομάζουμε τοπόσημο;

Δεν άκουσε κανείς προεκλογικά τις διαμαρτυρίες των εμπόρων και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων καφέ και εστίασης που απαιτούσαν να γκρεμιστούν οι τοίχοι αυτοί και να ανοίξει το κέντρο; Ή μήπως οι 300 με πληρωμή θέσεις τούς λύνουν κανένα πρόβλημα; Πολύ κακό για το τίποτα…

Πρόκειται για ένα πάρκινγκ το οποίο διαχρονικά κάνει κακό στην τοπική οικονομία λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται, γιατί θα επιτείνει το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης, αφού προσελκύει αυτοκίνητα, οι επιβάτες των οποίων θα μετεπιβιβαστούν στον ηλεκτρικό για να φύγουν από την πόλη μας.

Η διοίκηση Πατούλη, εκείνοι που συντάχθηκαν μαζί της και οι «συνεχιστές» της, δημιούργησαν ένα νέο μεγάλο και βαθύ τραύμα στην πόλη:

α) Σπατάλησαν εκατομμύρια για την κατασκευή του πάρκινγκ στην λάθος θέση.
β) Κατέστρεψαν έναν δημόσιο χώρο στο κέντρο της πόλης, μαντρώνοντας τον για να φτιάξουν μαγαζί σ’ έναν ιδιώτη.
γ) Κάθε ένας χρήστης του πάρκινγκ που κάθε ημέρα θα εξέρχεται από αυτό, θα παίρνει το τρένο και θα πηγαίνει στις γνωστές παρακείμενες «αγορές», θα αφαιρεί ευρώ από τα ταμεία των μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης μας, εις το διηνεκές. Είναι ένα κόστος που θα πληρώνει η πόλη και οι άνθρωποι της κάθε ημέρα και για πάντα, όσο θα λειτουργεί με τον τρόπο που το συμφώνησε η απερχόμενη διοίκηση Πατούλη.

Έφτιαξαν ρεζέρβα πάρκινγκ για το «The Mall». Το πλήρωσαν οι Μαρουσιώτες, επιβάρυνε το δικό μας κέντρο και τα λεφτά θα πάνε αλλού.

Σε όλους τους εμπόρους, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που καταστράφηκαν ή δυσκολεύτηκαν, που αναγκάστηκαν να μεταστεγαστούν, που πέρασαν Πάσχα και Χριστούγεννα με κέντρο κλειστό, σε όλους τους Μαρουσιώτες που πλήρωσαν αδρά με 450.000 ευρώ και πλέον την κατασκευή αυτής της «πλατείας – τείχους – ιδιωτικής καφετέριας» στο κέντρο της πόλης, που θα πληρώσουν άλλα 200.000 για τις ηλεκτρονικές πινακίδες που θα μπουν εκεί, τι θα πούμε; Ελάτε τώρα να πληρώσετε και τα εγκαίνια άλλα 25.000 ευρώ;

Είναι φανερό ότι εμείς δεν γιορτάζουμε για το πάρκινγκ, ούτε για τη σπατάλη χρημάτων που το αφορά, ούτε για την υποβάθμιση του κέντρου της πόλης, ούτε για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της όλης κατάστασης.

Η οικογένεια Πατούλη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου του  Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, κ. Μαρίνας Πατούλη, η εκδήλωση αυτή γίνεται υπό την αιγίδα του ως άνω Ομίλου στον οποίο προεδρεύει.

Σε ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το αν την αιγίδα αυτή την αιτήθηκε ο Δήμος και τι προσφέρει ο Όμιλος για τη διεκπεραίωση αυτής της εκδήλωσης, η διοίκηση του Δήμου διά του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Κάββαλου και του γεν. γραμματέα του Δήμου, κ. Διδασκάλου, παρουσίασαν την «επίσημη» πρόσκληση της εκδήλωσης και τα σχετικά «επίσημα» δελτία Τύπου του Δήμου, στα οποία ουδέν αναφέρεται για οποιαδήποτε αιγίδα της εκδήλωσης από οποιονδήποτε φορέα.

Όποιος κι αν λέει αλήθεια, η διοίκηση Πατούλη ή η κ. Μαρίνα Πατούλη, ένα είναι το βέβαιο: ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο μία εκδήλωση του Δήμου, που την πληρώνουν αδρά οι Μαρουσιώτες από την τσέπη τους, να χρησιμοποιείται για την επικοινωνιακή προβολή μιας οικογένειας.

Ο κ. Καραμέρος

Ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Καραμέρος δεν εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/06 που ήταν το πρώτο μετά τις πρόσφατες εκλογές, με μεγάλα θέματα. Ο επανεκλεγείς, «προεξέχων» με επιλογή του κ. Καραμέρου, δημοτικός σύμβουλος που ανήκει στον συνδυασμό του, κ. Κ. Βλάχος (δημοτικός σύμβουλος και της παρούσας σύνθεσης του Δ.Σ.), απεχώρησε από το Δ.Σ. πριν την έναρξη της συζήτησης της ημερησίας διάταξης, χωρίς να εκφράσει θέση για το επίμαχο ζήτημα της «πλατείας Ευτέρπης», ούτε και για κανένα άλλο, υπό την πρόφαση ότι πρόκειται για ένα μεταβατικό συμβούλιο και επειδή δήθεν δεν του δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι τα θέματα που θα συζητηθούν είναι πράγματι επείγοντα.

Έτσι, μείναμε οι της υπόλοιπης μειοψηφίας να εκφράζουμε σθεναρά τον αντιπολιτευτικό μας λόγο, ενώ ο κ. Καραμέρος, εκ του ασφαλούς, εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη ημέρα, που αποτελεί συρραφή των όσων ειπώθηκαν από όλους όσοι παραμείναμε παρούσες και παρόντες να δίνουμε την πραγματική «μάχη» εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, έως και μετά τα μεσάνυχτα.

Η στάση αυτή του κ. Καραμέρου αποδεικνύει την ευκαιριακή του θέση απέναντι στα μαρουσιώτικα θέματα, καθώς επαναλαμβάνω, εκ του ασφαλούς, επέλεξε το πάρκινγκ ως θέμα όψιμης παρέμβασής του.

Για τον Χώρο Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (ΧΕΥ) Κηφισίας που ξεπουλά η κυβέρνηση ή το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής που επέβαλε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς προετοιμασία, στα οποία για να τοποθετηθεί, θα έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στις κομματικές του δεσμεύσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στις προεκλογικές του δεσμεύσεις απέναντι στους Μαρουσιώτες… ούτε λέξη ο κ. Καραμέρος και οι συν αυτώ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet