Οι 12 λόγοι για τους οποίους η Ενότητα καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτική

Οι 12 λόγοι για τους οποίους η Ενότητα καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Αμαρουσίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17/12/2020  ψηφίστηκε  ο Προϋπολογισμός 2021 του Δήμου Αμαρουσίου από τις παρατάξεις που στηρίζουν τη δημοτική αρχή.

Η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη, τον καταψήφισε για τους παρακάτω δώδεκα ουσιαστικούς λόγους, όπως αναφέρει η ίδια:

  1. Υλοποιεί τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας  που κάθε χρόνο, δέκα χρόνια τώρα, περικόπτουν όλο και περισσότερο τις κρατικές επιχορηγήσεις και φορτώνουν τα λειτουργικά έξοδα των Δήμων στους δημότες.
  2. Είναι πλασματικός αφού από τα 135 εκατ. που προβλέπει μόνο 50 εκατ., περίπου, πρόκειται να υλοποιηθούν.
  3. Δεν προβλέπει νέες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Αντίθετα αυξάνει τις δαπάνες για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, που καθιστούν προοπτικά τους δημότες όμηρους ιδιωτικών συμφερόντων και μοιράζει χιλιάδες ευρώ με απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες χωρίς διαγωνισμό.
  4. Διατηρεί τα ίδια υψηλά ανταποδοτικά τέλη που από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν φορολογήσει επί πλέον τους δημότες και τις επιχειρήσεις με 34 εκατ., που «λιμνάζουν» στις τράπεζες. Σημειωτέον ότι  αναδρομικά ο Δήμος  θα εισπράττει περισσότερο περίπου 1 εκατ. τον χρόνο από τη δήλωση των αυξημένων τετραγωνικών μέτρων.
  5. Περικόπτει τις δαπάνες σε Κοινωνική Πολιτική (17,3%), Παιδεία (19,2%), Τεχνικά Έργα (19,3%) Περιβάλλον (26,7%), Πολιτισμό- Αθλητισμό (21%).
  6. Δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού
  7. Διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για προβολή και δημοσιότητα της δημοτικής αρχής, ενώ το έργο των υπόλοιπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν προβάλλεται ούτε καν στο ιστότοπο του Δήμου.
  8. Εξ αιτίας της αλόγιστης πολιτικής των προηγούμενων διοικήσεων ΤζανίκουΠατούλη ο Δήμος πληρώνει 6,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο τοκοχρεωλύσια στις Τράπεζες και το Ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων.
  9. Οι δαπάνες που προβλέπονται για έργα είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες της πόλης. Για τα ρέματα Σαπφούς και Πεντέλης, τα όμβρια της Κοκκινιάς, τον βρεφονηπιακό σταθμό στο Ψαλίδι, τα καινούργια σχολεία δεν διατίθεται ούτε ένα ευρώ.
  10. Δεν προβλέπονται μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ούτε καν απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσο διάστημα ήταν κλειστές με κρατική εντολή.
  11. Παρά τις υποσχέσεις δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για τη δημιουργία δημοτικού θεάτρου στην πόλη.
  12. Η δημοτική αρχή αποδέχεται, εξωραΐζει και εφαρμόζει χωρίς αντίσταση τις μνημονιακές, περιοριστικές και αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης που καταργούν ουσιαστικά την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων. Διευκολύνει με τη στάση της τα σχέδια  των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων (Καζίνο, Lamda) που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet