Ο Κ. Παπαδάκης σε συγκέντρωση του ΚΚΕ Αμαρουσίου
Πολιτική

Ο Κ. Παπαδάκης σε συγκέντρωση του ΚΚΕ Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο της πολιτικής δράσης – παρέμβασης στις πολιτικές εξελίξεις, που αναπτύσσει η Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ, με σύνθημα «Λαϊκή παρέμβαση τώρα – ΚΚΕ ισχυρό στον λαό και στη Βουλή», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 συγκέντρωση στο δημαρχείο Αμαρουσίου, με ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Κ. Παπαδάκης υπογράμμισε, όπως αναφέρει η ακόλουθη ανακοίνωση του ΚΚΕ Αμαρουσίου ότι «ο αντίπαλος επισπεύδει τις κινήσεις του, επομένως χρειάζεται λαϊκή δράση, μαχητικά οι εργαζόμενοι να ανεβάσουν τη δράση τους».

Αναφερόμενος εκτενώς, μεταξύ άλλων, στην κατάσταση που επικρατεί στην Ε.Ε., επισήμανε ότι οι λαοί όλων των χωρών δέχονται παρόμοια επίθεση όπως και στην Ελλάδα, αφού πλέον υπάρχει η μόνιμη επιτήρηση: «Σε μεγάλες οικονομίες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, που εμφανίζονταν ότι είναι ενάντια στη Μέρκελ, προκρίνοντας διαφορετικό μείγμα διαχείρισης, το αποτέλεσμα για τον λαό είναι το ίδιο: Στη Γαλλία προωθούν περικοπές 50 δισ., στην Ιταλία 23 δισ. από κοινωνικές παροχές, επιδόματα κ.ά. Στη Γαλλία προωθείται νέο Ασφαλιστικό και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενώ στην Ιταλία μέτρα απελευθέρωσης των απολύσεων. Σε άλλες οικονομίες, όπως στη Βρετανία, με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, από τις 20 δουλειές που ανοίγουν η μία είναι σταθερή και μόνιμη. Αρα παραδείγματα που επικαλούνταν άλλα κόμματα, του τύπου “να μοιάσει η Ελλάδα κάπου”, τους τελειώνουν, δεν πείθουν. Εκτίθενται όσοι εγκωμιάζουν τον καπιταλισμό της Δυτικής Ευρώπης, όπως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. Στη Γερμανία, τα mini jobs, δουλειές της πλάκας για 450 ευρώ, προωθούνται και γενικεύονται.

Γι΄ αυτό λέμε ότι είναι κάλπικοι οι διαχωρισμοί μνημόνιο – αντιμνημόνιο, Νότος – Βορράς. Είναι προσπάθειες να βρεθούν βολικοί εχθροί. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, καθώς ο πραγματικός αντίπαλος είναι τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, η εξουσία τους, η Ε.Ε. Από αυτή τη σκοπιά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι την επόμενη μέρα, όποια και να είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει, θα είναι εδώ οι εφαρμοστικοί – αντιλαϊκοί νόμοι, όλα τα βάρβαρα μέτρα».

Ο Κ. Παπαδάκης υπογράμμισε επίσης την όξυνση των ανταγωνισμών σε διεθνές επίπεδο, σημειώνοντας πως μόνο το ΚΚΕ αναλύει αυτά τα ζητήματα κι ας φαίνονται εκτός κλίματος: «Σε όλη την καπιταλιστική οικονομία, διεθνώς, βλέπουν ότι θα είναι πιο δύσκολη η ανάκαμψη των κερδών. Το επόμενο διάστημα στην Ευρωζώνη θα είναι περίοδος ύφεσης, η Ρωσία μπαίνει σε “λούκι”, Ιαπωνία και ΗΠΑ μιλούν για μη ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ αντίστοιχη επιβράδυνση εμφανίζεται σε χώρες, όπως Κίνα, Βραζιλία. Αυτό θα σημάνει ένταση των ανταγωνισμών και το χαντάκι ανάμεσα στην ειρήνη και στον πόλεμο δεν είναι μεγάλο.

Η Ελλάδα είναι μπλεγμένη, με επιλογή του κεφαλαίου, επομένως μπαίνουν κίνδυνοι για ευρύτερες περιπέτειες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν κάνουν τέτοια συζήτηση τα άλλα κόμματα. Ακριβώς σε αυτά τα θέματα έχει από τώρα επιβληθεί η εθνική συναίνεση. Από το υπουργείο Αμυνας ο κ. Τσίπρας έκανε την αναφορά περί “συνέχειας” του κράτους, καθόλου τυχαία, ενώ σε συνάντηση με τον Βενιζέλο μίλησαν για ανάγκη θεσμικής σύγκλισης, συνεννόησης και συναίνεσης». 

Σε σχέση με την αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, σημείωσε:

«Η Ν.Δ. μιλά για στήριξη των πιο εξαθλιωμένων, ενώ το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και τελειώνει με αυτόν που δεν έχει να φάει, που δεν έχει στέγη. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να σκεφτεί αν μπορεί εν έτει 2014 να ζει με ψίχουλα και θέτει το ζήτημα της ανάκτησης των απωλειών άμεσα, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την ΕΕ, σε δρόμο ρήξης και ανατροπής. Ο λαός να σκεφτεί ποια δύναμη μπορεί να οργανώσει την πάλη του. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι κρίσιμο σήμερα να συζητηθεί παντού. Χρειάζεται αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, κεντρικός σχεδιασμός, με την εξουσία στο λαό. Ο λαός πρέπει σήμερα να κάνει βήμα: Με οργάνωση της πάλης, σχέδιο και προοπτική. Με ισχυρό ΚΚΕ γιατί βάζει στην πρώτη γραμμή την ανάκτηση των απωλειών σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, για να μπει στην ημερήσια διάταξη το τσάκισμα του κεφαλαίου και η εξουσία του. Με ισχυρό ΚΚΕ αναβαθμίζεται και η κάθε διεκδίκηση, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet