Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα»
Πολιτική

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα»

Την πρώτη μετεκλογική συνέλευσή της πραγματοποίησε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου και εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο επαναλαμβάνει την υπόσχεση της κυβέρνησης «δεν κάνουμε βήμα πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα».

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Εμείς τα μέλη της πρώτης μετεκλογικής Συνέλευσης της Οργάνωση Μελών Αμαρουσίου

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματος και του λαού μας.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑμαρουσίουΑντιλαμβανόμαστε ότι από τις 25-1-2015 ξεκίνησε ένας αγώνας σκληρός και διαρκής με στόχο:

  • Να αλλάξουμε την πολιτική φορά των πραγμάτων αποκρούοντας τη νεοφιλελεύθερη πενταετή πολιτική της λιτότητας και της αποσάθρωσης των κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών.
  • Να αντιμετωπίσουμε άμεσα την ανθρωπιστική κρίση.
  • Να ανατρέψουμε δυσλειτουργίες δεκαετιών αναβαθμίζοντας και εκδημοκρατίζοντας ριζικά τη δημόσια διοίκηση και οικοδομώντας ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος.
  • Να εξαλείψουμε κάθε μορφής μαύρη οικονομία η οποία αποτελεί μείζονα παράγοντα κοινωνικής αδικίας και να αναδιανείμουμε τον πλούτο υπέρ των οικονομικά αδυνάτων.
  • Να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο στη χώρα μας.
  • Να ανοίξουμε τον δρόμο για μια δικαιότερη, ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτός είναι δρόμος εξαιρετικά δύσκολος και πρωτόγνωρος που δεν θα εξελίσσεται γραμμικά αλλά με σειρά μαχών, συγκρούσεων, επιτυχιών και αποτυχιών, συμβιβασμών και ρήξεων.

Βασικός οδηγός στην πορεία αυτή θα είναι το πρόγραμμα και οι αρχές μας, καθώς και η συμμετοχή, η σύμπραξη, η στήριξη και ο έλεγχος των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων που εμπνέονται από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, την τροφοδοτούν και αναγνωρίζουν σ΄ αυτήν τη θεμελίωση και τη βελτίωση των όρων της ζωής τους.

Αντιλαμβανόμαστε και αξιολογούμε στο πλαίσιο αυτό τις πρώτες σκληρές κυβερνητικές διαπραγματεύσεις, την πρόσφατη απόφαση παράτασης της δανειακής σύμβασης και τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση ως αναγκαίο τακτικό βήμα στην πορεία υλοποίησης των πολιτικών μας δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό και σε καμία περίπτωση ως αθέτηση της υπόσχεσης ότι «δεν κάνουμε βήμα πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα».

Πιστεύουμε και απαιτούμε ότι το κόμμα μας και η κυβέρνηση σωτηρίας που στηρίζουμε θα μείνει πιστό στο σύνολο των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Αξιολογούμε καθημερινά το κυβερνητικό έργο και στηρίζουμε κάθε πολιτική πρωτοβουλία που υλοποιεί τις προγραμματικές μας εξαγγελίες Θεωρούμε ότι παραμένει ισχυρή η ρητή δέσμευση που συμπεριλαμβάνεται στις αποφάσεις του ιδρυτικού μας συνεδρίου ότι «Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει». Στα πλαίσια αυτά, αναμένουμε από την κυβέρνηση να διαθέτει σχέδιο προάσπισης της κοινωνικής δημοκρατικής ομαλότητας που λαμβάνει υπόψη του ακόμη και το σενάριο της ρήξης, καθώς η ύπαρξη και μόνο ενός τέτοιου σχεδίου ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της απέναντι στους δανειστές.

Ως μέλη του κόμματος και ενεργοί πολίτες θέτουμε ως πρώτο μας μέλημα τη σταθερή στήριξη στον χώρο μας της πολιτικής της κυβέρνησης σωτηρίας, αναζητώντας και υλοποιώντας στο αμέσως προσεχές διάστημα αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας (όπως συνελεύσεις στις γειτονιές) σε μια προσπάθεια καταγραφής της γνώμης τους και ενεργής ένταξής τους στον δύσκολο και ελπιδοφόρο αγώνα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet