Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου: Ο δήμαρχος που έβλεπε τα τρένα να περνούν
Πολιτική

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου: Ο δήμαρχος που έβλεπε τα τρένα να περνούν

Ότι «οι πολίτες της Αθήνας θα αντισταθούν “ψυχή τε και σώματι” σε κάθε κυβερνητική προσπάθεια… οικονομικών τρωκτικών να εισέλθουν στο κτήμα Συγγρού» τονίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανατολικού Αμαρουσίου και Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικού Αμαρουσίου.

Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «Ο δήμαρχος που έβλεπε τα τρένα να περνούν» οι Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου αναφέρουν:

«Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου φροντίζει να επιβεβαιώνει πολύ συχνά την επισήμανση των δύο Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., του Ανατολικού και Δυτικού Αμαρουσίου, από την αρχή της θητείας του, ότι είναι δήμαρχος ωσεί παρών στα μεγάλα ζητήματα της πόλης λόγω της κομματικής υποτέλειάς του.

Τελευταίο παράδειγμα η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με την επιστολή του αντιδήμαρχου δημόσιας υγείας και πολιτικής προστασίας Στ. Τσιπουράκη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά στην προβληματική – επικίνδυνη διοίκηση του ΙΓΕ.

Ουσιαστικά βέβαια ο δήμαρχος Αμαρουσίου απαντά στον αντιδήμαρχο της δικής του διοίκησης και εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ Στέφανο Τσιπουράκη, που με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά ανέδειξε την εγκατάλειψη του κτήματος Συγγρού, την κακοδιαχείριση του διορισμένου από την Νέα Δημοκρατία προέδρου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κ. Κυριακόπουλου, ζητεί την άμεση αποπομπή του και τονίζει τον κίνδυνο να αλλάξει ο δασικός χαρακτήρας του κληροδοτήματος.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του κ. Αμπατζόγλου στις σοβαρές καταγγελίες του αντιδημάρχου του ήταν η πλήρης συμμόρφωση στην κομματική γραμμή. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου μας ανακοίνωσε ότι ο Δήμος δεν επεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία του ΙΓΕ, σαν να μην εκπροσωπείται ο Δήμος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ και να μην είναι υποχρέωση του Δήμου να προασπίζεται το συμφέρον των δημοτισσών και των δημοτών που είναι να παραμείνει δάσος το δάσος Συγγρού και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία του οικοσυστήματος του.

Λες και το ΙΓΕ είναι άβατο και υπεράνω κριτικής. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αμπατζόγλου επιδεικνύει πολιτική υποτέλεια σε ότι κελεύει η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση.

Τα ίδια έκανε τόσο με την μετατροπή των 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Αμαρουσίου σε Πειραματικά Σχολεία από τη βουλευτή του Βόρειου Τομέα και υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως ,όσο και του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε Εμβολιαστικό Κέντρο από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη τον προηγούμενο χειμώνα.

Στην περίπτωση των 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Αμαρουσίου δήλωσε ότι δεν γνώριζε την μετατροπή τους σε Πειραματικά Σχολεία ακόμη και όταν η σχετική πληροφόρηση είχε φτάσει πριν την σχετική ανακοίνωση στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης Ενωμένο Μαρούσι – οι δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας προειδοποίησαν για το κακό που έρχεται – και λόγω των αντιδράσεων των γονέων και των καθηγητών… σύρθηκε εκ των υστέρων στην έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της μετατροπής.

Ψήφισμα που είχε απορρίψει για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ψελλίζοντας ότι ρόλος των Δημοτικών Συμβουλίων δεν είναι να εκδίδουν ψηφίσματα… Κύριε Αμπατζόγλου ο ρόλος του δημάρχου δεν είναι μόνο να βγάζει φωτογραφίες στο Φεστιβάλ του καλοκαιρίου ή στους κακομπαλωμένους δρόμους του αντιδημάρχου σας κ. Κάββαλου. Ο ρόλος του δημάρχου Αμαρουσίου είναι και να προασπίζεται έναν από τους μεγαλύτερους “πνεύμονες” όχι μόνο του Δήμου Αμαρουσίου αλλά της ολόκληρης της Αττικής.

Ο ρόλος του δημάρχου είναι και να φροντίζει να λειτουργούν αξιοπρεπή σχολεία και νοσοκομεία για τα παιδιά του Δήμου του.

Ο ρόλος του δημάρχου δεν είναι να λέει “ναι” και να… σκύβει το κεφάλι σε ό,τι εντέλεται η κυβέρνηση προκειμένου να μην χάσει την κομματική εύνοια, ενώ δεκάδες γονείς αναζητούν σχολείο για τα παιδιά τους για την καινούργια σχολική χρονιά και νωρίτερα έψαχναν νοσοκομείο γιατί ανέστειλε την λειτουργία του το μεγαλύτερο νοσοκομείο παίδων της Βόρειας Αθήνας.

Οι δημότισσες και οι δημότες Αμαρουσίου αξιολογούν τα “Yes man” του κ. Αμπατζόγλου στις εντολές της Νέας Δημοκρατίας και θα δώσουν την απάντηση τους στις επερχόμενες εκλογές.

Οι δημότισσες και οι δημότες Αμαρουσίου αλλά και συνολικά οι πολίτες της Αθήνας θα αντισταθούν “ψυχή τε και σώματι” σε κάθε κυβερνητική προσπάθεια… οικονομικών τρωκτικών να εισέλθουν στο κτήμα Συγγρού το οποίο θα παραμείνει δάσος, ό,τι και εάν ορέγονται κάποιοι “άριστοι” της κυβέρνησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet