Ο Νίκος Πέππας στο «Ε»: Βάζω πρώτα την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και μετά το κόμμα
Πολιτική

Ο Νίκος Πέππας στο «Ε»: Βάζω πρώτα την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και μετά το κόμμα

Απλός, με ουσιαστικό λόγο και ξεκάθαρες απόψεις, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκος Πέππας, μιλά στο ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ για το έργο του στον Δήμο Αμαρουσίου, τα όσα προηγήθηκαν της ανακοίνωσης των νέων υποψηφιοτήτων στην πόλη, τη δική του εμπλοκή στα «σενάρια» που τον έφερναν ως υποψήφιο δήμαρχο, αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει την κάθοδο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό του Πάνου Βραχνού, Καθαρή Γραμμή για το Μαρούσι.

Όσο για τις δικές του φιλοδοξίες για την επόμενη δημοτική περίοδο, τις συμπυκνώνει όλες σε μία φράση: «Ποτέ δεν κυνήγησα καρέκλες και θέσεις. Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω απλός στρατιώτης για το καλό της πόλης μου».

Συνέντευξη στον Θάνο Σταθόπουλο

Κύριε Πέππα πόσα χρόνια ασχολείστε με την Αυτοδιοίκηση;

Κοινωνική δραστηριότητα στην πόλη μας έχω από τα μαθητικά μου χρόνια, αλλά με τον Δήμο Αμαρουσίου και την Αυτοδιοίκηση ασχολούμαι τα τελευταία 12 χρόνια.

«Τώρα, αποφασίζουμε για το πώς θα διοικηθεί ο Δήμος Αμαρουσίου. Χρειάζονται οι δυνάμεις περισσότερων από εκείνους που θα βρούμε σε ένα μόνο κόμμα».

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με τα αυτοδιοικητικά είναι περισσότερα αυτά που δώσατε ή αυτά που πήρατε;

Ασφαλώς, εκείνα που παίρνει κάποιος που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης του είναι πολλά, ασχέτως πόσο του έχουν κοστίσει εκείνα που έχει δώσει.

Η συμμετοχή στα κοινά είναι – κατά τη γνώμη μου – υποχρέωση όλων. Μπορεί να μην τύχει να καταλάβουν θέση, όμως είναι καλό όλοι να συμμετέχουν, να γνωρίζουν τα προβλήματα, να προτείνουν λύσεις και να επιλέγουν ποιες και ποιοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και όχι να τους ψηφίζουν μόνο από φιλία ή συγγένεια και άλλα δευτερεύοντα κριτήρια.

Έχω την ευτυχία να έχω ψηφισθεί πολλές φορές, να με προτείνουν και να έχω αναλάβει σημαντικές θέσεις στον Δήμο μας. Επίσης, έχω συνομιλήσει και συνεργαστεί με πάρα πολλούς συμπολίτες μας για να λυθούν προβλήματα ή για να προχωρήσει κάποιο πρόγραμμα από το οποίο επωφελήθηκαν κάτοικοι. Αυτές είναι πολύ τιμητικές διακρίσεις και όποιος δεν νιώθει ότι κέρδισε από αυτήν του τη συμμετοχή, δεν έχει καταλάβει τίποτε. Είναι αχάριστος.

Εγώ, αντιθέτως, νιώθω ευγνωμοσύνη, νιώθω τυχερός που οι συμπολίτες μού έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω στα δημοτικά πράγματα.

Είστε πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια. Τώρα που βρίσκεστε κοντά στην ολοκλήρωση της θητείας σας για ποια από αυτά που κάνατε είστε περήφανος και για ποια θα θέλατε να είχατε πετύχει περισσότερα;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τίποτε από όσα – όχι πέτυχα – άλλα πετύχαμε. Ξέρετε, δεν ήταν ατομική προσπάθεια όλο αυτό, αλλά μια καθημερινή, κοπιαστική, συλλογική δουλειά.

Ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί, ο δήμαρχος, ο Γιώργος Πατούλης, οι συνάδελφοι, το διοικητικό και ειδικευμένο προσωπικό των τμημάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κι αυτό που πετύχαμε ήταν μία ολοκληρωμένη πολιτική, που δίνει ευκαιρίες σε όλες τις ηλικίες να γνωρίσουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αλλά και να ψυχαγωγηθούν, μέσα από ένα υψηλής ποιότητας πρόγραμμα εκδηλώσεων, που εμπλουτίζεται χρόνο με τον χρόνο.

Επίσης, βοηθάμε την ελεύθερη και ανεξάρτητη δημιουργικότητα αυτόνομων δομών της πόλης μας, όπως είναι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Δεν λέω ότι έχουμε πετύχει στα πάντα, αλλά είμαι υπερήφανος γιατί νομίζω ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Η μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών στα προγράμματα μας επιβραβεύει και μας ενθαρρύνει για να κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις.

Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι το οποίο να θέλατε να έχετε κάνει, αλλά τελικώς – για οποιονδήποτε λόγο – δεν κατέστη εφικτό να το υλοποιήσετε;

Ακούστε, όταν μιλάμε για Πολιτισμό και Αθλητισμό δεν μπορεί να είσαι ποτέ ικανοποιημένος, αφού ό,τι και κάνεις πάντα κάτι θα λείπει. Η προσπάθεια να αναπτύξεις πολιτιστικά και αθλητικά έναν Δήμο δεν σταματά ποτέ, είναι διαρκής.

Θα μπορούσα να αναφέρω, ωστόσο, κάτι που θα θέλαμε και όχι βέβαια μόνο ως ΚΕΔΑ, να έχει ολοκληρωθεί, κι αυτό είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου. Ένα γήπεδο που χάθηκε σε μια νύχτα για την πόλη μας και βλέπετε πόσα χρόνια έχουν περάσει κι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να το αποκαταστήσουμε, για μια σειρά από λόγους που δεν είναι νομίζω της παρούσης να αναφερθούν και από την άλλη οι περισσότεροι τους γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι δεν αφορούν στη βούληση της διοίκησης.

Απεναντίας, η συγκεκριμένη βούληση φάνηκε στην απόφασή μας να αυτοχρηματοδοτήσουμε το έργο και ελπίζω μέσα στη χρονιά αυτή να καταφέρουμε να το εγκαινιάσουμε και να το παραδώσουμε στα αθλητικά σωματεία του Αμαρουσίου και στους δημότες μας.

«Εκείνα που παίρνει κάποιος που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης του είναι πολλά, ασχέτως πόσο του έχουν κοστίσει εκείνα που έχει δώσει».

Κύριε Πέππα αμέσως μετά την απόφαση του Γ. Πατούλη να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής υπήρξαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ανθρώπινη Πόλη που θέλησαν να τον διαδεχθούν και να είναι αυτοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Μαρούσι. Ανάμεσα σε αυτούς ακούστηκε και το όνομά σας. Τελικώς επελέγη, τουλάχιστον ως επίσημη υποψηφιότητα από πλευράς Ν.Δ., ο κ. Θ. Αμπατζόγλου. Τι συναισθήματα σας προκάλεσε αυτή η απόφαση;

Ήταν πολύ τιμητικό ότι ακούστηκε πολύ έντονα το όνομά μου ως υποψηφίου δημάρχου για την πόλη μας. Ευχαριστώ όσες και όσους συζήτησαν για εμένα.

Κατέθεσα τη γνώμη μου γι΄ αυτά τα ζητήματα ευθαρσώς σε όσες θεσμικές και φιλικές συζητήσεις έγιναν. Δεν έχω κανενός είδος «συναίσθημα» για το ότι το κόμμα της Ν.Δ. πήρε τις δικές του αποφάσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Θ. Αμπατζόγλου και στον δρόμο που επέλεξε.

Απλώς, εγώ επέλεξα έναν άλλο, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο του συνδυασμού Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή, Πάνο Βραχνό. Πρόκειται για έναν συνάδελφο, νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει μακρά θητεία και γνώσεις στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας. Έδωσε το «παρών» σε όλα τα ζητήματα του τόπου τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει «επιτυχημένες εξετάσεις» ως χειρουργός σε μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής μας και, κυρίως, έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί στο αξίωμα του δημάρχου.

Σέβομαι την επιλογή που κάνει κάθε συμπολίτης μας για τις βουλευτικές εκλογές μέσα από ένα κόμμα. Και εγώ το ίδιο κάνω. Όμως, τώρα, αποφασίζουμε για το πώς θα διοικηθεί ο Δήμος Αμαρουσίου. Χρειάζονται οι δυνάμεις περισσότερων από εκείνους που θα βρούμε σε ένα μόνο κόμμα. Επίσης, εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ να βάλω πρώτα το κόμμα μου και έπειτα το συμφέρον της πόλης στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Πρώτα βάζω το συμφέρον της πόλης μου και αυτά τα έχω πει και στο κόμμα μου.

Δηλαδή, δεν συμπορεύεστε ενάντια στην επίσημη υποψηφιότητα του Θ. Αμπατζόγλου από προσωπική πικρία;  Πιστεύετε ότι η «Καθαρή Γραμμή» του υποψηφίου δημάρχου και γιατρού Πάνου Βραχνού ανταποκρίνεται περισσότερο στο δικό σας όραμα για το Μαρούσι του αύριο;

Έχοντας προσωπική εμπειρία συνεργασίας με τον Π. Βραχνό, εκτιμώ ότι στην παρούσα συγκυρία είναι εκείνος ο υποψήφιος δήμαρχος που συγκεντρώνει τα απαραίτητα προσόντα για να συνεχιστεί ένα πρόγραμμα για την πόλη μας που πέτυχε, αλλά και για να εμπλουτιστεί με νέες ιδέες και πράξεις.

Δεν έχω καμία απολύτως προσωπική πικρία με κανέναν και για τίποτα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι με ενδιαφέρει η ουσία των πραγμάτων. Δεν στέκομαι στα λόγια κανενός, πόσο μάλλον, κομματικών παραγόντων εκτός πόλης που, άλλωστε, δεν αφορούν τους συμπολίτες μας.

Μετά από τρεις θητείες του νυν δημάρχου στο «τιμόνι» της πόλης, ποιες νομίζετε ότι είναι οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη δημοτική αρχή;

Η μόνη «πρόκληση» που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι να κερδίσουμε με μεγάλη πλειοψηφία την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, ώστε να υπάρξει μία σταθερή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αδιατάραχτα την πολιτική μας, που είναι χαραγμένη και επιτυχημένη, αλλά και να την εμπλουτίσουμε θετικά.

Έχουμε να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα που ήδη έχουν σχεδιαστεί και είναι πολύ καλή ευκαιρία να υπερπηδήσουμε τεχνητά εμπόδια του παρελθόντος, αν – όπως όλα δείχνουν – ως νέα δημοτική αρχή, στην Περιφέρεια θα έχουμε τον Γ. Πατούλη για να συνεργαστούμε.

Εσείς, προσωπικά, εάν βρεθείτε εκ νέου στη διοίκηση, τι είναι αυτό που θα θέλατε να προσφέρετε τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην πόλη σας;

Δεν έχει καμία σημασία για τους πολίτες της πόλης, οι οποίοι τώρα καλούνται να ψηφίσουν παράταξη, με τι τομέα θα αποφασιστεί συλλογικά να ασχοληθώ εγώ ή κάθε άλλος συνάδελφος μετά τις εκλογές, εφόσον μας επιλέξει η πλειοψηφία των πολιτών για να γίνουμε η επόμενη δημοτική αρχή.

Στην παρούσα φάση εμένα με ενδιαφέρει η ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και τίποτε άλλο. Εξάλλου, ποτέ δεν κυνήγησα καρέκλες και θέσεις. Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω απλός στρατιώτης για το καλό της πόλης μου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet