Πώς κρίνει τον πρώτο χρόνο δημαρχίας Αμπατζόγλου στο Μαρούσι ο Λ. Μαγιάκης
Πολιτική

Πώς κρίνει τον πρώτο χρόνο δημαρχίας Αμπατζόγλου στο Μαρούσι ο Λ. Μαγιάκης

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός δημαρχίας Αμπατζόγλου στην πόλη του Αμαρουσίου, ο επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, σημειώνει ότι «τίποτα δεν άλλαξε στην πολιτική του Δήμου απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα που υποβάθμισαν το προάστιό μας».

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιάκης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Την 1η Σεπτεμβρίου 2020 η δημοτική αρχή Αμπατζόγλου συμπλήρωσε έναν χρόνο στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο κ. Αμπατζόγλου μάλιστα, την ίδια μέρα, απηύθυνε και προσωπικό μήνυμα στους μαρουσιώτες, με το οποίο κάνει έναν μικρό απολογισμό του έργου του και επικεντρώνει στο όραμά του για την πόλη και τη σχέση του Δήμου με τους πολίτες.

Δεν θα σταθούμε σε αυτά. Θα επικεντρώσουμε περισσότερο σε αυτά που δεν είπε και που αφορούν, τόσο τον Δήμο Αμαρουσίου, όσο και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Για να μην κατηγορηθεί για «μιζέρια» ο κ. Αμπατζόγλου δεν ανέφερε τίποτα για την υποχρηματοδότηση των Δήμων, που συνεχίζεται εδώ και δέκα χρόνια. Ούτε για τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, που δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες στην εκτέλεση των έργων.

Αντίθετα, βρήκε σαν σωστή διέξοδο τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού, μαζί με γειτονικούς Δήμους, στον οποίο θα αναθέσει τον ρόλο των υπηρεσιών του Δήμου, με το αζημίωτο φυσικά, που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες.

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της «Αναπτυξιακής Α.Ε.» της περιόδου Πατούλη, την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις και το τεράστιο χρέος που συσσώρευσε στον Δήμο Αμαρουσίου, κλείνοντας πριν λίγα χρόνια. 

Δεν αναφέρθηκε επίσης στην πλήρη υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, του οργάνου δηλαδή που εκφράζει την τοπική κοινωνία και προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές με απλή αναλογική. Τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε επιτροπές, στο όνομα της «κυβερνησιμότητας», όπου ο ίδιος και η παράταξή του έχουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Το γεγονός ότι με όλα τα παραπάνω υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο η δημοκρατία και οι  δημοκρατικοί θεσμοί και ιδιωτικοποιείται ο Δήμος, δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα την τεχνοκρατική αντίληψη του κ. δήμαρχου για τη διοίκηση του Δήμου.

Δεν ανέφερε επίσης ότι στη δική του θητεία «νομιμοποιήθηκε» το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, ύστερα από 17 χρόνια αγώνων, χωρίς η πόλη να λάβει τα αντισταθμιστικά που της οφείλονταν για τη μεγάλη περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά που υπέστη και θα υφίσταται στο διηνεκές.

Δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι προχωράει ολοταχώς η μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, που θα μετατρέψει την πόλη σε ναό του τζόγου και θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το πολεοδομικό και κυκλοφοριακό χάος.

Ξέχασε να αναφέρει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τα έργα που διαχρονικά έχει ανάγκη το Μαρούσι (αντιπλημμυρικά, ρέμα Σαπφούς, οδοποιία, πεζοδρόμια).

Εδώ δεν αρκούν οι σωστές διαπιστώσεις του κ. Δημάρχου για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε την πόλη από τον προκατοχό του. Ούτε φυσικά τα ευχολόγια για «τη συμμετοχή και τη διαδραστική σχέση με τον πολίτη».

Χρειάζεται ρήξη με όλα τα μεγάλα συμφέροντα που εξακολουθούν να θέλουν να κερδοσκοπούν, σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Ρήξη με τα πολιτικά συμφέροντα και τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, που υποβαθμίζουν την Αυτοδιοίκηση από πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος σε «ανώνυμη εταιρεία».

Ο κ. δήμαρχος, δέσμιος του κόμματος και του τοπικού μηχανισμού του που τον υποστήριξε στις εκλογές, εκτιμούμε ότι δεν θα αποτολμήσει τέτοιες πολιτικές. Οι ενδείξεις, από τις μέχρι σήμερα επιλογές του, δείχνουν ότι σε ότι αφορά την «ανάπτυξη» της πόλης, θα αποτελέσει συνεχιστή των πολιτικών επιλογών των προκατόχων του. Των πολιτικών δηλαδή που οδήγησαν το Μαρούσι στη σημερινή αποκρουστική εικόνα, κάνοντας τη ζωή των κατοίκων αβίωτη και την πρόσβαση για εργαζόμενους και επισκέπτες αποτρεπτική.

Η παράταξη μας θα συνεχίσει, όπως μέχρι τώρα, να ασκεί μαχητική και ταυτόχρονα προγραμματική αντιπολίτευση. Όραμά της, ένα Μαρούσι σύγχρονη πόλη, δημοκρατική, διεκδικητική, πολιτιστικά ανεπτυγμένη, φιλική στον πολίτη και τη νεολαία, που προστατεύει το περιβάλλον, αλληλέγγυα σε όσους έχουν ανάγκη, με μέτωπο απέναντι σε όλα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που εξακολουθούν να κερδοσκοπούν πάνω στη μαρουσιώτικη γη. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet