Ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου στηρίζει Λ. Μαγιάκη
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου στηρίζει Λ. Μαγιάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου ανακοίνωσε τη στήριξή του για τις δημοτικές εκλογές στον υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Μαγιάκη, επικεφαλή του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με το ακόλουθο κείμενο.

Μετά και την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, είναι πια φανερό ότι δεν υπάρχει κλάδος που να μην οδηγείται σε κοινωνική και οικονομική εξόντωση. Στόχος των δανειστών: η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους, με απελπισμένους πολίτες που να ικετεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Οι δυνάμεις του μνημονίου και των δανειστών στηρίζονται σε δύο πυλώνες:

Ο ένας είναι τα τηλεοπτικά κανάλια της διαπλοκής που ασκούν πλύση εγκεφάλου, εμφανίζοντας το άσπρο μαύρο.

Ο δεύτερος είναι οι δήμαρχοι του σκληρού μνημονιακού μπλοκ που εφαρμόζουν πιστά τις 4 συνταγές του μνημονίου και του Καλλικράτη.

Συνταγή πρώτη: Απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και αντικατάστασή τους είτε με μπλοκάκι των 500 ευρώ, είτε αναθέτοντας τις υπηρεσίες του Δήμου σε εργολάβους που απασχολούν προσωπικό με ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας, με παράλληλη απαγόρευση προσλήψεων.

Συνταγή δεύτερη: Μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στους δήμους (συντήρηση σχολείων, αθλητισμός, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.) χωρίς τη μεταφορά θεσμοθετημένων πόρων. Αντίθετα, μείωσαν κατά 60% την παρεχόμενη από το κράτος επιχορήγηση στους ΟΤΑ μέσα σε 4 χρόνια. Σκοπός τους η απαξίωση των δημόσιων δομών.

Συνταγή τρίτη: Εξαφάνιση κάθε ελεύθερου και αδόμητου χώρου και παράδοσή του σε μεγαλοεργολάβους.

Συνταγή τέταρτη: Εξυπηρέτηση του εργολαβικού λόμπυ του ράβε-ξήλωνε, δηλαδή των «αναπλάσεων», που έχουν μόνιμο μηχανισμό εγκρίσεων στην περιφέρεια και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Οτιδήποτε κοινωνικό κόβεται.

Είδαμε τον κ. Πατούλη να εκτελεί με ζήλο και τις 4 συνταγές ως υπάκουος μαθητής του Φούχτελ (ο γερμανός λοχίας της αυτοδιοίκησης και της διαχείρισης-καύσης σκουπιδιών), με τον οποίο και φωτογραφίζεται ευτυχής.

Σε πλήρη αντίθεση με τα παραπάνω, οι συνδυασμοί που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρειες αποσκοπούν στην:

  1. Απαίτηση από το κράτος των θεσμοθετημένων από το Σύνταγμα πόρων για να μην επιβαρύνονται οι δημότες για την πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα.
  2. Προστασία κάθε ελεύθερου και αδόμητου χώρου.
  3. Προτεραιότητα σε δαπάνες κοινωνικών δομών και λειτουργιών (παιδεία, υγεία, δημιουργία χώρων στάθμευσης, αναψυχής κ.λπ.), σε πλήρη ρήξη με το λόμπυ της εργολαβίας του ράβε-ξήλωνε και της καύσης των απορριμμάτων.
  4. Διατήρηση των θέσεων εργασίας στους δήμους για δυνατότητα παροχής υπηρεσιών με καθεστώς εργασιακής αξιοπρέπειας.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ:

ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ – ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΓΙΑΚΗ για τον Δήμο Αμαρουσίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet