«Πυρ ομαδόν» κατά της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Πολιτική

«Πυρ ομαδόν» κατά της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Με ευθείες βολές κατά του ρόλου της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ από τα μέλη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης συνοδεύτηκε η πρόσφατη συζήτηση για την παραχώρηση στην εν λόγω εταιρεία του δικαιώματος χρήσης ακινήτων του Δήμου.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΓΙΑΚΗΣ: «Δεν είναι σύννομο – Θα το καταγγείλουμε»

«Μη σύννομη» και έξω από το πλαίσιο που επιβάλλει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων χαρακτήρισε την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης ακινήτων του Δήμου στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Μάλιστα, ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης ζήτησε από τη διοίκηση να μην προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση, προειδοποιώντας την ότι -σε αντίθετη περίπτωση- η παράταξή του θα καταγγείλει την απόφαση στα όργανα της Αυτοδιοίκησης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ καταφέρθηκε επίσης κατά της πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική αρχή, παραχωρώντας τους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στην εν λόγω εταιρεία, την οποία κατήγγειλε για αυξήσεις στα δίδακτρα και τις συνδρομές, προκειμένου να εμφανίσει κερδοφορορία.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ: «Πού είναι ο ισολογισμός της εταιρείας;»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ εστίασε την κριτική του σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι στο ποιος χαράσσει πλεόν την τιμολογιακή πολιτική του Δήμου σε ό,τι αφορά τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και ο δεύτερος στο πότε το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει γνώση των οικονομικών της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Κωνσταντίνου Βλάχου «δεν είδαμε ποτέ έναν ισολογισμό της εταιρείας να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο». 

Στον κ. Βλάχο ανέλαβε να απαντήσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είπε ότι η εταιρεία αναρτά διαδικτυακά, όπως απαιτεί ο νόμος, τα οικονομικά στοιχεία της, τα οποία κοινοποιούνται και στην τακτική γενική συνέλευση των μελών της, στην οποία παρίστανται και μέλη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική, ανέφερε ότι αυτή αποφασίζεται από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και εν συνεχεία έρχεται στη γενική συνέλευση.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Μετατρέψατε σε εμπόρευμα τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Τη «δήθεν» έκπληξη των μελών της μειοψηφίας για αυξήσεις στο κόστος συμμετοχής των δημοτών στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου στηλίτευσε στην αρχή της τοποθέτησής του ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, λέγοντας εμφατικά: «Δεν έχετε καταλάβει ότι η τοπική διοίκηση έχει αλλάξει κριτήρια, με βάση τις επιταγές της Ε.Ε. και έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό; Τι έκπληξη είναι αυτή που δείχνετε;».

Προχωρώντας ακόμη παραπέρα, ο κ. Θανάσης Φωτόπουλος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Λ. Μαγιάκη, αναρωτήθηκε εάν το πρόβλημά του έγκειται στο πόσο νόμιμη ή μη είναι η παραχώρηση ακινήτων στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, αναφέροντας τη γνωστή φράση πρώην υπουργού «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι για την παράταξή του οι πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις πρέπει να παρέχονται δωρεάν στον λαό και καταδικάζει πολιτικά την ιδιωτικοποίησή τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ: «Όλα για την κερδοφορία του κεφαλαίου»

«Το συζητούμενο θέμα απηχεί την πολιτική αντίληψη της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε από την πλευρά του ο ανακλητός εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, προσθέτοντας ότι «όλα γίνονται για την κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου».

Ο κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης έστρεψε τα… βέλη του και προς τη μεριά της μειοψηφίας, κάνοντας λόγο «για πλέρια υποκρισία κάποιων πολιτικών παρατάξεων οι οποίες, ενώ στήριξαν τη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” έρχονται σήμερα να δηλώσουν αντίθετες με την ακολουθούμενη πολιτική». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η ανατροπή αυτών των πολιτικών είναι μονόδρομος και πλανάται πλάνην οικτρά όποιος δεν το βλέπει», ενώ χαρακτήρισε ως «άμεση επιχορήγηση» την παραχώρηση ακινήτων στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

ΔΑΜΩΝ ΚΛΑΠΑΚΗΣ: «Ακολουθείτε 100% την πολιτική Τζανίκου»

«Θυμίζετε εποχές Τζανίκου» είπε προς τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Δάμων Κλαπάκης, αναφέροντας ότι «όπως ο πρώην δήμαρχος, έτσι κι εσείς μεταφέρετε αρμοδιότητες σε διάφορες εταιρείες και μετά, όταν κλείνουν, φορτώνετε τα βάρη τους στον Δήμο». Ο ίδιος υποστήριξε ότι μέσω των συγκεκριμένων εταιρειών, οι οποίες «δρουν ανεξέλεγκτα και δεν λογοδοτούν σε κανέναν» η διοίκηση επιχειρεί να «ξεπλύνει τα ρουσφετάκια της».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ: «Εσείς θα σταματούσατε τα προγράμματα;»

Ότι «κρίνουν εκ του ασφαλούς» κατηγόρησε τις παρατάξεις της μειοψηφίας ο δήμαρχος της πόλης, προσθέτοντας ότι το Μαρούσι, σε αντίθεση με άλλους Δήμους, έχει καταφέρει να διατηρεί τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητές του, δίνοντας διέξοδο στον Μαρουσιώτη σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Ο κ. Γιώργος Πατούλης έθεσε, μάλιστα, το ερώτημα προς τους συμβούλους της μειοψηφίας, εάν αυτοί θα προτιμούσαν να σταματήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα προκειμένου να μην αυξήσουν τα τέλη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στον «άθλιο “Καλλικράτη”», προσθέτοντας ότι μέχρι να καταφέρουμε ν΄ αλλάξουμε τον «κακό αυτόν νόμο» θα πρέπει να χρησιμοποιούμε «εργαλεία» για να συνεχίσουμε τα προγράμματα υπέρ των δημοτών.

Τέλος, για το θέμα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ο κ. Γ. Πατούλης υποστήριξε ότι πρόκειται για μία εταιρεία που «έχει στόχο την ανάπτυξη της πόλης και τη διατήρηση των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για τους δημότες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet