Π. Κούκουζας: Αήθης & εμπαθής η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Αμαρουσίου, σε ό,τι με αφορά
Ποιότητα Ζωής

Π. Κούκουζας: Αήθης & εμπαθής η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Αμαρουσίου, σε ό,τι με αφορά

«Αήθη και εμπαθή» χαρακτηρίζει την ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Αμαρουσίου για τον οδοφωτισμό ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Πέτρος Κούκουζας, στο σκέλος τουλάχιστον που τον αφορά.

Ο δημοτικός σύμβουλος επισημαίνει ότι η ΛΑ.Ε. Αμαρουσίου τον «φωτογραφίζει» ως «τον μοναδικό δημοτικό σύμβουλο που αποτελεί κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» αφήνοντας, μάλιστα, υπαινιγμούς ότι οι λόγοι της απουσίας του από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του οδοφωτισμού είχαν να κάνουν με διαφωνία του με τη θέση της παράταξής του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Π. Κούκουζα:

Στην πρώτη ανακοίνωσή της για αυτοδιοικητικά θέματα από το 2015 η ΛΑ.Ε. Αμαρουσίου αναφέρεται στην απουσία μου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτέμβρη 2017, όπου συζητήθηκε και αποφασίστηκε από την πλειοψηφία η ιδιωτικοποίηση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού για 12 χρόνια.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης με «φωτογραφίζουν» χωρίς να με κατονομάζουν ως «τον μοναδικό δημοτικό σύμβουλο που αποτελεί κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Αφήνουν μάλιστα σαφής υπαινιγμούς για τους λόγους της απουσίας μου παρ΄ όλο που τους ήταν γνωστό πως οφειλόταν σε προσωπικούς λόγους, είχα ενημερώσει την παράταξη εγκαίρως γι΄ αυτήν και κυρίως δεν οφειλόταν σε διαφωνία πολιτικού επιπέδου.

Η απόφαση της δημοτικής παράταξης να καταψηφίσουμε την ιδιωτικοποίηση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού ήταν ομόφωνη στο συντονιστικό, όπως και η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο επικεφαλής της, κ. Μαγιάκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως ομόφωνη είναι και η απόφαση να προσφύγουμε κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης με σκοπό την ακύρωσή της.

Η προσφυγή που έγινε φέρει και τη δική μου υπογραφή.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ πως η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Αμαρουσίου, στο μέρος που με αφορά, είναι αήθης και εμπαθής.

Σε τι εξυπηρετούν τελικά αυτές οι άδικες και ανυπόστατες αναφορές; Πάντως όχι στη δημιουργία ενός μετώπου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Θέλω να πιστεύω πως η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Αμαρουσίου, στο κομμάτι που με αφορά, δεν εκφράζει τουλάχιστον εκείνα τα μέλη της ΛΑ.Ε. Αμαρουσίου με τα οποία συνυπάρχω στη δημοτική μας παράταξη και διαχειριζόμαστε τις πολιτικές διαφωνίες μας με αμοιβαίο σεβασμό και ήθος.

Αυτή η «κόκκινη κλωστή» που μας συνδέει εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν θα σπάσει όσο και εάν το επιθυμούν αντίπαλοι και «φίλοι».

Πέτρος Κούκουζας

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. αιμοδότης

    Ο Κούκουζας – Δρ. Τζέκυλ συμφωνεί με την επιχειρηματολογία Μαγιάκη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και θέλει να συμμετέχει σε μέτωπο ενάντια σε αυτές. Να υποθέσουμε ότι συμφωνεί και με την αποστροφή του Μαγιάκη “Και δυστυχώς, αυτή η πολιτική επιβάλλεται από τα μνημόνια και ακολουθείται πιστά και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ” (2:17:20 στη βιντεοσκοπημένη συνεδίαση του δημοτικού συμβουλίου – https://www.youtube.com/watch?v=zvlF7-I3mIU ). Ο Κούκουζας – κ. Χάυντ, ως κομματικό μέλος του ΣΦΥΡΙΖΑ (αδιάφορα) υποστηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές ενάντια στις οποίες ο Κούκουζας-Τζέκυλ θέλει να συστήσει μέτωπο. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που ο Κούκουζας-Τζέκυλ θεωρεί “αήθες και εμπαθές” το να τον ταυτίζουν με το κομματικό μέλος του ΣΤΗΡΙΖΑ (τα μνημόνια), Κούκουζα-Χάυντ.

    Με την ευκαιρία, Κούκουζα, είσαι ή δεν είσαι το μόνο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου που στη συνεδρίαση της 3/10/2017 ψήφισε την παράδοση των αποθεματικών του δήμου στην κυβέρνηση – επομένως και στον έλεγχο της Τρόϊκας;

    Στο βιβλίο του Στήβενσον, ο Δρ. Τζέκυλ, όταν διαπίστωσε ότι δε μπορούσε να ελέγξει τις μεταμορφώσεις του σε Χάυντ, αποφάσισε να αυτοκτονήσει για να μη διαπράξει άλλα εγκλήματα. Θα έχει το θάρρος να κάνει το ίδιο και ο εχθρός των ιδιωτικοποιήσεων Κούκουζας;

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet