Π. Κούκουζας προς Λ. Μαγιάκη: Θα ανεξαρτητοποιηθώ εάν μου ζητηθεί από τους υπόλοιπους συμβούλους της Ενότητας
Πολιτική

Π. Κούκουζας προς Λ. Μαγιάκη: Θα ανεξαρτητοποιηθώ εάν μου ζητηθεί από τους υπόλοιπους συμβούλους της Ενότητας

Εάν του ζητηθεί από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου εκλεγμένους με την παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι θα ανεξαρτητοποιηθεί ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας, όπως τονίζει προς τον επικεφαλής της παράταξης Λευτέρη Μαγιάκη.

Μετά την αποχώρηση 29 μελών από την παράταξη, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κούκουζας, ο κ. Μαγιάκης επισήμανε ότι «οι αποχωρούντες δεν τίμησαν την ψήφο των συμπολιτών τους» και ότι ο κ. Κούκουζας, ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την Ενότητα, οφείλει να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι η ανεξαρτητοποίησή του θα σημάνει και την αποχώρησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση που κατέχει πάντα μέλος της μείζονος μειοψηφίας στα Δημοτικά Συμβούλια.

Απαντώντας, το πρώην, πλέον, μέλος της Ενότητας σημειώνει ότι οι αποχωρήσαντες «έχουν τιμήσει στο ακέραιο την ψήφο των δημοτών, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των δυνάμεών τους» και ότι ο ίδιος «δεν αξιοποίησε τη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος για προσωπική προβολή».

Ακολουθεί η ανακοίνωση – απάντηση του κ. Κούκουζα:

Αγαπητέ Λευτέρη,

Πολλά από όσα αναφέρω παρακάτω, τα γνωρίζεις ήδη, καθώς τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές κατ΄ ιδίαν ή παρουσία τρίτων.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωσή σας, νιώθω την ανάγκη να τα διατυπώσω και δημόσια.

Κατά την εκτίμησή μου η δημοτική παράταξη, που δημιουργήσαμε όλοι μαζί το 2014, έχει μείνει, δυστυχώς για όλους μας, «σκιά του εαυτού της» και δεν εκφράζει πλέον την πλειονότητα των ψηφοφόρων της.

Στο συνδυασμό Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι παραμένει ένα μειοψηφικό κομμάτι των εξήντα υποψηφίων του 2014, καθώς, εκτός από τους 29 που αποχωρήσαμε από την παράταξη, αρκετοί/ες ακόμα έχουν αποχωρήσει (τυπικά ή άτυπα) κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Η τυπική ανεξαρτητοποίησή μου, από το συνδυασμό, θα λάβει χώρα εάν μου το ζητήσουν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της Ενότητας. Η τυπική ανεξαρτητοποίησή μου θα σημάνει αυτομάτως και την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλα αυτά τα χρόνια, από το μακρινό 2002, πορευτήκαμε με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Ακόμα και μετά το 2015, διαχειριστήκαμε τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις μας με αξιοπρέπεια και  αντιπαλέψαμε το «σύστημα Πατούλη» όσο μας επέτρεπαν οι δυνάμεις μας.

Σε ό,τι αφορά εμένα και τους 29, εκτιμώ πως έχουμε τιμήσει στο ακέραιο την ψήφο των δημοτών, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των δυνάμεών μας.

Η επερχόμενη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2019, θεωρώ πως θα πρέπει να διεξαχθεί με σύγχρονους όρους και όχι εκείνους του 2014.

Λευτέρη, σου είναι γνωστό πως από το 2011 που εκλέχθηκα πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος, μέχρι σήμερα, την οποιαδήποτε θεσμική θέση κατείχα (αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μέλος των Δ.Σ. νομικών προσώπων) δεν την αξιοποίησα ούτε για προσωπική προβολή, ούτε για ρουσφέτια, ούτε οικειοποιήθηκα ένα ευρώ από τις χρηματικές αποζημιώσεις, όταν αυτές υπήρχαν.

Θέλω να πιστεύω πως η αναφορά σου σε ζητήματα «πολιτικής συνέπειας» και «ηθικής εντιμότητας» ήταν μια ατυχής στιγμή.

Είμαι σίγουρος πως στο πεδίο των διεκδικήσεων καλύτερων όρων ζωής για τους συμπολίτες μας, της διαφάνειας στον Δήμο και της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών του, το «σύστημα Πατούλη» θα μας βρίσκει ενωμένους απέναντί του.

Πέτρος Κούκουζας

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet