Π. Σαγρής: Το πολιτικό θράσος στο Ενωμένο Μαρούσι δεν έχει όρια…
Κοινωνία

Π. Σαγρής: Το πολιτικό θράσος στο Ενωμένο Μαρούσι δεν έχει όρια…

Συνεχίζεται η ανταλλαγή έντονων ανακοινώσεων μεταξύ της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι και του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου, δημοτικού συμβούλου Π. Σαγρή για το θέμα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της παράταξης, ο κ. Σαγρής απαντά:

«Δεν σας επιτρέπω να προσπαθείτε με αίολες  κατηγορίες να με συκοφαντήσετε στον κλάδο μου, που υπηρέτησα από όλες θέσεις, διοικητικές και συνδικαλιστικές για πολλά χρόνια (δάσκαλος, διευθυντής, προϊστάμενος, αιρετός εκπρόσωπος στις γενικές συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαρουσίου).

  • Επειδή η αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων, και μάλιστα με μειωτικούς χαρακτηρισμούς, για τα προβλήματα της πόλης μας και ειδικότερα για τα προβλήματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ δεν οδηγούν πουθενά.
  • Επειδή πρώτη προτεραιότητα του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρου και εμένα προσωπικά ως προέδρου της Επιτροπής Παιδείας είναι, εκτός από την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και πολύ περισσότερο των Ειδικών Σχολείων του Σικιαρίδειου για ευνόητους λόγους, αλλά και η κατασκευή νέων διδακτηρίων (11ο Δημοτικό Σχολείο και 6ο Λύκειο), καθώς και η ίδρυση Νέου Νηπιαγωγείου στο Νέο Μαρούσι.
  • Επειδή η Παιδεία απαιτεί γνώση, συνεργασία, συναίνεση και πρόταση.
  • Επειδή το ήθος, η αξιοπρέπειά μου και ο πολιτικός μου πολιτισμός δεν μου επιτρέπουν να επεκταθώ περισσότερο, αλλά αναγκάζομαι για τελευταία φορά να αναφερθώ στο συγκεκριμένο θέμα.

»Σας υπενθυμίζω ότι:

  • Οι οργανικές και λειτουργικές θέσεις των εκπαιδευτικών κάθε σχολικής μονάδας καθορίζονται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία εκπροσωπεί το υπουργείο Παιδείας.
  • Οι συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων εξαρτώνται από τον αριθμό μαθητών και αποφασίζεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και ως εκ τούτου ο Δήμος μας δεν έχει καμία αρμοδιότητα.
  • Η απόφαση αυτή για τον χώρο λειτουργίας (αίθουσα διδασκαλίας) κάθε τμήματος σχολικής μονάδας είναι ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Η ενημέρωση του myschool γίνεται από τους διευθυντές των Σχολικών Μονάδων.

»(Αλήθεια αυτά δεν τα γνωρίζουν στο συνδυασμό Ενωμένο Μαρούσι;)

»Κλείνω με μία φράση που μου αρέσει πολύ, που με εμπνέει και ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση αυτή: «Δεν ταράζουν τους ανθρώπους τα ίδια τα πράγματα, αλλά η ιδέα που έχουν για τα πράγματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet