Σπ. Σταθούλης: Η διοίκηση Πατούλη νοικοκύρεψε το δάνειο για το Καρέλα κ. Μαγιάκη
Κοινωνία

Σπ. Σταθούλης: Η διοίκηση Πατούλη νοικοκύρεψε το δάνειο για το Καρέλα κ. Μαγιάκη

Ότι η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη νοικοκύρεψε την υπόθεση του δανείου που συνήφθη με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά του κτήματος Καρέλα απαντά ο αναπληρωτής δημάρχου Σπύρος Σταθούλης σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Ο αναπληρωτής δημάρχου τονίζει ότι ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, «ψεύδεται ασυστόλως» και ότι η σημερινή διοίκηση «νοικοκύρεψε και ρύθμισε όλα τα βάρη του παρελθόντος».

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Σπ. Σταθούλη:

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο κ. Μαγιάκης διαθέτει επιλεκτική μνήμη, ψεύδεται ασυστόλως και προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση στη διοίκηση Πατούλη όταν όλοι γνωρίζουν τι παρέλαβε και πώς νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου.

Να του θυμίσουμε λοιπόν του κ. Μαγιάκη ποια είναι η αλήθεια για το δάνειο ύψους 23.987.748,78 ευρώ που πήρε ο Δήμος Αμαρουσίου επί διοικήσεως Τζανίκου το 2002, για την αγορά του Κτήματος Καρέλα.

Το 2007 που ανέλαβε η διοίκηση Πατούλη το εν λόγω δάνειο δεν εξυπηρετείτο και είχαν πληρωθεί μόνο 4,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έπρεπε να είχαν πληρωθεί με βάση τη δανεική σύμβαση 7,6 εκατομμύρια ευρώ.

Από το χάος που παραλάβαμε προχωρήσαμε σε προσωρινές ρυθμίσεις με την τράπεζα καταβάλλοντας μέχρι σήμερα 11,6 εκατομμύρια ευρώ, διασφαλίζοντας την ιδιοκτησία του ακινήτου και εξυπηρετώντας τις δανειακές μας υποχρεώσεις.  

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την τράπεζα και με προσωπικές παρεμβάσεις του δημάρχου Γιώργου Πατούλη πετύχαμε την οριστική ρύθμιση της οφειλής με την Εθνική Τράπεζα με μείωση – κούρεμα της οφειλής κατά 20% δηλαδή όφελος για τον Δήμο 6.108.439,49 ευρώ.

Γιατί η παράταξη του κ. Μαγιάκη αυτό το αποκρύπτει;

Καλό θα ήταν ο κ. Μαγιάκης να μην κάνει αντιπολίτευση στη σημερινή διοίκηση η οποία νοικοκύρεψε και ρύθμισε όλα τα βάρη του παρελθόντος χωρίς να χρεώσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον τους πολίτες του Αμαρουσίου.

Αυτή είναι η αλήθεια!

Η παράταξη Ενότητα – Ανατροπή ας κάνει επιτέλους αντιπολίτευση στους συντρόφους της και ας μην χειροκροτεί τις πιρουέτες τους!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet